Uncharted Lore - Pt. 2

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του ταξιδιού
13 Μαΐου 2016 00:47
Uncharted Lore - Pt. 2

Ολοκληρώνοντας και aυτή την σειρά από lore, ήρθε η ώρα να δούμε και την ιστορία δύο ακόμη παιχνιδιών του Uncharted franchise, έχοντας πλέον αναλύσει εκτενώς τα δρώμενα του Uncharted: Drake's Fortune. Σειρά αυτή τη φορά έχουν τα Among Thieves και Drake's Deception, δύο τίτλοι που διέπρεψαν στο PlayStation 3.

Uncharted 2: Among Thieves

 

Το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς μας μεταφέρει δύο χρόνια μετά από τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού. Η αφήγηση ξεκινά με το εξής quote του Μάρκο Πόλο: "Δεν είπα ούτε τα μισά από αυτά που είδα, γιατί ήξερα ότι δε θα πιστεύανε." Συνολικά, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από το καταδικασμένο ταξίδι του Μάρκο Πόλο από την Κίνα προς το σπίτι του, το 1292. Αφού αρχικά πέρασε σχεδόν 20 χρόνια στο παλάτι του αυτοκράτορα των Μογγόλων, Kublai Khan, ο Μάρκο Πόλο αναχώρησε με δεκατέσσερα πλοία και περισσότερους από εξακόσιους επιβάτες, αλλά έφτασε στην Περσία ενάμιση χρόνο αργότερα μόνο με ένα πλοίο και δεκαοκτώ επιβάτες. Ο Πόλο δεν αποκάλυψε ποτέ τι είχε συμβεί στα χαμένα πλοία.

Η ιστορία ξεκινά με έναν ιδιαίτερο τρόπο και με τον Nathan “Nate” Drake να ξυπνά σε ένα τρένο που κρέμεται στην άκρη ενός γκρεμού, ενώ ο ίδιος είναι σοβαρά τραυματισμένος στη περιοχή κοντά στο στομάχι. Μέσα από μια αναδρομή στο παρελθόν, αποκαλύπτεται ότι ο πρώην συνεργάτης του, Harry Flynn, και η παλιά κοπέλα του, Chloe Frazer, τον πλησίασαν ζητώντας του να κλέψει μια αρχαία μογγολική λάμπα πετρελαίου από ένα μουσείο της Κωνσταντινούπολης. Ο Nate αποδέχθηκε τη δουλειά, όταν έμαθε ότι ο εν λόγω λαμπτήρας μπορούσε να οδηγήσει στο θησαυρό του χαμένου στόλου του Μάρκο Πόλο. Έτσι, ο Harry και ο Drake απέκτησαν τελικά τη λάμπα, η οποία ανακάλυψαν πως περιείχε ένα χάρτη που δείχνει ότι ο χαμένος στόλος μετέφερε το Cintamani Stone από τη μυθική πόλη της Shambhala, πριν να πέσει στη ξηρά στο Borneo από ένα φονικό τσουνάμι. Παίρνοντας το χάρτη, ο Flynn προδίδει τον Drake, ο οποίος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για τρεις μήνες. Η Chloe, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για την προδοσία του Flynn, ζητάει τη βοήθεια του φίλου του Drake, Victor "Sully" Sullivan, για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του.

Όντας πλέον ελεύθερος, ο Nate μαζί με τον Sully ακολουθούν στο Borneo τον Flynn και το αφεντικό του Zoran Lazarevic, έναν Σέρβο εγκληματία πολέμου ο οποίος θεωρούταν από πολλούς ως νεκρός. Με τη βοήθεια της Chloe που εργάζεται στο στρατόπεδο του Lazarevic με σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες, ανακαλύπτουν ότι στόλος δεν μετέφερε ποτέ το Cintamani Stone στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια, οι δύο τους ανακαλύπτουν ένα τάφο που περιέχει τα σώματα των επιβατών του Πόλο, ένα αρχαίο μαχαίρι από το Θιβέτ και μια επιστολή του Πόλο που αποκαλύπτει ότι το επόμενο στοιχείο βρίσκεται σε έναν ναό στο Κατμαντού του Νεπάλ. Ο Flynn και οι άνδρες του εμφανίζονται στον τάφο αμέσως μετά και τελικά παίρνουν την επιστολή, ενώ ο Nate και ο Sully διαφεύγουν πηδώντας από ένα βράχο στο διπλανό ποτάμι.

