Έφυγε από τη ζωή ο Κεντάρο Μιούρα, δημιουργός του θρυλικού Berserk

Θρήνος στην anime/manga κοινότητα
20 Μαΐου 2021 17:46
Έφυγε από τη ζωή ο Κεντάρο Μιούρα, δημιουργός του θρυλικού Berserk

Μαύρη μέρα για την anime/manga κοινότητα, αφού όπως έγινε γνωστό ο Kentaro Miura, δημιουργός του θρυλικού "Berserk" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. Όπως αποκάλυψε ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Dark Horse Comics, ο Miura άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Μαΐου, έχοντας υποστεί οξεία αορτική ανατομή.

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης ήταν ευρέως γνωστός για το Berserk, ένα manga που έγραφε και σχεδίαζε ο ίδιος του. Η σειρά ξεκίνησε το 1989 και συνεχιζόταν μέχρι τώρα, με νέα τεύχη να κυκλοφορούν τακτικά. Πρόκειται για μια τρομερά σκοτεινή και βίαιη ιστορία που συγχρόνως είχε και πετυχημένες δόσεις χιούμορ. Μέχρι σήμερα τα 40 τεύχη της έχουν κυκλοφορήσει, έχουν πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια. Για το Berserk έχει κυκλοφορήσει τριλογία anime ταινιών, μια anime σειρά αλλά και βιντεοπαιχνίδι.

Η αξία του Berserk, ωστόσο, εντοπίζεται και στην τεράστια επιρροή που είχε σε άλλα δημιουργήματα. Τόσο σε πασίγνωστα παιχνίδια όπως τα Final Fantasy και Dark Souls, όσο και σε comics, anime, σειρές και ταινίες, οι ιδέες και τα σχέδια του Miura έχουν εμπνεύσει και συνεχίζουν να εμπνέουν αμέτρητους άλλους καλλιτέχνες.

Φυσικά, ο θάνατός του προκάλεσε βαθιά θλίψη στην κοινότητα, με χιλιάδες fans να κατακλύζουν με μηνύματα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να διοργανώνουν in-game συγκεντρώσεις προς τιμήν του.

Εμείς εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.