Μακρόν για επεισόδια στην Γαλλία: Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν «ναρκώσει» τους νέους

Ενώ στάθηκε και στο ρόλο των social media
30 Ιουνίου 2023 21:22
Μακρόν για επεισόδια στην Γαλλία: Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν «ναρκώσει» τους νέους

Όπως μεταφέρει το μέσο AFP, ο Εμανουέλ Μακρόν προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τα επεισόδια που συμβαίνουν στη Γαλλία τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, έπειτα από μια έκτακτη συνεδρίαση για την ασφάλεια σε περιπτώσεις κρίσης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας στάθηκε μεταξύ άλλων και στο ρόλο των βιντεοπαιχνιδιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικότερα, δήλωσε ότι περίπου το ένα τρίτο των ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ταραχών τις τρεις τελευταίες ημέρες ήταν "νέοι ή πολύ νέοι", ζητώντας στη συνέχεια από τους τεχνολογικούς κολοσσούς που διαχειρίζονται τις διάφορες social media πλατφόρμες να διαγράψουν τις "πιο ευαίσθητες" πληροφορίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μακρόν υποστήριξε και ότι τα βιντεοπαιχνίδια έπαιξαν ρόλο στις ταραχές που ξέσπασαν την Τρίτη, δηλώνοντας:

"Οι πλατφόρμες και τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Τις έχουμε δει, το Snapchat, το TikTok και πολλά άλλα χρησιμεύουν ως χώροι όπου οργανώνονται βίαιες συγκεντρώσεις, αλλά υπάρχει και μια μορφή μίμησης της βίας που ορισμένους νέους τους οδηγεί στο να χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα. Έχεις την εντύπωση ότι κάποιοι από αυτούς βιώνουν στο δρόμο τα βιντεοπαιχνίδια που τους έχουν ναρκώσει".

Tags: