O Tatsumi Kimishima είναι ο νέος πρόεδρος της Nintendo

Διαδέχεται τον αείμνηστο Satoru Iwata
14 Σεπτεμβρίου 2015 11:49
O Tatsumi Kimishima είναι ο νέος πρόεδρος της Nintendo

Ο ξαφνικός θάνατος του Satoru Iwata στις αρχές Ιουλίου τάραξε την gaming βιομηχανία και τη Nintendo αφήνοντας ένα τεράστιο κενό αλλά και παρακαταθήκη. Δύο μήνες αργότερα και με τη Nintendo "ακέφαλη", ανακοινώθηκε πως ο Tatsumi Kimishima θα διαδεχθεί τον αείμνηστο Satoru Iwata ως πρόεδρος της Nintendo, όντας ο πέμπτος μάλιστα στη μακροχρόνια ιστορία της. 

Οι Shigeru Miyamoto και Genyo Takeda όλον αυτόν τον καιρό συμπλήρωναν το κενό που άφησε ο Iwata και επέβλεπαν την εταιρία σε καθημερινή βάση. Για την ιστορία, ο Kimishima αποτέλεσε πρόεδρος της Nintendo Αμερικής από το 2002 έως το 2006, νωρίτερα ήταν Chief Financial Officer στην The Pokemon Company, ενώ πρόσφατα είχε αναλάβει αρκετούς ηγετικούς ρόλους όπως το Corporate Analysis & Administration, General Affairs και το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού. 

Ο Kimishima θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντα του την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Τέλος, η εταιρία του Κιότο ανακοίνωσε και τις νέες θέσεις που καταλαμβάνουν πρόσωπα-κλειδιά:

  • Genyo Takeda: Technology Fellow*
  • Shigeru Miyamoto: Creative Fellow*
  • Shigeyuki Takahashi: General Manager, Finance, Administration Division Supervisor of General Affairs Division In charge of Quality Assurance Department
  • Satoshi Yamato: General Manager, Marketing Division In charge ofAdvertising Department
  • Shinya Takahashi: General Manager, Entertainment Planning & Development Division Supervisor of Business Development Division, Development Administration & Support Division

Η Nintendo εξήγησε πως ο Fellow τίτλος αποδίδεται ως εξής: πρόκειται για ένα άτομο από τους εκπρόσωπους διευθυντές που έχει εξελιγμένη γνώση και εκτεταμένη εμπειρία και έχει την ευθύνη να δίνει συμβουλές και καθοδήγηση σχετικά με οργανωτικές δουλειές σε συγκεκριμένους τομείς.