Τέλος τα προβλήματα με το στοκ για το PlayStation 5

Μέσα στο 2023 θα μπορείτε να βρείτε εύκολα την κονσόλα στα καταστήματα
06 Ιανουαρίου 2023 22:50
Τέλος τα προβλήματα με το στοκ για το PlayStation 5

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Sony για τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου, τη CES 2023, η εταιρία είχε μερικά ευχάριστα νέα για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν PlayStation 5. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, πρακτικά δήλωσε πως τα προβλήματα με το στοκ του PS5 θα τελειώσουν το 2023.

Αναλυτικότερα, ο Ryan αναφέρθηκε στα "άνευ προηγουμένου" κατασκευαστικά θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η εταιρία από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε η κονσόλα νέας γενιάς το 2020. Ωστόσο, συγχρόνως υποσχέθηκε ότι το στοκ του PS5 θα είναι πλέον πιο εύκολα διαθέσιμο και άφησε να εννοηθεί ότι τα θέματα της περιορισμένης διαθεσιμότητας ανήκουν στο παρελθόν, μιας και όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν PS5 θα μπορούν να το κάνουν εύκολα μέσα στο 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ryan παράλληλα έκανε γνωστό πως ο Δεκέμβριος του 2022 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία του PS5, αφού η κονσόλα πούλησε περισσότερο από ποτέ, φτάνοντας ένα μεγάλο ορόσημο πωλήσεων. Τα τελευταία για την εμπορική πορεία της κονσόλας μπορείτε να τα μάθετε πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το PS5 έκανε αρχικά το ντεμπούτο του στις 19 Νοεμβρίου του 2020, με τιμή λιανικής πώλησης στα €399 για το Digital μοντέλο και στα €499 γι’ αυτό με την ικανότητα ανάγνωσης Blu-ray δίσκων. Ωστόσο, προς τα τέλη του Αυγούστου του 2022, η Sony προέβη σε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση, ανεβάζοντας και επίσημα την τιμή λιανικής πώλησης του PlayStation 5, μεταξύ άλλων σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Μεξικό και Καναδά.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το PS5 με το Ultra HD Blu-ray κοστίζει πλέον €549,99, ενώ αν θέλετε να προμηθευτείτε την έκδοση PS5 Digital Edition, τότε θα πρέπει να δώσετε €449,99. Και οι δύο εκδόσεις της κονσόλας, δηλαδή, πήραν μία αύξηση €50 από την αρχική τους τιμή.