Το God of War Ragnarok ξεκίνησε το 2023 με πρωτιά στις πωλήσεις

Αυτά είναι τα πρώτα UK Charts της χρονιάς
09 Ιανουαρίου 2023 18:13
Το God of War Ragnarok ξεκίνησε το 2023 με πρωτιά στις πωλήσεις

Όπως σας ενημερώσαμε, το 2022 τέλειωσε ιδανικά για το God of War Ragnarok , το οποίο κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των UK Charts την τελευταία εβδομάδα του έτους. Τελικά ο Kratos δεν παραχώρησε το θρόνο την πρώτη εβδομάδα του 2023, αφού το Ragnarok παρέμεινε ακλόνητο στην πρώτη θέση.

Συνολικά, οι πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών ήταν αρκετά μειωμένες, με πτώση 47% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αφού φαίνεται ότι οι περισσότεροι gamers είχαν κάνει ήδη τα ψώνια τους μέσα στις γιορτές. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, παρόλο που το παιχνίδι της Sony Santa Monica ήταν αυτό με την καλύτερη πορεία στα retail καταστήματα, οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 36% σε εβδομαδιαία βάση.

Η υπόλοιπη δεκάδα των UK Charts είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη εβδομάδα, με συνήθεις υπόπτους όπως τα FIFA 23 και Call of Duty: Modern Warfare 2 να φιγουράρουν ψηλά. Μοναδική εξαίρεση ήταν το New Super Mario Bros U Deluxe του Nintendo Switch που από τη δέκατη έκτη θέση σκαρφάλωσε στη δέκατη.

Ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια που πούλησαν τα περισσότερα retail αντίτυπα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2023.

  1. God of War Ragnarok
  2. FIFA 23
  3. Call of Duty: Modern Warfare 2
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Pokémon Violet
  6. Nintendo Switch Sports
  7. Pokémon Scarlet
  8. Animal Crossing: New Horizons
  9. Minecraft (Switch)
  10. New Super Mario Bros U Deluxe