Επιμένει η Microsoft: «Δε θα ανέβει η τιμή του Xbox Game Pass αν πάρουμε την Activision»

Αυτή είναι η επίσημη απάντηση της για τους φόβους
10 Μαρτίου 2023 23:25
Επιμένει η Microsoft: «Δε θα ανέβει η τιμή του Xbox Game Pass αν πάρουμε την Activision»

Καθώς πλησιάζουμε στην τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας για το αν θα επιτραπεί η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας. Κάπως έτσι, μέσα από την πολυσέλιδη απάντηση του αμερικανικού κολοσσού στους κινδύνους που βλέπει η βρετανική CMA, προέκυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Συγκεκριμένα, η ρυθμιστική αρχή φοβάται πως η Microsoft ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass, αμέσως μετά την εξαγορά της Activision Blizzard, κάτι που προφανώς θα βλάψει τους καταναλωτές της χώρας και όχι μόνο. Απαντώντας, λοιπόν, ακριβώς σε αυτό, η εταιρία του Xbox διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι τιμές του Game Pass μετά την εξαγορά, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε όταν προστέθηκε στο ενεργητικό της η Bethesda.

Αναλυτικότερα, η απάντηση της Microsoft αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι τιμές του Game Pass δε θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, και σίγουρα δεν θα αυξηθούν σε σημείο που να αντισταθμίζουν τα σημαντικά οφέλη των τίτλων της Activision που θα έρχονται στο Game Pass ανά τακτά διαστήματα.

Στη συνέχεια, η Microsoft τόνισε ότι στο παρελθόν δεν είχε αυξήσει τις τιμές του Game Pass όταν για παράδειγμα έφερε τα πολύ δημοφιλή το παιχνίδια της Bethesda στην υπηρεσία, μετά την εξαγορά της ZeniMax Media. Αναλυτικότερα, τόνισε:

Η συγχώνευση της Activision και της Microsoft θα οδηγήσει σε μια κλασική εξάλειψη του φαινομένου της διπλής περιθωριοποίησης, επειδή η Microsoft θα είναι σε θέση να αποκτήσει αυτά τα παιχνίδια με ευκαιριακό κόστος και θα έχει κίνητρα να τα διανείμει ευρύτερα και να αυξήσει την εκροή του Game Pass σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο. Για να συμβεί αυτό, η Microsoft θα πρέπει να προσφέρει το Game Pass σε χαμηλότερη, προσαρμοσμένη στην ποιότητα τιμή.

Αυτό ακριβώς έκανε η Microsoft όταν πρόσθεσε περιεχόμενο στο Game Pass στο παρελθόν, με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, η συναλλαγή με τη ZeniMax να οδηγήσει σε πρόσθετο περιεχόμενο, αλλά όχι σε αύξηση των τιμών συνδρομής στο Game Pass. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι χρήστες του Game Pass είναι ευαίσθητοι στις τιμές και μια αύξηση της τιμής του Game Pass θα επηρέαζε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν εκτιμούν ή δεν παίζουν Call of Duty.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023, ενώ από την πλευρά της, η βρετανική CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση μέχρι τις 26 Απριλίου.