50% γρηγορότερο το Xbox One χάρις τα Windows 10

Νέες πληροφορίες για το μεγάλο software update του Νοεμβρίου
14 Σεπτεμβρίου 2015 14:27
50% γρηγορότερο το Xbox One χάρις τα Windows 10

Μιλώντας στο τελευταίο podcast του Major Nelson, ο διευθυντής του Program Management για τα Xbox και Windows, Mike Ybarra, έδωσε στη δημοσιότητα διάφορες νέες πληροφορίες για το επόμενο μεγάλο update του Xbox One.

Έτσι, το New Xbox One Experience θα φέρει στην κονσόλα μια αρκετά τροποποιημένη έκδοση των Windows 10, η οποία θα ονομάζεται OneCore. Η ενημέρωση πέρα από το ανανεωμένο UI, θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική της κονσόλας και έτσι θα την κάνει έως και 50% γρηγορότερη στην εκτέλεση διάφορων εργασιών, όπως η δημιουργία και η είσοδος στα parties, η αποστολή και η ανάγνωση μηνυμάτων και η εκκίνηση των εφαρμογών. Πέρα από την βελτιωμένη ταχύτητα και ανταπόκριση της κονσόλας, η ενημέρωση θα προσθέτει το πολυσυζητημένο backward compatibility, ενώ θα στρώνει το χαλί για την έλευση του DirectX 12 στην κονσόλα.

Συγκεκριμένα ο Ybarra ανέφερε:

"Το NXOE φέρνει μια τεράστια αλλαγή στο Xbox One, δεν πρόκειται για μια μικρή ενημέρωση στο front-end της κονσόλας ή στο UI, αλλά είναι μια τεράστια αλλαγή στην αρχιτεκτονική και τα  του συστήματος."

"Φέρνουμε στην κονσόλα τα Windows 10 και έτσι το σύνολο της αρχιτεκτονικής του Xbox One θα αλλάξει. Τα Windows 10 μας επιτρέπουν να φέρουμε ένα νέο επίπεδο της ταχύτητας και της άμεσης ανταπόκρισης στο Xbox One. Έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερα προσαρμοσμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που ονομάζεται OneCore και είναι ειδικά κατασκευασμένη για τη βελτιστοποίηση των πραγμάτων που οι παίκτες κάνουν στην κονσόλα τους, όπως το να παίζουν παιχνίδια "