Το System Shock 2: Enhanced Edition έρχεται και στις κονσόλες (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα κυκλοφορήσει τελικά και σε PS5 και Xbox Series X|S
22 Μαΐου 2023 15:18
Το System Shock 2: Enhanced Edition έρχεται και στις κονσόλες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Nightdive Studios έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας το trailer για το System Shock 2: Enhanced Edition, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2019. Φαίνεται ότι η ανάπτυξη του “remaster” κυλάει ομαλά και πλέον μπορείτε να πάρετε μια νέα γεύση από αυτό.

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, το System Shock 2: Enhanced Edition δημιουργήθηκε με στόχο να μεταφέρουν τον αρχικό κώδικα στην KEX Engine και θα διατεθεί για πρώτη φορά στις κονσόλες. Επίσης, θα αναβαθμιστούν όλα τα cinematics, τα textures, οι χαρακτήρες και τα μοντέλα των όπλων, ενώ θα βρίσκεται κανονικά και co-op/multiplayer που θα προσφέρει μια seamless εμπειρία.

Επιπροσθέτως, το στούντιο επιβεβαίωσε ότι συνεργάστηκε με την κοινότητα του Systemshock.org και θα ενσωματώσει τα καλύτερα mods, αλλά και τα updates, που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, μέσα στην Enhanced Edition.

Πρόσφατα, ο CEO Nightdive Studios, Stephen Kick, δήλωσε τα εξής:

Για να παίξει κάποιος το campaign του System Shock 2 σε co-op ήταν λιγάκι περίπλοκο και σκοπεύουμε με την Enhanced Edition να το αντιμετωπίσουμε εφαρμόζοντας διάφορα καινούργια και σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο System Shock το γνωρίσαμε στο μακρινό πλέον 1994 και πέντε χρόνια αργότερα ήρθε το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς, γράφοντας ιστορία στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, φέρνοντας για πρώτη φορά πολλούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα και εμπνέοντας τίτλους όπως τα Deus Ex και Bioshock.

Το System Shock 2: Enhanced Edition αναμένεται να κυκλοφορήσει σε PC, PS5 και Xbox Series X|S. Παρακολουθήστε το νέο trailer παρακάτω. Σε λίγες μέρες από τώρα θα γίνει διαθέσιμο και το remake του πρώτου System Shock που ετοιμάζει εδώ και χρόνια για το PC.