Μετά από αυτή την περιπέτεια, ο Sully αποφασίζει ότι η αναζήτηση αυτού του θησαυρού είναι πολύ επικίνδυνη για αυτόν και δε συνεχίζει μαζί με τον Drake. Εν τω μεταξύ, ο Nate και η Chloe ταξιδεύουν στο Νεπάλ, για να βρουν το ναό της επιστολής και δυστυχώς συναντούν μεγάλη αντίσταση από το μισθοφορικό στρατό του Lazarevic που βρίσκεται στην περιοχή ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Αφού συμπεραίνουν πως το θιβετιανό μαχαίρι και ένα από τα χαραγμένα σύμβολά του, συνδέεται άμεσα με το ναό, εντοπίζουν εύκολα την τοποθεσία του από την ταράτσα ενός τοπικού ξενοδοχείου.

Στο δρόμο τους προς το ναό, το ζευγάρι συναντά απροσδόκητα την Elena Fisher και τον οπερατέρ της Jeff, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εντοπίσουν τον Lazarevic και να αποδείξουν ότι είναι ζωντανός. Συνεχίζοντας και οι τέσσερις μαζί, φτάνουν στον ναό, με την Elena να είναι προβληματισμένη από το γεγονός πως ο Lazarevic δεν έχει άμεσο κίνητρο και ανάγκη για τα χρήματα.

Ο Nate και η Chloe τους αφήνουν πίσω και ανακαλύπτουν ότι το Cintamani Stone και η πόλη της Shambhala βρίσκονται στα Ιμαλάια. Καθώς είναι έτοιμοι να φύγουν, πέφτουν σε μια ενέδρα και ο Nate τρέχει έξω από το ναό για να βοηθήσει την Elena και τον Jeff που έμειναν στην είσοδο. Εκεί, ανακαλύπτει ότι ο Jeff έχει πυροβοληθεί από τους άνδρες του Lazarevic. Παρά την επιμονή της Chloe να αφήσουν τον Jeff πίσω, η Elena και ο Nate επιμένουν στο να τον βοηθήσουν και συνεχίζουν μέχρι τελικά να συλληφθούν. Η Chloe τραβά απρόθυμα το όπλο της κατά του Nate για να προστατεύσει την "κάλυψή" της, ενώ ο Lazarevic εκτελεί τον Jeff. Ο Lazarevic και η Chloe φεύγουν προς τον σταθμό των τρένων, ενώ ο Flynn αναλαμβάνει την υποχρέωση να σκοτώσει τον Nate και την Elena. Η Elena ρίχνει μια γροθιά στον Flynn και έτσι το ζευγάρι καταφέρνει να ξεφύγει.

