NARUTO: Έρχεται live-action ταινία για το λατρεμένο anime!

Μετά την τεράστια επιτυχία του One Piece
26 Νοεμβρίου 2023 19:27
NARUTO: Έρχεται live-action ταινία για το λατρεμένο anime!

Η πρόσφατη τεράστια επιτυχία της live-action προσαρμογής του "One Piece" στο Netflix φαίνεται πως πυροδότησε μια νέα τάση μεταξύ των δυτικών στούντιο, τα οποία ενδιαφέρονται πιο έντονα από ποτέ να μετατρέψουν και άλλα αγαπημένα shonen anime σε live-action ταινίες και σειρές. Κάπως έτσι, το επόμενο μεγάλο anime που θα προσαρμοστεί θα είναι μάλλον το Naruto!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σε ένα πρόσφατο άρθρο του Variety, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην Tasha Huo, μια σεναριογράφο που έχει κερδίσει αξιοσημείωτη προσοχή τελευταία, για τη συμμετοχή της σε διάφορα projects υψηλού προφίλ. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στη μεταφορά του Tomb Raider σε anime από το Netflix, στο Critical Role: Mighty Nein του Prime Video και στην επερχόμενη ταινία Red Sonja με την Matilda Lutz. Μιλώντας όμως για το μέλλον της στο Variety, η Huo αποκάλυψε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον! Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα σενάριο για μια Naruto ταινία από την Lionsgate.

Για την ώρα οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες, αλλά μόνο και μόνο η επιβεβαίωση πως το project έχει ξεκολλήσει είναι τρομερά σημαντική! Η Lionsgate φιλοδοξούσε να δημιουργήσει μια ταινία Naruto από το 2015, συνεργαζόμενη αρχικά με τον παραγωγό Avi Arad. Το project, που κάποτε συνδέθηκε με τον σκηνοθέτη Michael Gracey του The Greatest Showman αντιμετώπισε πολλές αναποδιές και τελικά είχε μπει στον πάγο.

Ωστόσο, με το ανανεωμένο ενδιαφέρον για anime προσαρμογές και την εμπλοκή της Huo για τη συγγραφή νέου σεναρίου, η live action ταινία φαίνεται πως απέκτησε ξανά μομέντουμ.

Για την ιστορία, το Naruto πραγματεύεται την προσπάθεια ενός νεαρού, με το όνομα Uzumaki Naruto, να κερδίσει μια θέση στον κόσμο των νίντζα, επηρεάζοντας στην προσπάθειά του αυτή καταλυτικά τις ζωές των γύρω του. Χαρακτήρες μένουν μετέωροι ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, μέχρι να κληθούν να αξιολογήσουν τη ζωή τους και να λάβουν αποφάσεις ως προς το ποιοι θέλουν πραγματικά να είναι.

Το manga πρωτοεκδόθηκε το 1999 στο 43o τεύχος του περιοδικού Weekly Shōnen Jump και έχει μεταφραστεί στα αγγλικά. Το ομώνυμο anime έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2002 και τελείωσε τον Μάρτιο του 2017. Ειδικότερα, ολόκληρο το πρώτο μέρος του manga έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη ως anime σειρά με την ονομασία Naruto. Στις 15 Φεβρουαρίου του 2007, η σειρά επέστρεψε ξανά στην πλοκή του δεύτερου μέρους του manga, με τον τίτλο Naruto: Shippūden.