Το PS5 έσπασε ρεκόρ το Δεκέμβριο και έφτασε νέο τεράστιο ορόσημο πωλήσεων

Επίσημα στοιχεία από τη Sony
05 Ιανουαρίου 2023 08:28
Το PS5 έσπασε ρεκόρ το Δεκέμβριο και έφτασε νέο τεράστιο ορόσημο πωλήσεων

Πριν μερικές ώρες, η Sony πραγματοποίησε τη συνέντευξη Τύπου της για τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου, τη CES 2023, από την οποία δε μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι ανακοινώσεις σχετικά με το PlayStation.

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, η Sony αποκάλυψε νέα επίσημα στοιχεία για την εμπορική πορεία της κονσόλας νέας γενιάς της, η οποία φαίνεται πως τα πηγαίνει περίφημα παρά τα προβλήματα διαθεσιμότητας που ταλαιπώρησαν τους ενδιαφερόμενους τους πρώτους μήνες. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, έκανε γνωστό πως ο Δεκέμβριος του 2022 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία του PS5, αφού η κονσόλα πούλησε περισσότερο από ποτέ.

Με αυτό το εξαιρετικό κλείσιμο στο έτος, οι συνολικές πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν φτάσει τα 30 εκατομμύρια. Μάλιστα, το νούμερο αυτό αφορά τις sold through κονσόλες, δηλαδή αυτές που πραγματικά έχουν φτάσει στα χέρια των παικτών. Από την άλλη, αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό των τεμαχίων που έχουν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, από τον Απρίλιο του 2022 μέχρι και τώρα, το PS5 έχει πουλήσει 10.7 εκατομμύρια, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Ο στόχος της Sony για το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 31 Μαρτίου του 2023 είναι οι 18 εκατομμύρια πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι φιλοδοξεί να πουλήσει περίπου 7 εκατομμύρια PS5 μέσα στο επόμενο τρίμηνο.