Αν και ακόμα δύσπιστη, η Elena αποφασίζει τελικά να βοηθήσει τον Nate. Οι δύο τους καταδιώκουν το τρένο του Lazarevic με ένα κλεμμένο jeep που οδηγεί η Elena. Χρησιμοποιώντας το όχημά τους, ο Drake πηδά πάνω στο τρένο και έπειτα από μια εντυπωσιακή μάχη, στην οποία καλείτε να επιβιώσει επιθέσεις μέχρι και από ελικόπτερο, τελικά καταπολεμά τον υπολοχαγό Darza με τις γροθιές του, παίρνοντας πίσω το θιβετιανό στιλέτο του. Ο Darza όμως ανακτά τις αισθήσεις του και προσπαθεί να σκοτώσει τον Drake, μόνο για να σκοτωθεί ο ίδιος από την Chloe. Ωστόσο, η Chloe όντας εκνευρισμένη με τον Nate που δεν την άκουσε σχετικά με τον Jeff νωρίτερα, αρνείται να φύγει μαζί του. Καθώς οι δύο διαφωνούν, ο Flynn έρχεται στο σημείο και πυροβολεί τον Nate. Η Chloe μπαίνει μπροστά στον Flynn, δίνοντας στον Nate την ευκαιρία να διαφύγει. Με τον Flynn να είναι έξαλλος, στρατιώτες καταδιώκουν τον Drake μέχρι που τελικά τον κυκλώνουν. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, ο Nate πυροβολεί μερικές κοντινές δεξαμενές προπανίου, σκοτώνοντας τους άνδρες του Flynn και στέλνοντας το ένα μέρος του τρένου πάνω σε μια απότομη πλαγιά.

Και έτσι επιστρέφουμε στην εισαγωγική σκηνή του παιχνιδιού. Από εδώ, ο Nate διαφεύγει από το κατεστραμμένο τρένο και ταξιδεύει εν μέσω μιας χιονοθύελλας, ανακτώντας το αρχαίο στιλέτο του από τα συντρίμμια, πριν τελικά πέσει αναίσθητος. Χωρίς να ξέρει που βρίσκεται, τελικά ξυπνά σε ένα θιβετιανό χωριό, όπου συναντά ξανά την Έλενα και γνωρίζει ένα Γερμανό άνδρα που ονομάζεται Karl Schäfer. Ο Schäfer εξηγεί στον Nate ότι το αρχαίο μαχαίρι του είναι το κλειδί για την εύρεση της Shambhala, αλλά ο Nate του λέει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον. Για να τον πείσει για το αντίθετο, ο Schäfer στέλνει τον Nate μαζί με τον αρχηγό του χωριού, τον Tenzin, για να βρουν τα απομεινάρια των ανδρών της εκστρατείας του, οι οποίοι έψαχναν για την Shambhala και την ιερή πέτρα πριν από 70 χρόνια. Ταξιδεύοντας μέσα από μια σειρά σπηλαίων προς έναν αρχαίο ναό γεμάτο από τέρατα που έμοιαζαν με yeti, ο Nate και ο Tenzin ανακαλύπτουν ότι οι άνδρες του Schäfer ήταν ναζί και μέλη των SS σε μια ειδική αποστολή και ότι τους είχε σκοτώσει για να προστατεύσει τον κόσμο από τη δύναμη της πέτρας. Επιστρέφοντας, βρίσκουν τους άνδρες του Lazarevic να επιτίθενται στο χωριό, με την Elena να υποστηρίζει ότι ο Nate ότι είναι η αιτία για αυτό. Ο Tenzin και ο Nate σπεύδουν να πολεμήσουν για το χωριό και έρχονται αντιμέτωποι μέχρι και με ένα τανκς.

Αφού εξασφάλισαν την ηρεμία στο χωριό, ο Nate και η Elena ανακαλύπτουν ότι ο Schäfer έχει απαχθεί μαζί με το στιλέτο. Έτσι, παρακολουθούν και καταπολεμούν μια ομάδα ανδρών του Lazarevic σε ένα κοντινό εγκαταλελειμμένο μοναστήρι, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση μέσα από τα βουνά. Το ζευγάρι εντοπίζει τον θανάσιμα τραυματισμένο Schäfer, ο οποίος λέει στον Nate ότι θα πρέπει να καταστρέψει το Cintamani Stone και αφήνει την τελευταία του πνοή. Η Elena προτείνει αυτή και ο Nate να χωριστούν για να βρουν την μυστική είσοδο στην Shambala πιο γρήγορα.

