Attack on Titan: Τελείωσε το λατρεμένο anime – Έπεσαν οι servers του Crunchyroll από τον κόσμο

Ένα ταξίδι 10 χρόνων έφτασε στο τέλος του
05 Νοεμβρίου 2023 10:50
Attack on Titan: Τελείωσε το λατρεμένο anime – Έπεσαν οι servers του Crunchyroll από τον κόσμο

Το πολυαναμενόμενο φινάλε της anime σειράς Attack on Titan έφτασε πριν μερικές ώρες, ολοκληρώνοντας το επικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία. Ειδικότερα, στις 4 Νοεμβρίου του 2023 έκανε πρεμιέρα το Attack on Titan Final Season THE FINAL CHAPTERS Special 2, το τελευταίο ειδικό επεισόδιο που είχε διάρκεια 85 λεπτά, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής που κράτησε πολλές σεζόν από την έναρξη του anime τον Σεπτέμβριο του 2013.

Οι anime fans παγκοσμίως συντονίστηκαν για να αποχαιρετήσουν τη σειρά, σε βαθμό που λύγισαν οι servers του Crunchyroll. Πρόκειται για την πασίγνωστη streaming υπηρεσία της Sony, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διανομή εκτός της Ιαπωνίας. Παρά τα προβλήματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με σχόλια για το μεγάλο φινάλε, με πολλούς να εκφράζουν διάφορες σκέψεις και συναισθήματα. Ωστόσο, είτε οι αντιδράσεις ήταν θετικές είτε αρνητικές, σχεδόν απ’ όλους υπήρχε μια βαθιά εκτίμηση για το ταξίδι που τους είχαν προσφέρει οι χαρακτήρες και η ιστορία όλα αυτά τα χρόνια.

Το φινάλε του anime ακολούθησε αρκετά στενά το αντίστοιχο πρωτότυπο manga, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο, καθώς έπεσε η αυλαία της σειράς, υπήρξε μια μικρή απόκλιση από το τέλος του manga, όπως αποκάλυψε ο ίδιος Hajime Isayama, ο δημιουργός του Attack on Titan. Αυτή η αλλαγή στην αφήγηση αποτέλεσε σημείο συζήτησης μεταξύ των fans, προσθέτοντας μια νέα προοπτική στην ήδη πολύπλοκη και πολυεπίπεδη ιστορία.

Συνολικά, το Attack on Titan ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό anime για πάρα πολύ κόσμο. Ήταν μια μνημειώδης αφήγηση που εξερευνά θέματα όπως αυτά της επιβίωσης, της ελευθερίας και την ουσία της ανθρωπότητας μέσα σε έναν δυστοπικό κόσμο που κατακλύζεται από Τιτάνες. Η τολμηρή αφήγηση και οι καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο κοινό, καθιστώντας το πλέον ένα από τα πιο αγαπητά anime στην ιστορία.

Σήμερα, οι δημιουργοί της σειράς θα ξεκινήσουν και ένα παγκόσμιο εορταστικό online event, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου. Σε αυτό μέλη του καστ και διάφοροι συντελεστές της σειράς θα μιλήσουν για την εμπειρία τους μέχρι το φινάλε, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες ειδικές εκδηλώσεις.

Κάπως έτσι, λοιπόν, κλείνει ένας κύκλος 10 χρόνων για την anime σειρά που έχει αγαπηθεί όσο λίγες.