To Berserk manga τελικά θα συνεχιστεί χωρίς τον αείμνηστο Κεντάρο Μιούρα

Οι περιπέτειες του Guts δε θα μείνουν στη μέση
07 Ιουνίου 2022 19:43
To Berserk manga τελικά θα συνεχιστεί χωρίς τον αείμνηστο Κεντάρο Μιούρα

Το Berserk, το εξαιρετικά δημοφιλές και λατρεμένο dark fantasy manga τελικά θα συνεχιστεί, όπως ανακοίνωσε τώρα ο εκδοτικός οίκος Hakusensha.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Kentaro Miura, δημιουργός του θρυλικού Berserk έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών πέρυσι. Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης έγραφε και σχεδίαζε ο ίδιος του το manga, έχοντας κυκλοφορήσει συνολικά 41 τεύχη που έχουν πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια.

Μιας και το Berserk ήταν ένα τόσο προσωπικό project, πολλοί fans πίστευαν πως θα μείνει για πάντα ανολοκλήρωτο. Ωστόσο, τελικά οι περιπέτειες του Guts θα συνεχιστούν, με την σκυτάλη από τον αείμνηστο Kentaro Miura να παίρνει ο καλός του φίλος και επίσης δημιουργός manga Kouji Mori.

Όπως αποκαλύπτει στην ανάρτησή του, ο Mori ήταν το μόνο άτομο που είχε ενημερωθεί για την πλήρη ιστορία του Berserk από τον Miura.

Θα θυμηθώ τις λεπτομέρειες όσο το δυνατόν περισσότερο και θα πω την ιστορία. Επίσης, θα γράψω μόνο τα επεισόδια για τα οποία μου μίλησε ο Miura. Δε θα το αλλάξω. Δε θα γράψω επεισόδια που δε θυμάμαι ξεκάθαρα. Θα γράψω μόνο τις γραμμές και τις ιστορίες που μου περιέγραψε ο Miura. Φυσικά, δε θα είναι τέλειο. Ωστόσο, νομίζω ότι μπορώ σχεδόν να πω την ιστορία που ήθελε να πει ο ίδιος ο Miura.

Μετά την επανέναρξή του, το Berserk θα κυκλοφορεί με τον τίτλο: "Πρωτότυπο έργο του Kentaro Miura, Manga από το Studio Gaga, υπό την εποπτεία του Kouji Mori" και η αρίθμηση των τόμων θα διατηρηθεί.

Παρακάτω θα βρείτε την σχετική ανακοίνωση που περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιστροφή της λατρεμένης σειράς.

Για την ιστορία, πέρα από το λατρεμένο manga, για το Berserk έχει κυκλοφορήσει και μια τριλογία anime ταινιών, μια anime σειρά αλλά και βιντεοπαιχνίδι.

Η αξία του Berserk, ωστόσο, εντοπίζεται και στην τεράστια επιρροή που είχε σε άλλα δημιουργήματα. Τόσο σε πασίγνωστα παιχνίδια όπως τα Final Fantasy και Dark Souls, όσο και σε comics, anime, σειρές και ταινίες, οι ιδέες και τα σχέδια του Miura έχουν εμπνεύσει και συνεχίζουν να εμπνέουν αμέτρητους άλλους καλλιτέχνες.