Τελικά, ο Nate εντοπίζει την Chloe, η οποία του επιστρέφει το στιλέτο, αφού αυτός της υπόσχεται να σκοτώσει τον Lazarevic. Ο Nate και η Elena ενώνονται ξανά και καταφέρνουν πριν τον Lazarevic, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι, να ξεκλειδώσουν το μυστικό πέρασμα προς την Shambala κάτω από το μοναστήρι. Ωστόσο, ο Lazarevic τους κυκλώνει και αναγκάζει τον Nate να επιλέξει ανάμεσα στην Elena ή την Chloe (η πραγματική ταυτότητα της οποίας είχε πλέον αποκαλυφθεί). Ο Nate συμφωνεί με τις όποιες απαιτήσεις και αναγκάζεται να πάει με τον Flynn για να ανοίξει την πόρτα, όταν συναντούν ένα πρόβλημα. Με το άνοιγμα της πύλης, η ομάδα του Lazarevic δέχεται επίθεση από τέρατα που έρχονται από τα σπήλαια, αλλά τελικά ο Lazarevic καταφέρνει να τα σκοτώσει. Τότε μαθαίνουμε πως στην πραγματικότητα πρόκειται για τους ανθρώπους Φύλακες της Shambala, που τροφοδοτούνται από την πέτρα του Cintamani και είναι ντυμένοι σαν τέρατα για να τρομάξουν όποιον καταπατά την πόλη. Καθώς ο Lazarevic ετοιμάζεται να σκοτώσει την Elena και τον Nate, ένα ακόμα κύμα από Φύλακες επιτρέπει σε αυτούς και την Chloe να ξεφύγουν.

Καθώς προχωρούν προς την κορυφή του κεντρικού ναού, ο Nate ανακαλύπτει ότι η πέτρα Cintamani είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια απολιθωμένη μπλε ρητίνη που είναι ενσωματωμένη σε ένα γιγαντιαίο, προϊστορικό “Δέντρο της Ζωής”. Η πραγματική αξία της Shambhala είναι αυτή η μπλε ουσία του δέντρου, η οποία μπορεί να κάνει όποιον τη δοκιμάσει σχεδόν ανίκητο. Καθώς προετοιμάζονται να κυνηγήσουν τον Lazarevic, ο τραυματισμένος πλέον Flynn ανατινάζει μια χειροβομβίδα, σκοτώνοντας τον ίδιο του και τραυματίζοντας σοβαρά την Elena. Ο Nate αφήνει την Chloe να προσέχει την Elena και πάει για να αντιμετωπίσει μια και καλή τον Lazarevic. Καθώς τον φτάνει τελικά, αντιλαμβάνεται πως ο Lazarevic είχε χρησιμοποιήσει την ουσία, θεραπεύοντας τις πληγές του και αυξάνοντας τις δυνάμεις του. Ο Nate έπειτα από μια δύσκολη μάχη, αξιοποιεί μια αντίστοιχη εύφλεκτη και εκρηκτική ουσία του δέντρου για να καταπολεμήσει τον Lazarevic, τον οποίο αφήνει στα χέρια των βίαιων Φυλάκων. Ο Drake τρέχει πίσω στις Chloe και Elena, καθώς μια σειρά εκρήξεων καταστρέφουν την αρχαία πόλη.

Από εκεί παίρνει την τραυματισμένη Elena στην αγκαλιά του και επιστρέφουν όλοι μαζί πίσω στο χωριό. Με τα πράγματα να έχουν πλέον ηρεμήσει, η Chloe ρωτά τον Drake αν αγαπά την Elena, πράγμα που αυτός δεν αρνείται και έπειτα τον αποχαιρετά. Στην σκηνή εμφανίζεται ο Sully, ο οποίος φέρνει την πλέον σε καλύτερη κατάσταση Elena πίσω στον Drake και ακολουθεί την Chloe. Μένοντας οι δύο τους, ο Nate και η Elena φιλιούνται καθώς απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα.

