Ο Steven Spielberg εκθειάζει τον θρυλικό Miyazaki

"Το Spirited Away είναι μία από τις καλύτερες animated ταινίες που έχουν φτιαχτεί ποτέ"
25 Απριλίου 2018 16:06
Ο Steven Spielberg εκθειάζει τον θρυλικό Miyazaki

Πολλοί σκηνοθέτες του Hollywood δεν κρύβουν την αγάπη που τρέφουν και για τα anime, αλλά για και για τους δημιουργούς τους. Στην εν λόγω κατηγορία ανήκει και ο θρυλικός Steven Spielberg, ένας εμβληματικός σκηνοθέτης με τρομερά διάσημες ταινίες. Πρόσφατα ο ίδιος ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να προωθήσει την νέα του ταινία ονόματι, Ready Player One, μία ταινία που περιλαμβάνει αμέτρητα easter eggs κυρίως προς την anime πλευρά.

Στην πρεμιέρα της ταινίας του, ο σκηνοθέτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του προς την pop κουλτούρα της Ιαπωνίας και μοιράστηκε την εμπειρία συνάντησης που είχε με τον διάσημο Hayao Miyazaki του Studio Ghibli.

"Ξέρετε, θαυμάζω ολόκληρο τον κόσμο του Miyazaki, το γούστο του και τις αφηγηματικές του ικανότητες. Το Spirited Away είναι μία από τις καλύτερες animated ταινίες που έχουν φτιαχτεί ποτέ, ίσως να είναι η καλύτερη από οποιαδήποτε ταινία της Disney που έχω δει ποτέ. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Έφερα την κόρη μου στο Τόκιο και είχα την ευκαιρία πριν από 11 ή 12 χρόνια να τον συναντήσω. Μιλήσαμε για το τι έρχεται πρώτα, η ιστορία ή, οι χαρακτήρες. Και η άποψη του ήταν πως η ιστορία είναι ο χαρακτήρας. Για αυτόν, οι χαρακτήρες είναι η ιστορία".

Αυτά μοιράστηκε ο Steven Spielberg για την συνάντηση του με τον Hayao Miyazaki και από ότι φαίνεται ο σκηνοθέτης τρέφει τρομερό σεβασμό προς αυτόν και τα δημιουργήματα του.