Γκάφα του PlayStation αποκάλυψε τα τεράστια ποσά που βγάζει από το Call of Duty

Εμπιστευτικά στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα
29 Ιουνίου 2023 15:34
Γκάφα του PlayStation αποκάλυψε τα τεράστια ποσά που βγάζει από το Call of Duty

Όπως σας ενημερώσαμε, εξαιτίας μιας γκάφας των δικηγόρων του PlayStation, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν διάφορες πληροφορίες για τη gaming βιομηχανία που σπάνια μαθαίνουμε. Ειδικότερα, τα οικονομικά δεδομένα σε ένα εμπιστευτικό έγγραφο ήταν σβησμένα με μαρκαδοράκι, αλλά όταν η σελίδα σαρώθηκε για ψηφιοποιήση, τα νούμερα φαινόντουσαν!

Κάπως έτσι μάθαμε πόσο κόστισαν στο PlayStation οι παραγωγές των The Last of Us Part 2 και Horizon Forbidden West, καθώς και πόσο σημαντικό είναι όντως το Call of Duty για τα οικονομικά της Sony.

Όσον αφορά το πασίγνωστο shooting franchise της Activision, το έγγραφο που παραδόθηκε από τον Jim Ryan στην FTC για τη δίκη της Microsoft, περιλαμβάνει δεδομένα τόσο για το engagement όσο και για την οικονομική συνεισφορά του franchise στον γενικό ισολογισμό του PlayStation. Το μέσο The Verge συγκέντρωσε τις πληροφορίες, οι οποίες ακολουθούν παρακάτω.

Τι αναφέρει το έγγραφο για το μέγεθος της βάσης χρηστών του Call of Duty στο PlayStation:

Το 2021, πάνω από [14;] εκατομμύρια χρήστες (ανά συσκευή) ξόδεψαν το 30% ή περισσότερο του χρόνου τους, παίζοντας Call of Duty. Πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες ξόδεψαν πάνω από το 70% του χρόνου τους στο Call of Duty και περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες ξόδεψαν το 100% του χρόνου τους στο Call of Duty.

Το 2021, οι παίκτες του Call of Duty περνούσαν κατά μέσο όρο [116;] ώρες ετησίως παίζοντας Call of Duty. Οι παίκτες του Call of Duty που αφιέρωναν περισσότερο από το 70% του χρόνου τους στο Call of Duty ξόδεψαν κατά μέσο όρο 296 ώρες στο franchise.

Τι αναφέρει το έγγραφο για τα έσοδα του Call of Duty στο PlayStation:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που θεωρητικά δεν έπρεπε να δουν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας, τα Call of Duty παιχνίδια ευθύνονται για 800 εκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα του PlayStation μόνο στις ΗΠΑ και μόνο για εκείνο το έτος. Σε παγκόσμιο επίπεδο το νούμερο αυτό εκτοξεύεται στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό αυτό αυξάνεται ακόμη περισσότερο αν συνυπολογιστεί και η μέση ετήσια δαπάνη των παικτών του Call of Duty για αξεσουάρ, συνδρομές και υπηρεσίες του PlayStation. Το The Verge ισχυρίζεται ότι το ποσό φαίνεται να είναι 15,9 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως (ή ίσως 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια)!