Πείτε αντίο στο στούντιο του Forspoken – Δραστικά μέτρα από τη Square Enix

Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του τίτλου
28 Φεβρουαρίου 2023 23:58
Πείτε αντίο στο στούντιο του Forspoken – Δραστικά μέτρα από τη Square Enix

Όπως φαίνεται, δε χρειάστηκε και πολύ για να προβεί σε δραστικά μέτρα η Square Enix. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ομάδα ανάπτυξης Luminous Productions που μόλις τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το Forspoken, προσεχώς θα σταματήσει να υπάρχει.

Περνώντας σε λεπτομέρειες από την 1η Μαΐου, το στούντιο θα συγχωνευθεί με τη Square Enix, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει άλλα δικά του projects και έτσι και οι πιθανότητες για κάποια συνέχεια του Forspoken κυμαίνονται από λίγες έως ελάχιστες.

Εξηγώντας το τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον, η ομάδα εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση μέσα από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας:

Ίσως έχετε ακούσει τα νέα ότι η Luminous Productions συγχωνεύεται με την Square Enix. Από την 1η Μαΐου, η ταλαντούχα ομάδα μας θα ενταχθεί στην Square Enix για να προσφέρει νέες, καινοτόμες gaming εμπειρίες στους παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι τότε παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στο "Forspoken". Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στο patch που ανακοινώθηκε προηγουμένως για την βελτίωση της συνολικής απόδοσης του παιχνιδιού (θα παραδώσουμε σύντομα μια ενημέρωση) και το DLC, "In Tanta We Trust", είναι σε καλό δρόμο για να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι. Σας ευχαριστούμε και πάλι για την υπομονή και την υποστήριξή σας!

Όταν ιδρύσαμε τη Luminous Productions το 2018, το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε ΑΑΑ παιχνίδια που θα συνδύαζαν την τεχνολογία και την τέχνη, για να προσφέρουν εντελώς νέες gaming εμπειρίες. Το να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ακριβώς αυτό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σας εκτιμούμε που κάνατε αυτό το ταξίδι μαζί μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέα ψυχαγωγία και εμπειρίες ως μέλος της οικογένειας της Square Enix.

Από την πλευρά της, η Square Enix δήλωσε ότι απορροφά την ομάδα της Luminous ως "μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα των στούντιο ανάπτυξης του ομίλου, ένας στόχος που έχει τεθεί στο πλαίσιο της τρέχουσας μεσοπρόθεσμης επιχειρηματικής στρατηγικής".

Όπως προκύπτει από τις περαιτέρω δηλώσεις της εταιρίας, το πιθανότερο είναι πως η ομάδα απ' εδώ και πέρα θα εστιάσει στην ανάπτυξη των τεχνολογιών της Square Enix, όπως οι in-house μηχανές γραφικών της.

Για την ιστορία, η Luminous είχε ιδρυθεί αρχικά το 2018 και πέρα από το Forspoken είχε αναπτύξει και το 15ο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς Final Fantasy, υπό την καθοδήγηση του Hajime Tabata, ο οποίος αποχώρησε μετά την κυκλοφορία του.