Αυτά είναι τα χειρότερα παιχνίδια του 2022 σύμφωνα με το Metacritic

Και δε λείπουν παιχνίδια λατρεμένων στούντιο
13 Δεκεμβρίου 2022 19:14
Αυτά είναι τα χειρότερα παιχνίδια του 2022 σύμφωνα με το Metacritic

Το Metacritic, η πασίγνωστη πλατφόρμα συγκέντρωσης reviews για παιχνίδια, ταινίες και μουσική, μόλις αποκάλυψε την επίσημη λίστα με τα χειρότερα παιχνίδια του 2022.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκε η λίστα με τα δέκα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, αποσπώντας τις χειρότερες κριτικές από τα διάφορα μέσα παγκοσμίως. Όπως επισημαίνει το Metacritic, στη λίστα περιλαμβάνονται μόνο τίτλοι που έχουν τουλάχιστον 7 reviews, ενώ για κάθε κυκλοφορία λαμβάνεται υπόψη η έκδοση με το χειρότερο σκορ.

Στην πρώτη θέση της δεκάδας, λοιπόν, συναντάμε το POSTAL 4: No Regerts, το οποίο έχει σκορ 30. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του, πρόκειται για ένα σατιρικό και εξοργιστικό χιουμοριστικό open world first person shooter που αποτελεί sequel του «χειρότερου παιχνιδιού όλων των εποχών» του POSTAL 2. Η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται πως τα κατάφερε και χάρισε στην κοινότητα μια άξια συνέχεια.

Παραδόξως, στις επόμενες δύο θέσεις συναντάμε παιχνίδια από πασίγνωστα στούντιο. Συγκεκριμένα, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το CrossfireX, η συνέχεια του πασίγνωστου online τίτλου Crossfire. Παρόλο που το single-player campaign αναπτύχθηκε από την Remedy Entertainment, την εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα των Alan Wake και Control, το παιχνίδι δεν κατάφερε να κερδίσει τους κριτικούς και την κοινότητα, με έντονα παράπονα ειδικά για τον τεχνικό του τομέα.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Babylon’s Fall, το οποίο έρχεται από την PlatinumGames και την Square Enix. Την προηγούμενη φορά που οι δύο ιαπωνικές εταιρίες συνεργάστηκαν το αποτέλεσμα ήταν το Nier: Automata, το οποίο έχει αποσπάσει πολλαπλά βραβεία και θεωρείται ένα αριστούργημα της κατηγορίας του. Αυτή τη φορά φαίνεται πως τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ομαλά, με τον live-service τίτλο να αναμένεται να σταματήσει οριστικά το Φεβρουάριο του 2023.

Μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα «χρυσά βατόμουρα» του gaming για φέτος παρακάτω.

Τα δέκα χειρότερα παιχνίδια του 2022 σύμφωνα με το Metacritic

  1. POSTAL 4: No Regerts (PC) – 30
  2. CrossfireX (Xbox Series X) – 38
  3. Babylon’s Fall (PS5) – 41
  4. XEL (Switch) – 43
  5. Arc of Alchemist (Switch) – 46
  6. Zorro: The Chronicles (PS5) – 49
  7. The Last Oricru (Xbox Series X) – 50
  8. The Waylanders (PC) – 51
  9. Kamiwaza: Way of the Thief (PS4) – 52
  10. Blade Runner: Enhanced Edition (Switch) – 52