Valve: Τσάκωσε δεκάδες χιλιάδες cheaters στη DOTA 2 και μοίρασε αβέρτα bans

Απέκλεισε πάνω από 40.000 παίκτες του MOBA τίτλου
23 Φεβρουαρίου 2023 19:46
Valve: Τσάκωσε δεκάδες χιλιάδες cheaters στη DOTA 2 και μοίρασε αβέρτα bans

Η Valve ανακοίνωσε ένα τεράστιο κύμα ban στη DOTA 2, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παικτών που πρακτικά έκλεβαν στο παιχνίδι. 

Πιο συγκεκριμένα στη ανακοίνωσή της στην επίσημη σελίδα του MOBA τίτλου, η Valve διατυπώνει ότι "οι cheaters δε θα είναι ποτέ ευπρόσδεκτοι στην Dota" και αποκάλυψε τη μέθοδο με την οποία τους τσάκωσε όλους μαζί στη φάκα. Λέγεται ότι έφαγαν ban πάνω από 40.000 λογαριασμοί

Χρησιμοποίησε μια παγίδα την οποία μασκάρεψε πίσω από ένα νέο patch του παιχνιδιού. Έτσι δημιούργησε αυτό που λέγεται στην game dev ορολογία ως honeypot: ένα τμήμα δεδομένων του παιχνιδιού μέσα στον client τα οποία δεν περατώνονται κατά τη διάρκεια του όσων παίζουν νόμιμα, αλλά μόνο σε όσους παίζουν με τη βοήθεια exploits και cheats. 

Κάθε ένα από τα accounts που μπήκαν σε αυτή τη "μυστική" περιοχή έπεσαν πρακτικά στην παγίδα της Valve, η οποία αναφέρει ότι έτσι μπόρεσε να βεβαιώσει πως κάθε ban άξιζε. 

Η Valve ανέφερε επίσης ότι θέλει με αυτόν τον τρόπο να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους παίκτες και τόνισε ότι δε θα ανεχτεί τους cheaters, ενώ όσοι επαγγελματίες παίκτες έκαναν χρήση των exploits αποκλείστηκαν και από τα επίσημα τουρνουά της Valve. 

Tags: