Ο Joel και η Ellie δε φαίνεται πως είναι και πολύ καλά στην PC έκδοση του The Last of Us (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Viral έγιναν τα bugs του PC port
30 Μαρτίου 2023 13:12
Ο Joel και η Ellie δε φαίνεται πως είναι και πολύ καλά στην PC έκδοση του The Last of Us (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εικόνες που ξυπνούν κακές αναμνήσεις από το ντεμπούτο του Cyberpunk 2077 κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η πολυαναμενόμενη μεταφορά του The Last of Us Part I στο PC δυστυχώς ήρθε με πολλά προβλήματα.

Σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, λοιπόν, οι παίκτες έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και να σχολιάσουν τα προβλήματα που εντόπισαν, κατακλύζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Reddit, καθώς και τα forums του Steam. Στην πλατφόρμα της Valve το παιχνίδι έχει Mostly Negative βαθμολογία, με πάρα πολλά αρνητικά reviews να κάνουν λόγο για crashes, stuttering, πολύ μεγάλα load times, κακό optimization και mouse jitter. Ειδικότερα, το παιχνίδι φαίνεται πως έχει σοβαρό θέμα με τη δημιουργία των shaders που μπορεί να «εγκλωβίσει» κάποιον μέχρι και ολόκληρες ώρες στο κεντρικό μενού, πριν να μπορέσει να απολαύσει την εμπειρία.

Το θέμα που έγινε ωστόσο viral είναι τα φρύδια του Joel. Κυριολεκτικά. Η PC έκδοση φαίνεται πως έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα που αφορά το rendering των τριχών στους χαρακτήρες. Έτσι, αρκετές φορές, τόσο ο Joel όσο και η Ellie εμφανίζονται με ογκώδεις τετραγωνισμένα κομμάτια στα κεφάλια τους. Μερικοί παίκτες εικάζουν πως αυτό σχετίζεται με τον DLSS αλγόριθμο, αλλά ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη λύση. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν χρειάστηκε και πολύ για να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και memes που διακωμωδούν την κατάσταση.

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που και η ίδια η Naughty Dog προέβη σε δηλώσεις, μόλις λίγες ώρες μετά το launch, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Παίκτες του The Last of Us Part I στο PC: Ακούσαμε τις ανησυχίες σας και η ομάδα μας διερευνά ενεργά τα πολλαπλά προβλήματα που αναφέρατε.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε, αλλά η ομάδα μας δίνει προτεραιότητα στις ενημερώσεις και θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα στα επερχόμενα patches.

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείτε να βρείτε μερικές από τις φωτογραφίες που συγκέντρωσαν χιλιάδες προβολές και σχόλια σε μέρη όπως το subreddit του The Last of Us.

Μερικά από τα bugs που έγιναν viral στα social media:

Μερικά από τα memes που έγιναν viral στα social media: