Stan Lee: Νέα συμφωνία της Marvel ανοίγει το δρόμο για την "ανάστασή" του στο MCU

Τα δικαιώματά του "πατέρα" της Marvel επιστρέφουν σπίτι τους
18 Μαΐου 2022 19:25
Stan Lee: Νέα συμφωνία της Marvel ανοίγει το δρόμο για την "ανάστασή" του στο MCU

Σε μια νέα συμφωνία ήρθε η Marvel Studios με τις Genius Brands και την POW! Entertainment για την επιστροφή των δικαιωμάτων του αείμνηστου Stan Lee πίσω στο "σπίτι" τους. Ο σκοπός όμως αυτού του deal και της εμπορευματοποίησης που κρύβεται πίσω από αυτή ενδέχεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις. 

Χάρη σε αυτή τη συμφωνία διάρκειας 20 ετών, η Marvel Studios μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά τη φυσιογνωμία του Stan Lee για τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές της, με τη χρήση CGI, ειδικών εφέ και πλάνων αρχείου, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι ενδέχεται να τον δούμε ξανά σε cameo στο MCU.

Η 'ανάσταση' του Stan Lee δεν είναι το μόνο μέρος αυτού του deal καθώς η ευρύτερη συμφωνία περιλαμβάνει την χρήση της φυσιογνωμίας του στα θεματικά πάρκα της Disney, σε διάφορες "εμπειρίες" και φυσικά στο merchandise.  

Αναφέρεται ρητά πως η Marvel έχει την άδεια να χρησιμοποιήσει τη φωνή, το όνομα, τη φυσιογνωμία και την υπογραφή του σε ταινίες και τηλεοπτικά projects, τις φωτογραφίες του, πλάνα αρχείου αλλά και ηχογραφήσεις αρχείου. Το ίδιο ισχύει για το πρόσωπό του σε φιγούρες, παιχνίδια και ρουχισμό. 

Θα "αναστηθεί" ο Stan Lee;

Όπως αναφέρετι το δημοσίευμα του Hollywood Reporter, η συμφωνία αυτή της Marvel δε σημαίνει απαραίτητα πως ο Stan Lee θα επιστρέψει με cameo στις ταινίες, τουλάχιστον όχι όπως οι fans είχαν συνηθίσει. Δεν είναι ξεκάθαρο για τη Marvel εάν το κοινό έχει ακόμη όρεξη να δει έναν αναστημένο Stan Lee μέσω deepfake και διάφορων ψηφιακών εφέ, όπως έγινε για παράδειγμα με την Carrie Fisher στο Star Wars. 

Για την ιστορία ο Stan Lee ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε της Marvel Comics για δεκαετίες και σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες Jack Kirby και Steve Ditko ευθύνονται για την δημιουργία πασίγνωστων και λατρεμένων χαρακτήρων όπως οι Spider-Man, X-Men, Iron Man, Thor, Hulk, Ant-Man, Fantastic Four, Black Panther, Doctor Strange, Scarlet Witch, Daredevil και δεκάδων άλλων. 

O Stan Lee απεβίωσε στις 12 Νοεμβρίου 2018 σε ηλικία 95 ετών.