 

Uncharted 3: Drake's Deception

Η ιστορία ξεκινά με τον Nathan "Nate" Drake και τον Victor "Sully" Sullivan να μπαίνουν σε μια παμπ στο Λονδίνο για να συναντήσουν έναν άνδρα που ονομάζεται Talbot, ο οποίος ενδιαφερόταν για το δαχτυλίδι του Nate που είδαμε στο πρώτο παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Nate και ο Sully κατηγορούν τον Talbot, γιατί προσπάθησε να τους δώσει πλαστά χαρτονομίσματα και έτσι ξεσπά ένας μεγάλος καβγάς. Αντιμετωπίζοντας τους κακοποιούς του Talbot, ο Nate και ο Sully βγαίνουν τελικά σε ένα σοκάκι, όπου εμποδίζονται από τον Charlie Cutter. Στη συνέχεια προσεγγίζονται από τον πελάτη του Talbot, την Katherine Marlowe, η οποία κλέβει δαχτυλίδι του Drake. Ο Nate προσπαθεί να την ακολουθήσει, αλλά ο Cutter τους πυροβολεί, σκοτώνοντάς τους φαινομενικά.

Η ιστορία έπειτα μας μεταφέρει 20 χρόνια πίσω. Ένας έφηβος Nathan Drake διερευνά ένα μουσείο στην Καρταχένα της Κολομβίας, αναζητώντας το δακτυλίδι του Sir Francis Drake, αλλά οι φρουροί τον πετούν έξω αφού υποπτεύονται ότι είναι κλέφτης. Τότε το ενδιαφέρον του Drake κεντρίζουν οι ενέργειες του Victor Sullivan, τον οποίο δεν ήξερε μέχρι τότε. Ο Nate τον ακολουθεί μέχρι έναν κλειδαρά και παίρνει διακριτικά κάτι από την τσέπη του. Έπειτα, κλέβει το δαχτυλίδι από το μουσείο, αλλά πριν προλάβει να φύγει ο ίδιος συλλαμβάνεται από την Marlowe, τους μπράβους της και τον Sully, ο οποίος εργαζόταν για εκείνη. Ο Nate φεύγει με το δαχτυλίδι χάρις την βοήθεια του Sully που διασώζει τον Nate από τους μπράβους και αποφασίζει να ενεργεί ως μέντοράς του από εδώ και πέρα.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, αποκαλύπτεται ότι η συνάντηση ήταν ένα περίτεχνο σχέδιο από τον Nate και τον Sully για να πλησιάσουν πιο κοντά στην Marlowe και ότι ο Cutter είναι ένας παλιός φίλος τους. Με τη βοήθεια της Chloe Frazer, εντοπίζουν το αυτοκίνητο της Marlowe σε μια κρυφή βιβλιοθήκη, όπου καταφέρνουν να ανακτήσουν το σημειωματάριο του TE Lawrence και ένα χάρτη που δείχνει το μυστικό ταξίδι του Francis Drake στην Αραβία. Ο Francis Drake είχε αναλάβει από τη βασίλισσα Ελισάβετ Α' να αναζητήσει την χαμένη πόλη UBar, η οποία αναφέρεται μόνο στο Κοράνι. Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, ο Nate αντιλαμβάνεται πως οι όποιες ενδείξεις για την τοποθεσία της πόλης βρίσκονται στις κρύπτες των σταυροφόρων σε ένα γαλλικό πύργο και στη Συρία. Ο Nate και ο Sully ταξιδεύουν στην ανατολική Γαλλία και εντοπίζουν έναν καιρό εγκαταλειμμένο πύργο μέσα σε ένα πυκνό δάσος. Εκεί βρίσκουν το ένα μέρος ενός αρχαίου φυλαχτού, αλλά πέφτουν σε μια ενέδρα από τον Talbot, ο οποίος παίρνει το φυλαχτό και βάζει φωτιά στον πύργο. Ο Nate και ο Sully ξεφεύγουν και γρήγορα κατευθύνονται προς τη Συρία, με το φόβο πως η Chloe και ο Cutter που ταξίδεψαν εκεί, μπορεί να έχουν ακολουθηθεί.

