Τέλος εποχής για τα psychological horror παιχνίδια από την Bloober Team

Αλλαγή πλεύσης για την εταιρία που έφερε τα Layers of Fear
29 Ιουνίου 2023 20:29
Τέλος εποχής για τα psychological horror παιχνίδια από την Bloober Team

Αλλαγή πλεύσης ανακοίνωσε το πολωνικό στούντιο Bloober Team που έχει φέρει στο παρελθόν τη σειρά Layers of Fear, το Blair Witch και το Medium, ενώ ετοιμάζει το remake του Silent Hill 2 σε συνεργασία με την Konami. 

Το "τέλος εποχής" της Bloober σηματοδοτεί τη μετάλλαξή του από τα παιχνίδια psychological horror (ψυχολογικού τρόμου) που έγινε γνωστή, με το τελευταίο αυτής της φουρνιάς να είναι το remaster του Layers of Fear. Αυτή η ανακοίνωση όμως δε σημαίνει ότι απομακρύνεται από το είδος του τρόμου, αντιθέτως παραμένει σε αυτό, απλώς, όπως δηλώνει στο Engadget, θα φτιάχνει "τρόμο για την μαζική αγορά."

Αναλυτικότερα για αυτή τη νέα εποχή της Bloober μίλησε ο Piotr Babieno, συνιδρυτής του στούντιο, απαντώντας κιόλας στους επικριτές που χαρακτηρίζουν τα παιχνίδια της "προσομοιωτές περιπάτου", για αυτό και θα εστιάζει περισσότερο στο gameplay αντί της ατμόσφαιρας. 

"Επικεντρωθήκαμε στην ιστορία, επικεντρωθήκαμε στην ατμόσφαιρα, επικεντρωθήκαμε στην ποιότητα των γραφικών και της μουσικής, αλλά δεν δώσαμε μεγάλη προσοχή στους μηχανισμούς του gameplay", δήλωσε. "Δεν ήταν ο στόχος μας. Αλλά αποφασίσαμε ότι υπήρχε ένα ταβάνι που δεν μπορούσαμε να σπάσουμε αν δεν παρέδιδαμε κάτι φρέσκο, κάτι καινούργιο".

"Αυτή η χρονιά είναι σαν να κλείνει την εποχή της δημιουργίας παιχνιδιών ψυχολογικού τρόμου. Αυτή τη στιγμή περνάμε στην Bloober Team 3.0, φτιάχνοντας horror για τη μαζική αγορά".

"Αποφασίσαμε ότι οι επόμενοι τίτλοι μας θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσανατολισμένοι στη μαζική αγορά", δήλωσε ο Babieno. "Θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε με περισσότερους ανθρώπους. Θα θέλαμε να παραδώσουμε τις ιδέες μας, με το DNA μας, και όχι με το περιβάλλον ή την αφήγηση, αλλά με τη δράση. Έτσι, όλοι οι μελλοντικοί μας τίτλοι θα έχουν πολλούς μηχανισμούς gameplay. Θα είναι πολύ μεγαλύτεροι".

H Bloober διατύπωσε επίσης ότι θα παραμείνει ανεξάρτητη, καθώς "μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο, κάτι φρέσκο και δημιουργικό", όπως είπε ο Babieno. "Δεν θέλω να δημιουργώ παιχνίδια παρακολουθώντας ένα φύλλο Excel. Θα ήθελα να φέρω κάποια νέα ορόσημα στον τρόμο, της ειδικότητάς μας".