Riot Games: Κύμα απολύσεων και στους δημιουργούς του League of Legends

Μετά τα Xbox Game Studios
20 Ιανουαρίου 2023 09:45
Riot Games: Κύμα απολύσεων και στους δημιουργούς του League of Legends

Μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στην Microsoft και τα Xbox Game Studios, η Riot Games είναι μια ακόμη εταιρία που επηρεάζεται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί και προχωράει σε κύμα απολύσεων. 

Αρχικά ο Jacob Wolf, γνωστός ρεπόρτερ στα esports είχε αναφέρει πως η Riot θα κάνει μείωση προσωπικού και μερικές ώρες αργότερα, επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την Riot. 

Σε δήλωσή της στο VGC, η δημιουργός των League of Legends και Valorant ανέφερε ότι πράγματι υπήρξε ένα κύμα απολύσεων, το οποίο επηρέασε 46 εργαζόμενους τους σε διάφορα πόστα εντός της εταιρίας. Ωστόσο, θέλησε να τονίσει ότι πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη της επιχείρησης, καθώς γίνοντας τέτοιες αλλαγές στη δομή περιστασιακά. 

Χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος της Riot Games ανέφερε: "Η Riot Games εφάρμοσε μερικές στρατηγικές αλλαγές σε ορισμένες ομάδες για να εστιάσουμε την προσοχή μας σε διάφορους τομείς. Με αυτές τις αλλαγές, ορισμένοι ρόλοι καταργήθηκαν, επηρεάζοντας συνολικά 46 Rioters. Αυτό αποτελεί μέρος της κανονικής πορείας της επιχείρησής μας: Κάνουμε περιοδικά αλλαγές στη δομή και τις ομάδες μας με βάση αυτό που πιστεύουμε ότι θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε το καλύτερο περιεχόμενο και τις καλύτερες εμπειρίες για τους παίκτες. Ποτέ δεν παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις ελαφρά τη καρδία και πάντα θα ξεκινάμε από τη θέση ότι θέλουμε να διατηρήσουμε τους Rioters και να τους έχουμε επικεντρωμένους στις υψηλότερες προτεραιότητές μας. Αν και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος".

Ωστόσο, στα tweets του ο Wolf είχε τονίσει ότι "ιστορικά η Riot έχει δείξει ότι δεν κάνει μειώσεις προσωπικού, αλλά συντάσσεται με τη γενικότερη τάση στην tech, gaming και entertainment βιομηχανία, την ώρα που οι οικονομικές δυσχέρειες επηρεάζουν πολλές εταιρίες.

Για την ιστορία, την περασμένη Τετάρτη η Microsoft απέλυσε μαζικά 10.000 εργαζομένους και επηρεάστηκαν πολλά στούντιο του Xbox, όπως η 343 Industries των Halo, η The Coalition των Gears of War και η Bethesda του πολυαναμενόμενου Starfield.