Στην Συρία, ο Nate και ο Sully συναντιούνται με Chloe και τον Cutter, οι οποίοι έχουν μάθει ότι η Marlowe είναι ο επικεφαλής ενός τάγματος που χρονολογείται τέσσερις αιώνες πίσω. Το τάγμα επιδιώκει να κερδίσει την εξουσία αξιοποιώντας τους φόβους των εχθρών του. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησή τους, ο Cutter πυροβολείται από ένα βελάκι με παραισθησιογόνα που τον αναγκάζει να δώσει το όπλο του και το σημειωματάριο στον Talbot. Η ομάδα τελικά φτάνει στη δεύτερη κρύπτη και βρίσκει το άλλο μισό του φυλαχτού, αποκαλύπτοντας τη θέση του επόμενου στοιχείου στην Υεμένη. Ωστόσο, καθώς προσπαθούν να φύγουν, ο Cutter, στριμωγμένος από την Marlowe και τον Talbot, αναγκάζεται να παραδώσει το κομμάτι του φυλαχτού. Παρά το γεγονός ότι ο Nate, ο Sully, η Chloe και ο Cutter καταφέρνουν και ξεφύγουν, ο Cutter έχει σπάει το πόδι του πράγμα που τον αναγκάζει να αποχωρήσει μαζί με την Chloe για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ο Nate και ο Sully ταξιδεύουν ωστόσο στην Υεμένη μόνοι τους.

Ο Drake ακολουθεί απρόθυμα την συμβουλή του Sully και ζητά τη βοήθεια της Elena Fisher, η οποία βρίσκεται στην Υεμένη και τους βοηθά, δίνοντάς τους πρόσβαση στην πόλη. Τελικά εντοπίζουν τον υπόγειο τάφο που έψαχναν και εκεί ανακαλύπτουν τη θέση της χαμένης πόλης, καθώς και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Sir Francis Drake είχε επίσης βρει τον τάφο και ότι αυτό που έμαθε εκεί τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την αποστολή του. Επιστρέφοντας πάνω από το έδαφος, ο Nate πυροβολείται με ένα βελάκι που περιέχει παραισθησιογόνα. Έτσι, σκοντάφτει και μετά από ώρα ξυπνά έξω από μια καφετέρια με την Marlowe και τον Talbot. Στην καφετέρια η Marlowe σχολιάζει διάφορα πράγματα σχετικά με το παρελθόν του και τη σχέση του με τον Sully και απειλεί ακόμη και την Elena αν δεν συνεργαστεί μαζί τους. Καθώς μιλούν, ο Talbot μαθαίνει τη θέση του Sully, ο Nate τότε ελευθερώνεται και ξεκινά να κυνηγά τον Talbot σε όλη την πόλη. Ωστόσο, πέφτει αναίσθητος και συλλαμβάνεται από τον Rameses, έναν πειρατή που εργάζεται για την Marlowe. Ο Rameses ανακρίνει τον Nate για πληροφορίες σχετικά με την “Ατλαντίδα της Ερήμου”. Όταν ο Nate αρνείται να συνεργαστεί, ο Rameses ισχυρίζεται ότι έχει συλλάβει και τον Sully. Ο Nate καταφέρνει να ξεφύγει και τελικά φτάνει στο κρουαζιερόπλοιο, όπου βρίσκεται ο Sully.

