Metroid Prime 4: Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια από την αρχική ανακοίνωση

Και ακόμη γνωρίζουμε ελάχιστα
15 Ιουνίου 2023 09:59
Metroid Prime 4: Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια από την αρχική ανακοίνωση

Και επίσημα έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που το Metroid Prime 4 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, το μακρινό πλέον 2017. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου, στο Nintendo Direct που είχε μεταδώσει ο ιαπωνικός κολοσσός στο πλαίσιο της E3 2017, με ένα πολύ σύντομο βίντεο που δεν περιλάμβανε gameplay πλάνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Eurogamer, ο τίτλος βρισκόταν τότε στα χέρια της Bandai Namco Studios, με επίβλεψη από τον producer Kensuke Tanabe. Ωστόσο, στις 25 Ιανουαρίου του 2019, η Nintendo είχε ανακοινώσει μέσω ενός βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο YouTube πως η ανάπτυξη θα ξεκινήσει εκ νέου, μιας και η αρχική κατάσταση του παιχνιδιού δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες της. Κάπως έτσι, το project πέρασε από τα χέρια της Bandai Namco στην έμπειρη Retro Studios, η οποία είναι η ομάδα που ευθύνεται για την αρχική, αριστουργηματική Prime τριλογία.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε εκ νέου η ανάπτυξη του Metroid Prime 4 έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, η τελευταία φορά που παίξαμε νέο παιχνίδι της Retro Studios ήταν το μακρινό πλέον 2014, όταν είχε καταφθάσει το Donkey Kong Country: Tropical Freeze για το Wii U.

Για την ιστορία, το τελευταίο αριθμημένο κεφάλαιο της σειράς ήταν το Metroid Prime 3: Corruption που κυκλοφόρησε το 2007. Ωστόσο, πρόσφατα οι λάτρεις του franchise απόλαυσαν ένα ολοκαίνουργιο 2D παιχνίδι. Ο λόγος γίνεται το Metroid Dread που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από του παίκτες και τους κριτικούς. Παράλληλα, τα Metroid Prime συστήθηκαν ξανά στους νέους παίκτες μέσα από το Metroid Prime Remastered που έγινε διαθέσιμο για το Nintendo Switch τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, δεν είναι απίθανο να βρισκόμαστε πλέον κοντά σε μια εκ νέου αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου sequel.