Διαλύεται η ομάδα ανάπτυξης του The Lord of The Rings – Gollum

Μετά τις αρνητικές κριτικές του τίτλου
30 Ιουνίου 2023 23:07
Διαλύεται η ομάδα ανάπτυξης του The Lord of The Rings – Gollum

Η Daedalic Entertainment, η εταιρία ανάπτυξης και publishing βιντεοπαιχνιδιών με έδρα το Αμβούργο, επιβεβαίωσε ότι κλείνει το εσωτερικό της στούντιο ανάπτυξης, απολύοντας 25 από τους περισσότερους από 90 υπαλλήλους της. Η εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο ως publisher και θα αναθέτει την ανάπτυξη των μελλοντικών projects της σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Το κλείσιμο του εσωτερικού στούντιο ανάπτυξης της Daedalic είναι άμεση συνέπεια της κακής υποδοχής και των κακών πωλήσεων του τελευταίου παιχνιδιού της, του The Lord of the Rings: Gollum. Ο τίτλος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2023 και έλαβε αρνητικές κριτικές από ειδικούς και παίκτες, οι οποίοι στάθηκαν στα τεχνικά του ζητήματα, στους μηχανισμούς του, στην ιστορία και στα γραφικά του. Παρόλο που το παιχνίδι ανήκει στο λατρεμένο σύμπαν του J.R.R. Tolkien, οι πωλήσεις του δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο The Lord of the Rings παιχνίδι που ετοίμαζε η εταιρία ακυρώθηκε.

Για την ιστορία, η Daedalic Entertainment ιδρύθηκε το 2007 από τους Carsten Fichtelmann και Jan Müller-Michaelis και κέρδισε αναγνώριση για τα βραβευμένα point-and-click adventure παιχνίδια της, όπως τα Edna & Harvey, The Whispered World, A New Beginning και Deponia. Η εταιρία έκανε επίσης publish παιχνίδια από άλλους developers, όπως το Shadow Tactics: Follett's The Pillars of the Earth και το State of Mind.

Το 2014, η Daedalic Entertainment εξαγοράστηκε από την γερμανική publishing εταιρία Bastei Lübbe, η οποία αργότερα αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες και πούλησε το μερίδιό της στην Nacon το 2022. Η Daedalic είχε επίσης δύο θυγατρικά στούντιο στο Ντίσελντορφ και στο Μόναχο, τα οποία έκλεισαν το 2021.