Starfield: Μόνο το 10% των πλανητών θα έχει ζωή και η Bethesda εξηγεί το γιατί

Ο Todd Howard μιλάει για αυτή τη σχεδιαστική επιλογή στο κομμάτι της εξερεύνησης
23 Ιουνίου 2023 15:39
Starfield: Μόνο το 10% των πλανητών θα έχει ζωή και η Bethesda εξηγεί το γιατί

Το Starfield είναι ένα από τα πολυαναμενόμενο παιχνίδια του φθινοπώρου και αποτελεί τον μεγάλο αποκλειστικό τίτλο του Xbox δια χειρός Bethesda. Μετά το Xbox Game Showcase 2023 όπου ο τίτλος  παρουσιάστηκε εκτενώς σε ένα ειδικό "Starfield Direct", ο Todd Howard παραχωρεί συνεχώς συνεντεύξεις δεξιά και αριστερά για την προώθηση του παιχνιδιού. 

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του στο Kinda Funny Xcast απάντησε σε πολλές από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και χάρη σε αυτές αποκάλυψε μια ακόμη πτυχή του πόσο επικό θα είναι το διαστημικό ταξίδι του Starfield αλλά και η κλίμακα της εξερεύνησής του.

Σε ένα σημείο ο Howard απάντησε σε ερώτηση για τους χιλιάδες procedural generated πλανήτες που θα είναι εξερευνήσιμοι στο Starfield. Χαρακτηριστικά είπε ότι "περίπου ένα 10% των 1000+ πλανητών που περιλαμβάνει ο κόσμος του, θα έχουν ζωή πάνω τους". Ο λόγος; Η Bethesda θέλει να μεταφέρει την αίσθηση της "μεγαλειώδους ερημιάς" που υπάρχει στο σύμπαν. 

Ερωτηθείς επίσης για το πόσο χειροποίητο περιεχόμενο θα υπάρχει στους πλανήτες και το πλήθος των δραστηριοτήτων σε αυτούς ο Howard είπε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε να κάνουμε χειροποίητα έναν ολόκληρο πλανήτη". Αντίθετα η Bethesda φτιάχνει στο χέρι "μεμονωμένες τοποθεσίες και κάποιες από αυτές τοποθετούνται στοχευμένα", εννοώντας δηλαδή πράγματα όπως πόλεις και τοποθεσίες που σχετίζονται με quests, "και στη συνέχεια έχουμε μια σουίτα από αυτές που δημιουργούνται ή τοποθετούνται όταν προσγειώνεστε ανάλογα με τον πλανήτη".

Διευκρίνισε κιόλας ο Howard ότι αυτό το 10% των πλανητών που φιλοξενεί ζωή στο Starfield τους καθιστά στην πραγματικότητα αρκετά φορτωμένους, ειδικά από επιστημονικής πλευράς. "Προωθούμε το επιστημονικό κομμάτι. Περίπου το 10% αυτών των πλανητών θα έχει ζωή πάνω τους. Θα το πάμε στα όρια του τι πιστεύει ο κόσμος, ποιοι πλανήτες είναι αυτοί που ανήκουν στην Goldilocks ζώνη σε σχέση με τους πλανήτες που δεν έχουν πόρους. Θα δημιουργήσουμε ορισμένα πράγματα για να τα βρείτε σε άγονους πλανήτες, αλλά αν κοιτάξετε έναν πλανήτη ... υπάρχει -μου αρέσει το απόσπασμα του Buzz Aldrin- "η υπέροχη ερημιά". είπε χαρακτηριστικά.  

Νομίζω ότι υπάρχει μια ορισμένη ομορφιά στο να προσγειώνεσαι σε αυτούς και να αισθάνεσαι ότι 'είμαι ένας από τους μοναδικούς ανθρώπους ή ο μοναδικός άνθρωπος που επισκέφθηκε ποτέ αυτόν τον πλανήτη'", είπε ο Howard. "Ελπίζουμε όλοι να το απολαύσουν γι' αυτό που είναι, αλλά είναι μια εξερεύνηση διαφορετική από αυτή που είχαμε".

Πατήστε εδώ για να δείτε τα PC specs του φιλόδοξου space exploration τίτλου της Bethesda. Από την ίδια συνέντευξη μοιράστηκε κι άλλες πληροφορίες για τον τίτλο ο Todd Howard. 

Το Starfield θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις Xbox Series X και Xbox Series S κονσόλες, καθώς και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω Steam και Windows Store στις 6 Σεπτεμβρίου. Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass.