Hogwarts Legacy: Trailers, συλλεκτικές, απαιτήσεις συστήματος και ημερομηνία κυκλοφορίας

Προ των πυλών η κυκλοφορία του παιχνιδιού
24 Ιανουαρίου 2023 11:16
Hogwarts Legacy: Trailers, συλλεκτικές, απαιτήσεις συστήματος και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Hogwarts Legacy είναι το ολοκαίνουργιο παιχνίδι στο σύμπαν του Harry Potter και σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα όσα πρέπει για να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Ο τίτλος κυκλοφορεί για κονσόλες και PC σε λίγες εβδομάδες και έρχεται από την Warner Bros. Games και την ομάδα ανάπτυξης Avalanche Software.

Βασικές πληροφορίες για το Hogwarts Legacy:

Πρόκειται για ένα open-world RPG που αναπτύσσεται από την Avalanche Software (του Disney Infinity) και το οποίο θα μεταφέρει τους fans στον κόσμο της μαγείας των Harry Potter παιχνιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, θα αναλάβετε το ρόλο ενός μαθητή του Hogwarts, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να επιλέξετε τον οίκο που σας ταιριάζει και να παρακολουθείτε διάφορες τάξεις/μαθήματα. Προφανώς, μιας και μιλάμε για RPG παιχνίδι, δε θα λείπει η εξερεύνηση, καθώς θα μπορείτε να έχετε τα δικά σας mounts (ναι, και σκούπα) και θα μπορείτε να πετάτε πάνω από το χάρτη. Φυσικά και οι μάχες παίζουν τεράστιο ρόλο στο παιχνίδι, αλλά και οι αποφάσεις που θα πάρετε.

Επιπροσθέτως, εκτός από τις μαγικές δεξιότητες που θα είναι πολλές, θα μπορείτε να φτιάξετε μαγικά φίλτρα, charms και άλλα αντικείμενα, ενώ θα υπάρχει και “herbology”. Μιας και πρόκειται για RPG παιχνίδι, φυσικά θα μπορείτε να εξοπλιστείτε με ένα σωρό από armors, ενώ θα υπάρχει και το ανάλογο character customization. Επίσης, θα υπάρχουν διάσπαρτα στο χάρτη πολλά beasts με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωποι, αλλά και πολλοί γρίφοι που πρέπει να λύσετε.

Πώς συνδέεται με τις Harry Potter ταινίες;

Το Hogwarts Legacy λαμβάνει χώρα σχεδόν 200 χρόνια πριν γεννηθεί ο Harry Potter και σχεδόν ένα αιώνα πριν από τη βασιλεία του Grindelwald, οπότε μην περιμένετε να συναντήσετε γνωστά πρόσωπα από τις ταινίες της Warner Bros.

Εδώ, ο κύριος ανταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Ranrok, ένας σκληροτράχηλος καλικάντζαρος (Goblin), ο οποίος μέσα από τη μαγεία του μπορεί να κάνει τα πάντα. Εκείνος, με τα στοιχεία που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, μισεί τους μάγους και είναι ο βασιλιάς όλων των Goblins. Στόχος του είναι μεταξύ άλλων να καταστρέψει όλους τους Wizards και για να το καταφέρει αυτό ψάχνει μία αρχαία μαγεία.

Θα υπάρχουν αγώνες Quidditch;

Δυστυχώς, η ομάδα ανάπτυξης δεν έχει συμπεριλάβει αγώνες Quidditch στο παιχνίδι.

Πόσα ξόρκια θα έχει το παιχνίδι;

Μιας και μιλάμε για Harry Potter παιχνίδι, είναι σίγουρο ότι θα δείτε πολλά ξόρκια. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι θα έχει τα Wingardium Leviosa, Flipendo, Accio, Lumos, Expelliarmus, Confringo, Impedimenta, Petrificus totalus, Reparo, Avada kedavra, Protego, Diffindo, Depulso, Oppugno, Incendio, Descendo, Disillusionment charm και άλλα.