Ο Nate νομίζει πως έχει βρει τον Sullivan να κάθεται σε μια καρέκλα στο αμπάρι και με μια υφασμάτινη τσάντα στο κεφάλι του, αλλά ανακαλύπτει ότι είναι ένα ομοίωμα για αντιπερισπασμό. Ο Rameses και οι άνδρες του καταφθάνουν και αποκαλύπτουν ότι Sullivan δεν είχε συλληφθεί ποτέ. Ο Nathan τον πυροβολεί και στη συνέχεια ξεσπά μια μεγάλη μάχη. Στη μάχη ο Nate πετά μια χειροβοβίδμα που προκαλεί σημαντική ζημιά στο πλοίο, το οποίο γεμίζει νερό, σχεδόν αναποδογυρίζει και αρχίζει να βυθίζεται. Ο Nate καθώς προσπαθεί να διαφύγει από το πλοίο βρίσκει τον εαυτό του σε μια αίθουσα χωρού. Εκεί, ο θανάσιμα τραυματισμένος Rameses εμφανίζεται και πυροβολεί την γυάλινη οροφή της αίθουσας που γεμίζει ακαριαία με νερό, πράγμα που τελικά σκοτώνει τον Rameses. Ο Nate καταφέρνει για άλλη μια φορά να ξεφύγει και βγαίνει στην ακτή.

Από εκεί ενώνεται ξανά με την Elena, η οποία τον ενημερώνει πως ο Sully έχει συλληφθεί από τους άνδρες της Marlowe και έχει μεταφερθεί στην έρημο του Rub 'al Khali. Ωστόσο, οι δύο τους μπορούν να τον βοηθήσουν αν καταφέρουν να διεισδύσουν σε ένα αεροπλάνο που θα ανεφοδίαζε το κομβόι της Marlowe με προμήθειες. Την αυγή το ζευγάρι προσπαθεί να φτάσει στον αεροδιάδρομο που βρίσκεται το αεροπλάνο, μέχρι που τελικά συναντούν ένα ψηλό τοίχο που τους εμποδίζει. Ο Nate καταφέρνει να σκαρφαλώσει, αλλά δεν βοηθά την Elena να περάσει απέναντι, γιατί δε θέλει να τη βάλει σε κίνδυνο. Αυτή το αποδέχεται και ξεκινά να φύγει με ένα κοντινό jeep. Ο Nate φτάνει στο αεροπλάνο, αλλά αυτό ξεκινά την απογείωσή του και έτσι δεν μπορεί να σκαρφαλώσει σε αυτό. Τότε η Elena εμφανίζεται ξανά με το jeep και τον βοηθά να ανέβει τελικά στο αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας μια από τις ακόμη κατεβασμένες ρόδες προσγείωσης. Οι άντρες της Marlowe τον ανακαλύπτουν μετά από ώρα και μια μεγάλη μάχη ξεσπά που οδηγεί τελικά στην καταστροφή του αεροπλάνου στον αέρα. Καθώς ο Nate πέφτει, συγκρούεται με ένα από τα κουτιά μεταφοράς και χρησιμοποιεί το αλεξίπτωτο του κουτιού για να προσγειωθεί με ασφάλεια. Τελικά βρίσκει τον εαυτό του στην έρημο, παίρνει ένα όπλο από τα συντρίμμια και ξεκινά το ταξίδι.

Αφού περιπλανιέται για ώρες στην έρημο, βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης, με απίστευτη δίψα και αρχίζει να βλέπει παραισθήσεις και αντικατοπτρισμούς. Ο Nate τελικά φτάνει σε μια “πόλη-φάντασμα” στην έρημο, όπου δέχεται επίθεση από τους άνδρες της Marlowe. Ένα στράτευμα ανδρών με άλογα, με επικεφαλής τον Salim, εμφανίζονται και διασώζουν τον Nate. Στο στρατόπεδο του, ο Salim εξηγεί στον Nate ότι η πόλη της UBar ήταν καταδικασμένη χιλιάδες χρόνια πριν, από το βασιλιά Σολομώντα, όταν αυτός φυλάκισε το κακό Djinn μέσα σε ένα δοχείο ορείχαλκου και το πέταξε στην καρδιά της πόλης. Ο ίδιος συμφωνεί να βοηθήσει τον Nate. Μαζί καταστρέφουν το κομβόι και διασώζουν τον Sully. Ο Salim στη συνέχεια οδηγεί τον Nate και τον Sully σε μια κοντινή αμμοθύελλα, αυτοί τον χάνουν μέσα στη σκόνη αλλά συνειδητοποιούν ότι έχουν φτάσει στις πύλες της UBar.

