STAR WARS Jedi: Survivor - Κατακραυγή και βομβαρδισμός με αρνητικά reviews για την PC έκδοση

Επίσημη απολογία από την EA
28 Απριλίου 2023 21:59
STAR WARS Jedi: Survivor - Κατακραυγή και βομβαρδισμός με αρνητικά reviews για την PC έκδοση

Πριν μερικές ώρες έκανε το ντεμπούτο του το STAR WARS Jedi: Survivor και ήδη έχει γίνει χαμός στα social media, στο Reddit και στα forums του Steam, αφού φαίνεται πως η PC έκδοση αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, η κοινότητα έχει «κοκκινίσει» τον τίτλο στο Steam, με την βαθμολογία του να είναι ‘Mostly Negative’ έπειτα από χιλιάδες αρνητικά reviews.

Μεταξύ άλλων υπήρξαν σχόλια πως η PC έκδοση είναι ίσως και χειρότερη από το περίφημο port του Batman Arkham Knight, αφού ακόμα και ο καλύτερος υπολογιστής που μπορεί να αγοράσει κάποιος (AMD Ryzen 7800X3D με RTX 4090) δεν μπορεί να παίξει σταθερά το παιχνίδι με 60FPS. Γενικότερα φαίνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αξιοποίηση του hardware, αφού η χρήση της GPU μένει σε χαμηλά επιπεδα. Αρνητικά σχόλια έγιναν και από εμπειρογνώμονες του χώρου, όπως ο ειδικός του Digital Foundry, Alexander Battaglia, ο οποίος κατέκρινε το DRM που χρησιμοποιεί η EA, το οποίο τον κλείδωσε εκτός του νόμιμου αντιτύπου του.

Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που η EA αναγκάστηκε να σπάσει τη σιωπή του και ανάρτησε μια επίσημη απολογία. Συγκεκριμένα, η εταιρία δήλωσε:

Γνωρίζουμε ότι το Star Wars Jedi: Survivor δεν αποδίδει σύμφωνα με τα στάνταρ μας για ένα ποσοστό των PC παικτών, ιδίως για εκείνους που διαθέτουν high-end μηχανήματα ή για μερικά συγκεκριμένα configurations.

Για παράδειγμα, οι παίκτες που χρησιμοποιούν multi-threaded chipsets αιχμής, σχεδιασμένα ειδικά για τα Windows 11 αντιμετώπιζαν προβλήματα στα Windows 10, ενώ οι GPUs υψηλών προδιαγραφών σε συνδυασμό με CPUs χαμηλότερης απόδοσης παρουσιάζουν επίσης απροσδόκητη απώλεια frames. Να είστε σίγουροι ότι εργαζόμαστε για την ταχεία αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων.

Παρόλο που δεν υπάρχει μία και μοναδική, ολοκληρωμένη λύση για την απόδοση στο PC, η ομάδα εργάζεται πάνω σε διορθώσεις που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν την απόδοση σε ένα φάσμα συστημάτων. Δεσμευόμαστε να διορθώσουμε αυτά τα ζητήματα το συντομότερο δυνατό, αλλά κάθε patch απαιτεί σημαντικές δοκιμές για να διασφαλίσουμε ότι δεν εισάγουμε νέα προβλήματα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητούμε συγγνώμη από όλους τους παίκτες μας που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις επιδόσεις σε όλες τις πλατφόρμες και θα μοιραστούμε το χρονοδιάγραμμα για τα updates μόλις είναι διαθέσιμο.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το Star Wars Jedi Survivor είναι το νέο third person, narrative-driven, action-adventure παιχνίδι της ταλαντούχας ομάδα ανάπτυξης Respawn Entertainment, των Titanfall παιχνιδιών και του Apex Legends, η οποία ήταν σε στενή συνεργασία με την Lucasfilm Games για το project. Το Survivor αφηγείται το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του Cal Kestis, με τα γεγονότα του να λαμβάνουν χώρα πέντε χρόνια μετά το Star Wars Jedi: Fallen Order.

Αναλυτικότερα, ο Cal θα πρέπει να μείνει ένα βήμα μπροστά από την Αυτοκρατορία που τον καταδιώκει συνεχώς, καθώς αρχίζει να αισθάνεται το βάρος του να είναι ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες Jedi στον γαλαξία. Φυσικά, στη νέα του περιπέτεια τον συνοδεύει ο έμπιστος σύντροφός του, ο BD-1, ενώ ο Cal θα συναντήσει και θα συμμαχήσει και με μια σειρά από άλλους μοναδικούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Μάλιστα, το Jedi: Survivor επεκτείνει το δυναμικό σύστημα μάχης της σειράς με νέους και καινοτόμους τρόπους, αφού για να επιβιώσει, ο Cal θα χρειαστεί να μάθει νέα skills και να αναπτύξει περεταίρω τη σύνδεσή του με το Force.

Μάλιστα, ο Cal αυτή τη φορά δεν είναι ένας απλός Padawan, αλλά ένας πανίσχυρος Jedi Knight, έτοιμος να παλέψει με το σκοτάδι που έχει πέσει στον γαλαξία. Τον χαρακτήρα ενσαρκώνει για άλλη μια φορά ο Αμερικανός ηθοποιός Cameron Monaghan.