Πώς θα τρέχει το Hogwarts Legacy στα PlayStation και Xbox Series X|S;

Η Warner Bros. Games δήλωσε παλιότερα ότι οι next gen εκδόσεις θα υποστηρίζουν κανονικά 60FPS. Ειδικότερα, οι παίκτες θα έχουν στην διάθεσή τους πολλαπλά modes για να επιλέξουν, όπως το Fidelity mode που θα δίνει προτεραιότητα στην οπτική απεικόνιση και στην ποιότητα των γραφικών, με στόχο τα 30 fps, ενώ από την άλλη θα υπάρχει και Performance mode που θυσιάζει τα γραφικά για ομαλότερη κίνηση, με στόχο τα 60 fps.

Έχει το Hogwarts Legacy Multiplayer;

Αυτή ήταν μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που λάμβανε η ομάδα ανάπτυξης από το πρώτο κιόλας trailer του παιχνιδιού. Η απάντηση ίσως δυσαρεστήσει κάποιους που ήθελαν να παίξουν με την παρέα τους, αλλά όχι. Το Hogwarts Legacy δε θα έχει multiplayer ή co-op.

Θα είναι μεγάλο σε διάρκεια;

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες του art book του παιχνιδιού, θα χρειαστείτε περίπου 35 ώρες για να ολοκληρώσετε τη βασική ιστορία του Hogwarts Legacy. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τα πάντα, τότε οι ώρες ανεβαίνουν δραματικά και αγγίζουν τις 75.

Οι απαιτήσεις συστήματος για εκείνους που θα παίξουν σε PC:

Αρχικά, τα Minimum/Low Specs (720P/30FPS) ζητούν τα εξής: Windows 10 64 Bit, Intel Core i5 6600 ή AMD Ryzer 5 1400, 16GB RAM, Nvidia GeForce GTX 960 4GB ή AMD Radeon RX 470 4GB, DX12, 85GB HDD.

Όσον αφορά τα Recommended/High Specs (1080p/60FPS), το παιχνίδι ζητάει: Windows 10 -64Bit, Intel Core i7 8700 ή AMD Ryzen 5 3600, 16GB RAM, Nvidia GeForce 1080Ti ή AMD Radeon RX 5700 XT ή Intel Arc A770, DX12, 85GB SSD.

Τα Ultra Specs ( 1440P/60FPS) ζητούν: Windows 10 -64Bit, Intel Core i7 10700K ή AMD Ryzen 7 5800X, 32GB RAM, Nvidia GeForce RTX 2080Ti ή AMD Radeon RX 6800 XT, DX12, 85GB SSD.

Και τα Ultra 4K Specs ( 2160P/60FPS) Windows 10 -64Bit, Intel Core i7 10700K ή AMD Ryzen 7 5800X, 32GB RAM, Nvidia GeForce RTX 3090 Ti ή AMD Radeon RX 7900XT, DX12 και 85GB SSD.

Τι περιλαμβάνουν οι συλλεκτικές εκδόσεις του Hogwarts Legacy;

Εκτός από το βασικό παιχνίδι, η Warner Bros. Games θα κυκλοφορήσει την Deluxe Edition, καθώς και την Collector’s Edition. Η Deluxe, εκτός από τον τίτλο, θα σας δώσει τη δυνατότητα να παίξετε το παιχνίδι 72 ώρες πριν την επίσημη ημερομηνία του, καθώς και το Dark Arts Pack που περιλαμβάνει τα: Thestral Mount, Dark Arts Battle Arena, Dark Arts Cosmetic Set και Dark Arts Garrison Hat.

Θα υπάρξει και μία συλλεκτική έκδοση (Collector’s Edition), η οποία κοστίζει 300 δολάρια και εκτός από το βασικό παιχνίδι, περιέχει και τα εξής: ένα Steelbook, ένα ραβδί με βάση, καθώς και τα Dark Arts Pack.

Τέλος, όσοι προ-παραγγείλουν τον τίτλο στο PlayStation θα λάβουν κάποια μοναδικά καλούδια, ανάμεσά τους μία ξεχωριστή αποστολή που ονομάζεται “Haunted Hogsmeade Shop Quest”.

Trailers και gameplay βίντεο από το Hogwarts Legacy:

Πότε θα κυκλοφορήσει το Hogwarts Legacy και σε ποιες πλατφόρμες;

Το Hogwarts Legacy είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου του 2023 για τα PS5, Xbox Series X|S και PC. Η PS4/Xbox One έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 4 Απριλίου του 2023, ενώ η Nintendo Switch έκδοση στις 25 Ιουλίου του 2023.