Το δισκάκι του Star Wars Jedi: Survivor δε θα έχει όλο το παιχνίδι μέσα!

Ανοίξτε από τώρα χώρο γιατί τα GB θα είναι πολλά...
24 Απριλίου 2023 15:30
Το δισκάκι του Star Wars Jedi: Survivor δε θα έχει όλο το παιχνίδι μέσα!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι PC gamers που θέλουν να απολαύσουν την PC έκδοση του Star Wars Jedi: Survivor θα πρέπει να ελευθερώσουν αρκετό χώρο στον SSD ή τον σκληρό τους δίσκο, αφού το παιχνίδι ζητάει 155GB! Όπως φαίνεται και οι console gamers τελικά θα χρειαστεί να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες, αφού το μέγεθος του παιχνιδιού είναι 147GB στο PS5 και 140GB στο Xbox Series X.

Προφανώς αυτά τα νούμερα δημιουργούν προβλήματα και για τις retail εκδόσεις. Όπως έγινε τώρα γνωστό στο Reddit από αντίτυπα που βρέθηκαν από νωρίς στα ράφια των καταστημάτων στη Νέα Ζηλανδία, ο δίσκος που θα περιλαμβάνεται στα φυσικά αντίτυπα δεν θα έχει εντός του όλο το παιχνίδι. Η ΕΑ δεν προέβη σε κάποια λύση με δύο Blu-ray, όπως έχουμε δει στο παρελθόν με παιχνίδια όπως το Red Dead Redemption 2 και έτσι ακόμα και οι gamers που θα προτιμήσουν την retail έκδοση θα πρέπει να κατεβάσουν αρκετά GB από το διαδίκτυο.

‘Download Required’ for Physical Release? Source Mighty Ape NZ
by u/NightwingXII in FallenOrder

Η κίνηση αυτή της ΕΑ δέχθηκε κριτική στα social media, αφού θα κάνει δυσκολότερη τη ζωή των gamers με αργή ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο ή με συμβόλαιο που έχει περιορισμό στα διαθέσιμα GB (data cap). Παράλληλα, υπήρξαν και παράπονα για το πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι μια τέτοια απόφαση, αφού πρακτικά η εταιρία κατασκεύασε χιλιάδες retail αντίτυπα με ελάχιστη πρακτική αξία που θα αναγκάσουν πολλούς χρήστες να περιμένουν περισσότερη ώρα με το σύστημά τους ανοιχτό για να κατέβει το παιχνίδι.

Τέλος, η απόφαση αυτή σημαίνει πως αν κάποια στιγμή οι online υπηρεσίες των κονσολών σταματήσουν να λειτουργούν, το παιχνίδι θα σταματήσει αυτόματα να είναι προσβάσιμο, αφού τα retail αντίτυπά του δεν περιλαμβάνουν όλα τα αρχεία, καθιστώντας το Star Wars Jedi: Survivor κατά κάποιον τρόπο digital only κυκλοφορία, παρόλο που δεν έχει multiplayer.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το Star Wars Jedi Survivor είναι το νέο third person, narrative-driven, action-adventure παιχνίδι της ταλαντούχας ομάδα ανάπτυξης Respawn Entertainment, των Titanfall παιχνιδιών και του Apex Legends, η οποία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Lucasfilm Games για το project. Το Survivor θα αφηγηθεί το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του Cal Kestis, με τα γεγονότα του να λαμβάνουν χώρα πέντε χρόνια μετά το Star Wars Jedi: Fallen Order.

Αναλυτικότερα, ο Cal θα πρέπει να μείνει ένα βήμα μπροστά από την Αυτοκρατορία που τον καταδιώκει συνεχώς, καθώς αρχίζει να αισθάνεται το βάρος του να είναι ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες Jedi στον γαλαξία. Φυσικά, στη νέα του περιπέτεια τον συνοδεύει ο έμπιστος σύντροφός του, ο BD-1, ενώ ο Cal θα συναντήσει και θα συμμαχήσει και με μια σειρά από άλλους μοναδικούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Μάλιστα, το Jedi: Survivor υπόσχεται πως θα επεκτείνει το δυναμικό σύστημα μάχης της σειράς με νέους και καινοτόμους τρόπους, αφού για να επιβιώσει, ο Cal θα χρειαστεί να μάθει νέα skills και να αναπτύξει περεταίρω τη σύνδεσή του με το Force.

Μάλιστα, ο Cal αυτή τη φορά δεν είναι ένας απλός Padawan, αλλά ένας πανίσχυρος Jedi Knight, έτοιμος να παλέψει με το σκοτάδι που έχει πέσει στον γαλαξία. Τον χαρακτήρα ενσαρκώνει για άλλη μια φορά ο Αμερικανός ηθοποιός Cameron Monaghan.