O Σαουδάραβας Πρίγκιπας ρίχνει λεφτά με το τσουβάλι στο gaming με νέα επένδυση στη Nintendo

Αυξάνει ξανά το ποσοστό του στην εταιρία
18 Φεβρουαρίου 2023 21:09
O Σαουδάραβας Πρίγκιπας ρίχνει λεφτά με το τσουβάλι στο gaming με νέα επένδυση στη Nintendo

Όπως όλα δείχνουν, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman έχει βάλει για τα καλά στο μάτι τη Nintendo, αφού μετά την απόκτηση περισσότερων μετοχών στις αρχές του 2023, τώρα προέβη ξανά σε δύο διαδοχικές επενδύσεις. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ποσοστό του στον ιαπωνικό gaming κολοσσό αγγίζει πλέον το 8.26%.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, μέσα από το Savvy Gaming, τη θυγατρική του Public Investment Fund (PIF) της χώρας, ο Σαουδάραβας ξεκίνησε τις κινήσεις του τον Μάιο του 2022. Τότε είχε αγοράσει το 5% της εταιρίας και έγινε αυτόματα ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2023 αύξησε το ποσοστό του σε 6.07% με μια νέα μεγάλη επένδυση.

Τώρα, στις αρχές της εβδομάδας το fund του Σαουδάραβα προέβη σε νέα μεγάλη επένδυση, αυξάνοντας το ποσοστό στο 7.08%, κλείνοντας την εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο. Κάπως έτσι, και επίσημα η Σαουδική Αραβία έγινε ο μεγαλύτερος εξωτερικός επενδυτής της Nintendo, έχοντας στην κατοχή της το 8.26% των μετοχών της ιαπωνικής εταιρίας. Για την ώρα η Nintendo δεν έχει σχολιάσει εκ νέου το θέμα. Η μόνη της σχετική δήλωση είχε γίνει πέρυσι, όταν αποκάλυψε πως έμαθε για την επένδυση του PIF μέσα από τα δημοσιεύματα των δημοσιογραφικών μέσων.

Για την ιστορία, το τεράστιο σερί του πρίγκιπα είχε πάρει εντυπωσιακές διαστάσει το προηγούμενο έτος, αφού πάντα μέσα από το Public Investment Fund του, απέκτησε το περίπου 8% του Embracer Group, καθώς και το 5% των Capcom και Nexon, ξοδεύοντας συνολικά πάνω από $1 δισεκατομμύριο, σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του Bloomberg.

Συγχρόνως, στις αρχές του Απριλίου είχε εξαγοράσει το 96% της ιστορικής gaming εταιρίας SNK, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 το fund εξαγόρασε και μετοχές των Activision Blizzard, Electronic Arts και Take-Two για πάνω από $3 δισεκατομμύρια. Έτσι, αναμένεται να επωφεληθεί αρκετά αν η εξαγορά της πρώτης από τη Microsoft ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Public Investment Fund αναφέρεται πως είναι καθοριστικής σημασίας για το στόχο του πρίγκιπα Mohammed bin Salman να κάνει τη σαουδαραβική οικονομία λιγότερο εξαρτημένη από τα έσοδα που προέρχονται από τις εξαγωγές πετρελαίου.