ΦΗΜΗ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτρέψει την εξαγορά της Activision-Blizzard από τη Microsoft

Μάθαμε πότε θα γίνει μάλλον η κρίσιμη ανακοίνωση
10 Μαΐου 2023 20:33
ΦΗΜΗ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτρέψει την εξαγορά της Activision-Blizzard από τη Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται τελικά να εγκρίνει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft την επόμενη εβδομάδα. Οι νέες αυτές πληροφορίες για τη ζωτική σημασίας έγκριση από την ΕΕ ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητάς από το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Reuters.

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε αρχικά τον Ιανουάριο του 2022, είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και θα καταστήσει τη Microsoft την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο, πίσω από τη Sony και την Tencent. Ο αμερικανικός κολοσσός συμφώνησε να πληρώσει 95 δολάρια ανά μετοχή, με την συνολική αξία του deal να αγγίζει τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η φημολογούμενη έγκριση της ΕΕ έρχεται αφού η Microsoft υπέγραψε διάφορες συμφωνίες με ανταγωνιστές της στο cloud streaming, συμπεριλαμβανομένης της Nvidia και της Boosteroid, για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Επιτροπής ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό. Η Microsoft έχει επίσης συνάψει συμφωνία με τη Nintendo, για να φέρει το Call of Duty στις πλατφόρμες της, σε περίπτωση που η εξαγορά προχωρήσει.

Η Επιτροπή έχει θέσει ως προθεσμία την Δευτέρα 22 Μαΐου, αλλά η πιθανότερη ημερομηνία για την έγκριση είναι η 15η Μαΐου, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Για την ιστορία, η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από την Ιαπωνία, την Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες, αλλά αντιμετωπίζει αρκετά σημαντικά εμπόδια. Ειδικότερα, η αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου μπλόκαρε τη συμφωνία τον Απρίλιο, λόγω ανησυχιών ότι θα βλάψει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming. Ομοίως, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ θέλει επίσης να εμποδίσει τη συμφωνία και έχει προγραμματίσει την πρώτη δικαστική ακρόαση για τις 2 Αυγούστου του 2023.