Αποκαλύφθηκε πόσο κόστισε για να γίνει το God of War: Ragnarok

Και αγγίζει το κόστος παραγωγής τεράστιων χολιγουντιανών παραγωγών
25 Απριλίου 2023 00:51
Αποκαλύφθηκε πόσο κόστισε για να γίνει το God of War: Ragnarok

Τα τελευταία οι παραγωγές των βιντεοπαιχνιδιών έχουν αγγίξει αυτό που λέμε "κινηματογραφικά επίπεδα", καθώς εκτός από το πόσο τεράστια κλίμακα έχουν και πόσοι χιλιάδες developers εργάζονται σε αυτές, βλέπουμε να πρωταγωνιστούν σε αυτά χολιγουντιανοί ηθοποιοί, ενώ οι ιστορίες τους καταλήγουν να γίνονται αντίστοιχα ταινίες (βλ. The Last of Us, Gears of War και Ghost of Tsushima). 

Μια περίπτωση ενός τεράστιου AAA βιντεοπαιχνιδιού είναι το God of War: Ragnarok, το οποίο αποτέλεσε μια τεράστια εμπορική επιτυχία για τη Sony, έχοντας πουλήσει μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα. Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να κόστισε η παραγωγή ενός τόσο προσεγμένου παιχνιδιού; 

Μέσα από ένα άρθρο του The Guardian, το οποίο φιλοξενεί μια συνέντευξη του Shuhei Yoshida (επικεφαλής ανάπτυξης Indie παιχνιδιών στην SIE), έγινε γνωστό το ακριβές ποσό. Σε ένα σημείο της συνέντευξης όπου αναφέρονται στα κόστη ανάπτυξης των βιντεοπαιχνιδιών που τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξευτεί σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, συγκρίνονται το budget του God of War 3 με αυτό του God of War: Ragnarok. 

Συγκεκριμένα το God of War III που κυκλοφόρησε το 2010 ως ένα απόλυτο blockbuster παιχνίδι της εποχής για το PS3 είχε κοστίσει $44 εκατομμύρια για να αναπτυχθεί. Από την πλευρά του το God of War: Ragnarok που κυκλοφόρησε στο PS5 κόστισε περί τα $200 εκατομμύρια. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης το budget του είναι σχεδόν όσο αυτό του πρώτου "Avatar" ($237 εκατομμύρια), ενώ ισοφαρίζει σε κόστος μεγάλες παραγωγές των Disney και Marvel Studios, όπως "The Lion King" (2019), Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Iron Man 3 και Fast 9 μεταξύ πολλών άλλων. 

Πρόσφατα το God of War: Ragnarok εμπλουτίστηκε με αρκετό έξτρα και δωρεάν περιεχόμενο

Έρχεται νέο God of War παιχνίδι μετά το Ragnarok; - Η δήλωση που άναψε φωτιές!

Μέχρι στιγμής αποτελεί τον first-party αποκλειστικό τίτλο του PlayStation με τις γρηγορότερες πωλήσεις στην ιστορία του brand.