Xbox – Activision: Google και Nvidia εναντιώνονται στην εξαγορά!

Νέα εμπόδια για τη Microsoft
13 Ιανουαρίου 2023 21:12
Xbox – Activision: Google και Nvidia εναντιώνονται στην εξαγορά!

Όπως φαίνεται, νέα εμπόδια έχει να αντιμετωπίσει πλέον η Microsoft για να εγκριθεί η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard, την οποία ανακοίνωσε για πρώτη φορά πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό. Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι στιγμής η Sony και το PlayStation ήταν ο βασικός αντίλογος για τη συμφωνία, τώρα δύο ακόμη τεχνολογικοί κολοσσοί έρχονται να εναντιωθούν στην εξαγορά: η Google και η Nvidia!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του Bloomberg, τόσο η Google όσο και η Nvidia εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το τεράστιο deal στην Αμερικανή Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Σύμφωνα με το δημοσίευμα του μέσου, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές που έχουν γνώση των όσων συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια, και οι δύο κολοσσοί παρέδωσαν πληροφορίες στο FTC για να υποστηρίξουν τη θέση της ρυθμιστικής αρχής πως η εξαγορά μπορεί να δώσει στη Microsoft ένα άδικο πλεονέκτημα στο cloud, στις συνδρομητικές υπηρεσίες και στο mobile gaming.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μια από τις πηγές του μέσου, παρόλο που η Nvidia υποστήριξε την ανάγκη να υπάρχει ισότητα και πρόσβαση στα παιχνίδια χωρίς περιορισμούς, δεν ήταν άμεσα αντίθετη με την εξαγορά.

Από την πλευρά της, η Microsoft σχολίασε την τοποθέτηση των δύο τεχνολογικών κολοσσών, επισημαίνοντας πως θέλει να μιλήσει με όλους όσους έχουν προβληματισμούς για να τους καθησυχάσει. Αναλυτικότερα, η αντιπρόσωπος της εταιρίας, David Cuddy, δήλωσε:

Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε - και το κάναμε ήδη προληπτικά - ζητήματα που εγείρονται από τις ρυθμιστικές αρχές ή τους ανταγωνιστές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η συμφωνία θα κλείσει με εμπιστοσύνη.

Θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερη πρόσβαση στα παιχνίδια, όχι λιγότερη.

Για την ιστορία, πέρα από το Αμερικανικό FTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η βρετανική CMA φαίνεται να είναι και αυτές κατά της συμφωνίας, δυσκολεύοντας αρκετά τη ζωή του τεχνολογικού κολοσσού. Μέχρι στιγμής, η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία, η Σερβία και η Χιλή είναι οι χώρες έχουν εγκρίνει την εξαγορά, με τη Microsoft να περιμένει το ‘ΟΚ’ από άλλες 10 περίπου κυβερνήσεις.