Ο Peter Moore μιλάει για τις γυναίκες στα βιντεοπαιχνίδια

"Γυναίκες επιβλέπουν μερικά από τα μεγαλύτερα franchises της ΕΑ"
07 Σεπτεμβρίου 2015 13:42
Ο Peter Moore μιλάει για τις γυναίκες στα βιντεοπαιχνίδια

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Fortune, ο Peter Moore μίλησε για το πως η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών προσφέρει ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες για το γυναικείο φύλο.

Συγκεκριμένα ο COO της EA δήλωσε:

"Έχουμε περάσει από το στάδιο της προσωποποίησης των γυναικών, όπως πιστεύουμε ότι αυτές πρέπει να μοιάζουν σε ένα βιντεοπαιχνίδι, στο να συμμετέχουν οι γυναίκες στη δημιουργία παιχνιδιών και από εκεί στην ΕΑ του σήμερα, όπου έχουμε μερικά από τα πιο ισχυρά franchises μας να επιβλέπονται από γυναίκες που διαχειρίζονται εκατοντάδες άνδρες."

Αξίζει να αναφερθεί, στα πλαίσια των παραπάνω δηλώσεων, πως σήμερα στην Visceral Games της EA βρίσκεται σε υψηλόβαθμη θέση η Amy Hennig, η οποία στο παρελθόν είχε εργαστεί και για την Naughty Dog. Ενώ στην DICE δύο γυναίκες και οι συγκεκριμένα οι Sara Jansson και Sigurlina Ingvarsdottir(Star Wars Battlefront) κατέχουν θέση παραγωγού. Τέλος, πρόσφατα η αμερικάνικη εταιρία άνοιξε και ένα νέο στούντιο, το οποίο ηγείται η δημιουργός των Assassin’s Creed και Splinter Cell Blacklist, Jade Raymond.

O Moore σχολίασε επίσης και τις επιπτώσεις του πολυσυζητημένου κινήματος GamerGate.

“Πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω μερικές φορές και να σκεφτούμε τα περιβάλλοντα που δημιουργούμε για τους ανθρώπους μας, για τις ευκαιρίες που δημιουργούμε για αυτούς εσωτερικά, αλλά και  για το εξίσου σημαντικό ζήτημα του πώς θα φέρουμε νέο αίμα στην εταιρεία.

Δεν μπορεί όλοι να είναι λευκοί άνδρες. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι οι διευθυντές προσλήψεων στην ΕΑ κατά τα τελευταία δύο χρόνια έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στη διαφορετικότητα. Ξέρω ότι οι ομάδες μου σε όλο τον κόσμο διακρίνονται από αυτήν.

Αν έχει υπάρξει κανένα όφελος από το GamerGate, ό,τι και αν είναι το GamerGate, νομίζω πως είναι ότι κατά καιρούς μας κάνει να σκεφτούμε δύο φορές."