Θύμα hackers έπεσαν οι δημιουργοί του S.T.A.L.K.E.R. 2 - Προειδοποιούν και για leaks

Η ουκρανική εταιρία ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση “δείχνοντας“ τους υπαίτιους
12 Μαρτίου 2023 20:01
Θύμα hackers έπεσαν οι δημιουργοί του S.T.A.L.K.E.R. 2 - Προειδοποιούν και για leaks

Θύμα επίθεσης από hackers έπεσε η GSC Game World, η ουκρανική εταιρία υπεύθυνη για την ανάπτυξη του S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, μήνες πριν κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο survival FPS. 

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το ουκρανικό στούντιο ανάπτυξης αναφέρει πως υπήρξε παραβίαση του λογαριασμού ενός developer της και μέσα από αυτόν κατάφεραν να αποκτήσουν και δεδομένα της. Παρακινεί τους fans των S.T.A.L.K.E.R. να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του sequel, αλλά και να προσέχουν στο διαδίκτυο για τυχόν εικόνες ή πλάνα που μπορεί να έχουν διαρρεύσει εξαιτίας του χακαρίσματος

Τονίζει δε ότι οτιδήποτε υλικό δει ο κόσμος και έχει διαρρεύσει θα είναι παλιό και υλικό υπό ανάπτυξη (work-in-progress). Μάλιστα, κάνει λόγο πως την ευθύνη έλαβε μια κοινότητα hackers σε ρωσικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι κιόλας απειλούν την GSC Game World με διαρροή των δεδομένων, εκφοβίζοντάς τους αλλά και ζητώντας λύτρα. 

Οι Ουκρανοί developers κάνουν λόγο πως συνεχώς όλον αυτόν τον καιρό έχουν γίνει στόχος επιθέσεων, hacks και άλλων αποπειρών για να βλάψουν την κοινότητα του παιχνιδιού, αλλά και την φήμη της GSC Game World.  

Ακολουθεί το σχετικό tweet των δημιουργών του S.T.A.L.K.E.R. 2: 

Το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 για το PC και στα Xbox Series X|S. Μάλιστα, ο τίτλος θα βρίσκεται διαθέσιμος από την πρώτη ημέρα στο Xbox Game Pass. Δείτε παρακάτω το νεότερο gameplay trailer του.