Ο υπολογιστής σας μάλλον δε μπορεί να τρέξει το Forspoken – Αποκαλύφθηκαν οι απαιτήσεις

Αρκετά “βαρύ“ το open world παιχνίδι της Square Enix
17 Ιανουαρίου 2023 19:27
Ο υπολογιστής σας μάλλον δε μπορεί να τρέξει το Forspoken – Αποκαλύφθηκαν οι απαιτήσεις

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του Forspoken, το οποίο αναμένεται στις 24 Ιανουαρίου για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το PS5. Θέλοντας, λοιπόν, να προετοιμάσει το έδαφος, η Square Enix πραγματοποίησε ένα ειδικό live stream, στο πλαίσιο του οποίου αποκάλυψε μερικές σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι παίκτες.

Αναλυτικότερα, οι developers της Luminous Productions -γνωστή για το Final Fantasy 15- μίλησαν μεταξύ άλλων για τον τεχνικό τομέα της PC έκδοσης, δίνοντας στα φώτα της δημοσιότητας τις τελικές απαιτήσεις συστήματος. Όπως προκύπτει, το Forspoken θα είναι ένα αρκετά "βαρύ" παιχνίδι. Για μια ικανοποιητική εμπειρία σε 1440p και 30fps, το στούντιο προτείνει RTX 3070 ή RX 6700 XT κάρτα γραφικών, σε συνδυασμό με Ryzen 5 3600 ή Core i7 8700K επεξεργαστή με 24GB RAM. Από την άλλη, αν κάποιος θέλει την απόλυτη εμπειρία με 4K και 60FPS, θα πρέπει να έχει RTX 4080 κάρτα γραφικών και Ryzen 5 5800X ή Core i7 12700 επεξεργαστή με 32GB μνήμης RAM.

Αρκετά μεγάλες είναι και οι ανάγκες για αποθηκευτικό χώρο, αφού το Forspoken θα χρειάζεται τουλάχιστον 150GB ή περισσότερα ελεύθερα στον υπολογιστή σας. Το στούντιο προτείνει φυσικά SSD, αφού αξίζει να αναφερθεί πως θα υποστηρίζεται η νέα DirectStorage τεχνολογία των Windows, για αστραπιαία loading times.

Αναλυτικά, οι ελάχιστες, οι προτεινόμενες και οι ‘Ultra’ απαιτήσεις της PC έκδοσης του Forspoken:

Για περισσότερα σχετικά με την PC έκδοση και τις τεχνολογίες που θα υποστηρίζει, όπως το FSR 2 της AMD, μπορείτε να δείτε το σχετικό trailer που δόθηκε συγχρόνως στα φώτα της δημοσιότητας.