Ubisoft: Καθυστερεί για 6η φορά το Skull and Bones - Ακυρώνει τρία παιχνίδια

Διαμηνύει πως έρχεται αναδιοργάνωση της εταιρίας
11 Ιανουαρίου 2023 22:37
Ubisoft: Καθυστερεί για 6η φορά το Skull and Bones - Ακυρώνει τρία παιχνίδια

Κι όμως, δεν είναι φάρσα, αλλά το Skull & Bones της Ubisoft καθυστερεί για ακόμη μια φορά, εν μέσω όμως μιας γενικότερης "αναδιάρθρωσης" της εταιρίας και την ακύρωση τριών ακόμη τίτλων. 

Να θυμίσουμε ότι η υπ'αριθμόν 5 καθυστέρηση του πειρατικού simulation MMO τίτλου της Ubisoft συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν μάθαμε ότι δε θα κυκλοφορήσει εντός του 2022, αλλά τον Μάρτιο του 2023. Τώρα, πάμε στην 6η καθυστέρηση του τίτλου, καθώς η Ubisoft αναθεωρεί τα πλάνα της και στοχεύει να βγάλει το Skull & Bones προς τις "αρχές του 2023-24", κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως πρόκειται για το τρέχον οικονομικό της έτος. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων μεταξύ Απρίλιο-Δεκέμβριο 2023. Παράλληλα, ακυρώνει και τρεις μη ανακοινωθέντες τίτλους που είχε στα σκαριά, σύνολο εφτά δηλαδή με τους άλλους τέσσερις που είχε ακυρώσει τον περασμένο Ιούλιο. 

Σημειώνει με δραματικό τρόπο πως "αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να στρέφεται προς τις μεγάλες μάρκες και τους μακροχρόνιους τίτλους που μπορούν να προσεγγίσουν παίκτες σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις πλατφόρμες και τα επιχειρηματικά μοντέλα".

Η Ubisoft δήλωσε ότι πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθώντας να προσαρμόσει τα μεγαλύτερα franchises της (Assassin's Creed, Far Cry, Ghost Recon, Rainbow Six και The Division) σε αυτές τις συγκλίνουσες τάσεις. "Ωστόσο, τα παιχνίδια από αυτή τη φάση της επένδυσης δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, ενώ οι πρόσφατες εκδόσεις μας δεν είχαν τις αναμενόμενες επιδόσεις".

Εδώ αναφέρεται στο ότι τα Mario + Rabbids: Sparks of Hope και Just Dance 2023 δεν τα πήγαν όπως περίμενε με την γαλλική εταιρία να σημειώνει ότι "αισθητά και αναπάντεχα πιο αργές πωλήσεις από ό,τι αναμενόταν". 

Eπίσης, η γαλλική publisher εταιρία θα προχωρήσει σε απόσβεση 500 εκατομμυρίων ευρώ, όσον αφορά τους R&D (Έρευνα και Ανάπτυξη) τομείς σε επερχόμενα premium και free-to-play παιχνίδια, καθώς και στα παιχνίδια που ακυρώνει. Όπως δηλώνει, επιδιώκει να επικεντρωθεί σε λιγότερα παιχνίδια στο μέλλον και ενδεχομένως να προβεί σε αναδιάρθρωση και μείωση του κόστους για επόμενο έτος. Για παράδειγμα, ήδη έχει μειώσει τον στόχο των καθαρών εισπράξεών της, για το τρίμηνο που λήγει τον Δεκέμβριο από τα 830 εκατομμύρια ευρώ στα 725 εκατ. ευρώ.