GTA 6: Έμπιστος insider αποκαλύπτει τη χρονιά κυκλοφορίας που στοχεύει η Rockstar

“Δεδομένη“ η ανακοίνωση φέτος
07 Μαρτίου 2023 16:06
GTA 6: Έμπιστος insider αποκαλύπτει τη χρονιά κυκλοφορίας που στοχεύει η Rockstar

Μόλις μερικά εικοσιτετράωρα μετά την περίεργη δημοσίευση του 50 Cent που άφησε τους fans να αναρωτιούνται, το GTA 6 έγινε ξανά πρώτο θέμα συζήτησης στους gaming κύκλους. Συγκεκριμένα, ένας έμπιστος insider που είναι πολύ γνωστός στην κοινότητα των παιχνιδιών της Rockstar Games για τις πληροφορίες που έχει φέρει στα φώτα της δημοσιότητας κατά καιρούς, μόλις αποκάλυψε νέες πληροφορίες για τα σχέδια της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο Tez2 -όπως είναι το διαδικτυακό του παρατσούκλι- μίλησε για την ημερομηνία κυκλοφορία του Grand Theft Auto 6, αλλά και για το ποτέ ενδέχεται να παρουσιαστεί επίσημα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα γνωρίζει, θεωρεί πως η επίσημη αποκάλυψη εντός του 2023 πρέπει να θεωρείται «δεδομένη». Όσον αφορά τώρα το χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας, οι παίκτες θα χρειαστεί να είναι πιο υπομονετικοί.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το GTA 6 να κυκλοφορεί την εορταστική περίοδο του 2024. Αυτό σημαίνει κάποια στιγμή μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου του επόμενου έτους. Βέβαια, ο insider επισημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο στόχος της Rockstar να μην επιτευχθεί και έτσι η κυκλοφορία να μεταφερθεί για τις αρχές του 2025, αλλά η διοίκηση δεν έχει περιθώρια για πολλές ακόμη αναβολές. Έτσι, αν κριθεί ότι ο χρόνος δε φτάνει, το περιεχόμενο που δεν έτοιμο ενδέχεται να κοπεί και να κυκλοφορήσει σε μεταγενέστερο στάδιο ως DLC.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του insider:

Η ημερομηνία που στοχεύουν και η οποία δεν έχει κλειδώσει και μεταβάλλεται διαρκώς είναι η εορταστική περίοδος του 2024. Βέβαια, αυτή έχει αλλάξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, θα μπορούσε να μεταφερθεί και για τις αρχές του 2025.

Μιλώντας για αυτό, οι περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να υιοθετούν μια πολιτική "αναγκαστικής επιστροφής στο γραφείο" για να επανέλθουν στις προ-πανδημίας εποχές. Η Activision Blizzard αντιμετωπίζει ήδη εσωτερικές αντιδράσεις σχετικά με αυτό και η Rockstar δεν διαφέρει. Η συζήτηση και οι συνέπειες της πολιτικής αυτής είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.

Με σχεδόν όλο το εργατικό της δυναμικό στο γραφείο, η Rockstar θα μπορούσε να είναι πιο σίγουρη όσον αφορά την ανακοίνωση φέτος. Ωστόσο, η απώλεια ταλέντων θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ακόμη περισσότερες καθυστερήσεις.

Προσωπικά θεωρώ την ανακοίνωση φέτος δεδομένη. Δεν νομίζω ότι η διοίκηση είναι σε θέση να καθυστερήσει περισσότερο το παιχνίδι για την εορταστική περίοδο του 2025 ή του 2026. Η αφαίρεση περισσότερων τμημάτων του παιχνιδιού για να τα πακετάρουν σε DLCs που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μπορεί να είναι πιο βιώσιμη λύση για τη διοίκηση σε σύγκριση με την περαιτέρω καθυστέρηση.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, φέτος είναι η χρόνια που επιτέλους θα δούμε την επίσημη ανακοίνωση του GTA 6, με την Rockstar Games να ξεκινά την προώθηση του τίτλου για την επερχόμενη κυκλοφορία του στα τέλη του 2024.

Φυσικά, μένει να δούμε αν οι πληροφορίες του insider θα ανταποκριθούν στην πραγματικότητα ή αν ενδεχομένως ανακύψουν αλλά θέματα που θα αναγκάσουν την Rockstar να αλλάξει τα σχέδιά της.