Μάθαμε τι απαίτησε το PlayStation από το Xbox για να συμφωνήσει με την εξαγορά της Activision

Βγήκαν στη φόρα τα σχετικά e-mails
03 Ιουλίου 2023 14:21
Μάθαμε τι απαίτησε το PlayStation από το Xbox για να συμφωνήσει με την εξαγορά της Activision

Πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η πολυήμερη διαδικασία των ακροάσεων για τη δικαστική διαμάχη της Microsoft με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου που θέλει να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτό ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας μια πολύ ενδιαφέρουσα e-mail συζήτηση μεταξύ του Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, και του Jim Ryan, επικεφαλής του PlayStation.

Συγκεκριμένα, τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη επικοινώνησαν το καλοκαίρι του 2022 για να καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά το περιεχόμενο της Activision Blizzard μετά την εξαγορά. Όπως αποκαλύπτουν, λοιπόν, τα e-mails, αρχικά η Microsoft έστειλε ένα συμβόλαιο στη Sony τον Ιανουάριο του 2022, το οποίο θα εξασφάλιζε πως όλα τα υπάρχοντα Activision παιχνίδια που ήταν διαθέσιμα ήδη στο PlayStation καθώς και οι μελλοντικές εκδόσεις του Call of Duty και των υπαρχόντων Activision franchises θα έμεναν στο PlayStation μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2027, χωρίς κανένα πλεονέκτημα για το Xbox όπως αποκλειστικό περιεχόμενο.

Ωστόσο, η Sony διαφώνησε και έκανε αντιθέτως μια αντιπρόταση στη Microsoft, θέτοντας τους δικούς της όρους που θα την έκαναν να μην είναι αντίθετη με το deal. Παρακάτω, λοιπόν, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τόσο τα σχετικά e-mails, όσο και τους όρους που ήθελε από την πλευρά του το PlayStation.

Οι όροι που είχε η αντιπρόταση της Sony στη Microsoft για να συμφωνήσει με την εξαγορά της Activision Blizzard:

Επιβεβαίωση μεγάλης χρονικής διάρκειας ότι όλα τα υπάρχοντα και όλα τα μελλοντικά παιχνίδια της Activision και της Blizzard, ανεξαρτήτως franchise, θα συνεχίσουν να πωλούνται στο PlayStation.

Οι τιμές πώλησης όλων των παιχνιδιών της Activision Blizzard να είναι ίδιες στο PlayStation και ότι τα παιχνίδι της δε θα είναι πιο οικονομικά στο Xbox.

Ολόιδια μεταχείριση για όλα τα παιχνίδια της Activision Blizzard στις συνδρομητικές υπηρεσίες, τόσο στο PlayStation όσο και στο Xbox. Όχι οφέλη στο Xbox Game Pass.

Αγνόηση όλων των υπογεγραμμένων συμβολαίων του PlayStation για οικονομική και marketing υποστήριξη στην Activision που θα έπρεπε να πληρώσει η Sony στη Microsoft μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Συμφωνία να αρχίσουν συνομιλίες για ίση μεταχείριση και όλων των παιχνιδιών της Bethesda στο PlayStation και στο Xbox.

Τα e-mails που αντάλλαξαν οι Phil Spencer και Jim Ryan: