Το Starfield θα τρέχει σε 4K και 30FPS στο Xbox Series X

Έχουμε πλέον ξεκάθαρη απάντηση
12 Ιουνίου 2023 09:44
Το Starfield θα τρέχει σε 4K και 30FPS στο Xbox Series X

Το Starfield αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του αποκλειστικά στις Xbox Series X και Xbox Series S κονσόλες, καθώς και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 6 Σεπτεμβρίου. Έτσι, μιας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του, η Bethesda πραγματοποίησε πριν μερικές ώρες το Starfield Direct, μια αναλυτική παρουσίαση 45 λεπτών που έδειξε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για το παιχνίδι.

Ωστόσο, από την παρουσίαση αυτή έλειπε μια σημαντική λεπτομέρεια που η κοινότητα επιθυμούσε διακαώς να μάθει. Πώς θα τρέχει τελικά το Starfield στις κονσόλες όσον αφορά την ανάλυση και το framerate; Θα είναι στα 60FPS; Οι απαντήσεις και οι εξηγήσεις ήρθαν τελικά μετά το διπλό σόου του Xbox και έτσι πλέον ξέρουμε επίσημα ότι το Starfield δεν θα τρέχει στα 60FPS, αλλά θα είναι κλειδωμένο στα 30FPS στις κονσόλες.

Η ανάλυση και η απόδοση του Starfield στα Xbox Series X|S

Το Starfield θα τρέχει σε 4K ανάλυση με 30FPS στο Xbox Series X.

Το Starfield θα τρέχει σε 1440p ανάλυση με 30FPS στο Xbox Series S.

Για ποιο λόγο το Starfield δε θα τρέχει στα 60FPS στις κονσόλες;

Ο director του παιχνιδιού, Todd Howard, μίλησε αναλυτικά για το θέμα στο IGN, τονίζοντας πως μιας και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στα παιχνίδια της Bethesda, χρειάζεται να υπάρχουν κάποιοι επιπλέον ελεύθεροι πόροι. Η εταιρία δεν ήθελε να θυσιάσει αυτή την gameplay εμπειρία, μιας και είναι η ειδοποιός διαφορά των RPGs της και έτσι κλείδωσε το παιχνίδι στα 30FPS στις κονσόλες, εστιάζοντας στο να προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο σταθερή εμπειρία γίνεται, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημιουργού.

Αναλυτικότερα, ο Todd δήλωσε:

Το κλειδώνουμε στα 30FPS επειδή θέλουν την ευκρίνεια, θέλουμε όλα αυτά τα πράγματα. Δε θέλουμε να θυσιάσουμε τίποτα απ’ αυτά. Ευτυχώς, με αυτό το παιχνίδι, έχουμε καταφέρει να τρέχει ωραία. Συνήθως τρέχει σε περισσότερα από 30FPS, μερικές φορές ακόμη και στα 60FPS. Αλλά στις κονσόλες, το έχουμε κλειδωμένο επειδή προτιμούμε την σταθερότητα. Δε θέλουμε να θυσιάσουμε αυτή την εμπειρία που κάνει τα παιχνίδια μας, τόσο μα τόσο ξεχωριστά. Είμαστε χαρούμενοι με την αίσθηση που δίνει το παιχνίδι, ακόμη και στη μέση μιας μάχης. Και χρειάζεται αυτό το επιπλέον περιθώριο, επειδή στα παιχνίδια μας, πραγματικά, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.