Ένδειξη πως και η Nintendo αυξάνει τις τιμές στα παιχνίδια της

Μια καταχώρηση στο Nintendo eShop πρόδωσε την κίνηση
08 Φεβρουαρίου 2023 21:20
Ένδειξη πως και η Nintendo αυξάνει τις τιμές στα παιχνίδια της

Λίγες ώρες πριν το πρώτο μεγάλο Direct event της για το 2023, η Nintendo φαίνεται πως θα προχωρήσει και σε μια τιμολογιακή αλλαγή. 

Όπως έγινε με άλλες εταιρίες όπως η Sony, το Xbox, και η Ubisoft, τώρα και η Nintendo φαίνεται πως θα αυξήσει τις τιμές των first-party τίτλων της. Όπως ανακάλυψαν αρκετοί insiders της βιομηχανίας όπως ο @Wario64, το Nintendo eShop είχε καταχωρήσει το πολυαναμενόμενο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom στα $69.99. 

Μόνο που αυτή η καταχώρηση δεν ήταν για πολλή ώρα στον αέρα και κατέβηκε λίγο αργότερα από τη σελίδα του τίτλου στο eShop, ίσως από λάθος, καθώς πλέον υπάρχει η ένδειξη μόνο ότι θα έρθει εντός του 2023. 

Εάν εφόσον επιβεβαιωθεί από τη Nintendo -πιθανότατα σε μερικές ώρες από τώρα- αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα χρεώσει παραπάνω από τη συνηθισμένη τιμή των $59.99 για μια κανονική ψηφιακή έκδοση παιχνιδιού στο Nintendo Switch. 

Μάλιστα και ο @BenjiSales στο Twitter σημειώνει ότι τα μεγάλα αμερικάνικα καταστήματα (GameStop, Best Buy και Amazon) διέκοψαν τις προπαραγγελίες του Zelda: Tears of the Kingdom πιθανότητα τα διότι θα έρθει η επιβεβαίωση ότι θα πωλείται πλέον στα $69.99. 

Προ ημερών, ο πρόεδρος της Nintendo είχε δηλώσει εν μέσω του meeting των μετόχων ότι "η εταιρία έβαλε τα δυνατά της για να διατηρήσει τόσο την αξία όσο και την τιμή του hardware και του software στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής μας στρατηγικής" και ότι "δεν πιστεύει ότι οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή την πολιτική είναι απαραίτητη σε αυτό το στάδιο".