Developer του God of War Ragnarok σχολιάζει τα 30FPS του Starfield

Απαντώντας σε μια viral ανάρτηση στα social media
14 Ιουνίου 2023 17:11
Developer του God of War Ragnarok σχολιάζει τα 30FPS του Starfield

Όπως σας ενημερώσαμε, αμέσως μετά την αναλυτική παρουσίαση 45 λεπτών του Starfield, η Bethesda προέβη σε μια διευκρίνηση που απογοήτευσε πολλούς, επιβεβαιώνοντας πως το υπερφιλόδοξο παιχνίδι της θα τρέχει στα 30FPS στο Xbox Series X και στο Xbox Series S.

Αμέσως υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στα social media, με μια ανάρτηση ωστόσο να γίνεται viral. Συγκεκριμένα, ο αρκετά γνωστός gaming YouTuber DreamcastGuy έκανε ένα tweet λέγοντας πως τα 30FPS είναι απόδειξη πως το Starfield θα κυκλοφορήσει μη ολοκληρωμένο.

Η ανάρτησή του έγινε θέμα συζήτησης στο social media, τραβώντας την προσοχή διαφόρων game developers. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, του απάντησε και ο Dannie Carlone, ένας senior staff environment artist που δουλεύει στην ταλαντούχα ομάδα Sony Santa Monica. Μεταξύ άλλων, ο Carlone έχει συνεισφέρει στο God of War Ragnarök που έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία, αλλά και επαίνους ειδικά για τον τεχνικό του τομέα.

Ο Carlone, λοιπόν, έδωσε την άποψή του για τα 30FPS του Starfield, τονίζοντας στον DreamcastGuy γιατί έχει άδικο:

Game developer εδώ και μεγάλος fan παρεμπιπτόντως. Ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτό δεν είναι σημάδι ενός ημιτελούς παιχνιδιού. Είναι επιλογή. Τα 60fps σε αυτή την κλίμακα θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την ποιότητα των γραφικών. Η εικασία μου είναι ότι θέλουν μια ‘seamless’ εμπειρία και λιγότερο ‘pop in’. Φυσικά, είναι δικαίωμά σου να μην σου αρέσει αυτή η επιλογή.

Ο YouTuber πλέον έχει διαγράψει την ανάρτησή του και ζήτησε συγνώμη σε άλλο tweet, λέγοντας:

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ καλοί game developers μου εξήγησαν ΓΙΑΤΙ το Starfield είναι 30fps και έτσι παίρνω πίσω το σχόλιό μου: "OMG THIS GAME IS UNFINISHED". Εξακολουθώ να εύχομαι όμως το παιχνίδι να ήταν 60fps στις κονσόλες, αλλά τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν είναι, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το θέμα και την επίσημη εξήγηση της Bethesda, μπορείτε να βρείτε το σχετικό μας δημοσίευμα πατώντας εδώ.