Μετά την είσοδο τους στην αρχαία πόλη, ο Nate και ο Sully συναντούν ένα ιδιόμορφο συντριβάνι νερού, από το οποίο πίνει ο Nate. Ξαφνικά o Talbot εμφανίζεται και πυροβολεί τον Sully, φαινομενικά σκοτώνοντάς τον. Εξοργισμένος από το θάνατο του Sully, ο Nate κυνηγάει και σκοτώνει ακόμη περισσότερους από τους άνδρες της Marlowe, οι οποίοι φαίνεται να έχουν καταληφθεί από τις δυνάμεις του Djinn και φαίνονται να είναι περιτριγυρισμένοι από φλόγες και μπορούν να τηλεμεταφέρονται. Ο Nate τελικά συνέρχεται και βρίσκει τον Sully ζωντανό. Έτσι, αποκαλύπτεται η αλήθεια πίσω από το μυστήριο του τι συνέβη στους ανθρώπους της UBar πριν από χιλιάδες χρόνια: όταν ο βασιλιάς Σολομώντας έριξε το δοχείο στα βάθη της πόλης, αυτό έπεσε μέσα στην πηγή νερού της πόλης και άρχισε να μολύνει το νερό με μια ισχυρή παραισθησιογόνα ουσία. Οι άνθρωποι της πόλης στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην τρέλα και ο πολιτισμός τους κατέρρευσε. Ο Nate συνειδητοποιεί ότι αυτό το δοχείο είναι το αντικείμενο που η βασίλισσα Ελισάβετ είχε στείλει τον Francis Drake για να βρει, αλλά μαθαίνοντας τις συνέπειες, αυτός εγκατέλειψε την αποστολή του και επέστρεψε στην Αγγλία. Ο Nate και ο Sully ψάχνουν την πόλη και εντοπίζουν τελικά την Marlowe, η οποία χρησιμοποιεί ένα βαρούλκο για να πάρει το αρχαίο φυλαχτό από το νερό. Ο Nate και ο Sully καταστρέφουν το βαρούλκο και η έκρηξη πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση σε όλη την πόλη, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει. Καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από την ετοιμόρροπη πόλη, αντιμετωπίζουν την Marlowe και τον Talbot, λίγο πριν καταρρεύσει το δάπεδο, ωστόσο η Marlowe πέφτει σε ένα λάκκο κινούμενης άμμου. Ο Nate προσπαθεί να τη σώσει, αλλά δεν τα καταφέρνει και η Marlowe βυθίζεται στην άμμο, παίρνοντας το δαχτυλίδι του Drake μαζί της.

Αφού προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από την πόλη που έχει αρχίσει να βυθίζεται, ο Nate και ο Sully συναντούν για μια τελευταία φορά τον Talbot που τους εμποδίζει. Μετά από μια βίαιη μάχη, ο Nate τον πυροβολεί και καταφέρνει να ξεφύγει με τον Sully. Στις πύλες τους περιμένει ο Salim που με το άλογο του τους οδηγεί σε ένα ασφαλές μέρος, καθώς η πόλη καταπίνεται από την άμμο της ερήμου. Ο Nate και ο Sully επιστρέφουν στο αεροδρόμιο της Υεμένης, όπου ο Sully εξηγεί στον Drake γιατί τον βοήθησε όταν ήταν μικρός. Στη συνέχεια του επιστρέφει το γαμήλιο δαχτυλίδι του, το οποίο είχε φυλάξει όταν αυτός και ο Elena χωρίστηκαν. Ο Nate γυρίζει μόνο για να δει την Elena πίσω του. Οι δύο τους αγκαλιάζονται και τελικά πηγαίνουν σπίτι με το νέο υδροπλάνο του Sully.


Πηγές: wikipedia.com, uncharted.wikia.com

Tags: