Xbox - Activision: Η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται πως μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό

Και θα περάσει σε πιο αναλυτικό έλεγχο
09 Νοεμβρίου 2022 20:23
Xbox - Activision: Η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται πως μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αρχικής της έρευνάς της για την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard, η οποία δεν πήρε αμέσως έγκριση, αλλά τελικά θα χρειαστεί να περάσει από δεύτερο πιο αναλυτικό έλεγχο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε πως φοβάται ότι η εξαγορά της Microsoft ενδέχεται "να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις αγορές διανομής βιντεοπαιχνιδιών για κονσόλες και PC, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητικών υπηρεσιών πολλαπλών παιχνιδιών ή/και των υπηρεσιών streaming παιχνιδιών από το cloud, καθώς και για τα λειτουργικά συστήματα στους υπολογιστές".

Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο "πιθανό οικονομικό κίνητρο" που έχει η Microsoft να εμποδίσει τους ανταγωνιστές της από το να έχουν πρόσβαση στα πασίγνωστα παιχνίδια της Activision Blizzard, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Call of Duty.

Από την πλευρά της, η Microsoft απάντησε ήδη, ρίχνοντας ξανά το μπαλάκι στο PlayStation:

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επόμενα βήματα και για να αντιμετωπίσουμε τυχόν βάσιμες ανησυχίες σχετικά με την εξαγορά. Η Sony, ως ηγέτης του κλάδου, δηλώνει ότι ανησυχεί για το Call of Duty, αλλά έχουμε δηλώσει ότι δεσμευόμαστε να διαθέτουμε το ίδιο παιχνίδι την ίδια ημέρα τόσο στο Xbox όσο και στο PlayStation. Θέλουμε ο κόσμος να έχει περισσότερη πρόσβαση στα παιχνίδια, όχι λιγότερη.

Πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέχρι τις 23 Μαρτίου του 2023 για να δώσει την τελική της απάντηση σχετικά με το αν θα επιτραπεί η εξαγορά ή όχι. Για περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωσή της πατώντας εδώ.