Ελλάδα: Δωρεάν επισκευή για όλα τα Joy-Cons του Nintendo Switch που έχουν drifting

Ακόμα και αν είναι εκτός εγγύησης
03 Απριλίου 2023 15:55
Ελλάδα: Δωρεάν επισκευή για όλα τα Joy-Cons του Nintendo Switch που έχουν drifting

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει την πολιτική υποστήριξής της και έτσι πλέον θα προσφέρει δωρεάν επισκευές των ελαττωματικών Joy-Con χειριστηρίων για όλους τους κατόχους Switch κονσολών στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, στον οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνεται η χώρα μας, η Ελλάδα, καθώς και η Κύπρος. Αυτό ισχύει ακόμη και αν έχει λήξει η εγγύηση για τα χειριστήρια και ακόμη και αν το πρόβλημα οφείλεται σε φθορά χρήσης.

Το λεγόμενο Joy-Con drift είναι ένα παρά πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που έχει επηρεάσει αμέτρητους χρήστες του Switch. Σε περίπτωση όμως που δεν είστε εξοικειωμένοι, πρόκειται για το πρόβλημα που παρουσιάζουν τα χειριστήρια, όταν οι αναλογικοί μοχλοί τους καταγράφουν λανθασμένες εισόδους, με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας ή η κάμερα να κινούνται μόνα τους. Αυτό μπορεί να καταστήσει τα παιχνίδια ακόμη και unplayable, ειδικά εκείνα που απαιτούν ακριβείς κινήσεις.

Το θέμα είναι τόσο διαδεδομένο που η Nintendo έχει αντιμετωπίσει αρκετές αγωγές και καταγγελίες από καταναλωτές και ομάδες επιτήρησης. Στο παρελθόν η εταιρεία έχει προσφέρει δωρεάν επισκευές των Joy-Con σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική, η Λατινική Αμερική και η Γαλλία. Ωστόσο, μέχρι τώρα, οι κάτοχοι Switch στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Ευρώπης έπρεπε να πληρώνουν για επισκευές ή αντικαταστάσεις μόλις έληγε η εγγύησή τους.

Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης της Nintendo, η εταιρεία θα επισκευάζει πλέον δωρεάν όλα τα Joy-Con που πάσχουν από "responsiveness syndrome" ή το λεγόμενο "drifting", ανεξάρτητα από το πότε ή το πού αγοράστηκαν. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι εάν τα χειριστήρια έχουν τροποποιηθεί από τρίτους, έχουν υποστεί ζημιά από ατυχήματα ή αμέλεια ή αν έχουν ανοιχτεί από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Η Nintendo δηλώνει ότι αυτή η αλλαγή πολιτικής θα ισχύει "μέχρι νεωτέρας".