Μάθαμε πόσο έχει πουλήσει το NieR: Automata μέχρι σήμερα

Νέο μεγάλο ορόσημο
25 Νοεμβρίου 2022 22:31
Μάθαμε πόσο έχει πουλήσει το NieR: Automata μέχρι σήμερα

Όπως ανακοίνωσε η Square Enix, τα δύο πιο πρόσφατα κεφάλαια της σειράς NieR κατάφεραν να φτάσουν εντυπωσιακά ορόσημα πωλήσεων.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το πιο πρόσφατο NieR Replicant ver.1.22474487139 έχει ξεπεράσει πλέον τις 1.5 εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο νούμερο αυτό περιλαμβάνεται το σύνολο των φυσικών αντιτύπων που έχει αποσταλεί στα retail καταστήματα, καθώς και οι ψηφιακές πωλήσεις σε όλες τις πλατφόρμες. Από την άλλη, το πολυβραβευμένο NieR: Automata έφτασε πλέον το εντυπωσιακό ορόσημο των 7 εκατομμύρια πωλήσεων.

Η προηγουμένη φορά που είχαμε ενημερωθεί για τις πωλήσεις της σειράς ήταν τον Ιούνιο του 2021, όταν το NieR: Automata είχε φτάσει τα έξι εκατομμύρια και το NieR Replicant ver.1.22474487139 το ένα εκατομμύριο. Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, λοιπόν, και οι δύο τίτλοι συνεχίζουν να τα πηγαίνουν περίφημα, καταφέρνοντας να κερδίσουν την προσοχή πολλών νέων παικτών.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το NieR: Automata έκανε αρχικά το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2017 για το PS4 και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια εκείνης της χρονιάς, καταφέρνοντας να κατακτήσει βραβεία στα The Game Awards 2017, Japan Game Awards, D.I.C.E. Awards και Game Developers Choice Awards. Η ιστορία του ακολουθεί δύο ανδροειδή ονόματι 2B και 9S, καθώς εξερευνούν τα απομεινάρια του ανθρώπινου πολιτισμού. Ένα χρόνο αργότερα το παιχνίδι κυκλοφόρησε και για το Xbox One, ενώ φέτος τον Οκτώβριο έφτασε επιτέλους και στο Nintendo Switch.

Από την άλλη, το NieR Replicant ver.1.22474487139 κυκλοφόρησε για τα PS4, Xbox One και PC τον Απρίλιο του 2021. Έχουμε να κάνουμε με ένα remaster του αρχικού NieR που είχε κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές μορφές το 2010. Η PS3 έκδοση ονομαζόταν Nier Replicant, με έναν νεότερο κεντρικό πρωταγωνιστή. Ήταν η κεντρική έκδοση και σε αυτή βασίζεται τώρα και το επερχόμενο remaster. Από την άλλη, η έκδοση του Xbox 360 ονομαζόταν NieR: Gestalt και είχε έναν μεγαλύτερο κεντρικό πρωταγωνιστή. Το παιχνίδι μεταφέρει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν το NieR: Automata, χωρίς να αποτελεί ωστόσο άμεσο prequel, μιας και τα δύο παιχνίδια δε συνδέονται τόσο στενά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχικός τίτλος δεν κυκλοφόρησε ποτέ εκτός Ιαπωνίας.