Uncharted Lore - Pt. 1

Ας φρεσκάρουμε την ιστορία της σειράς της Naughty Dog
09 Μαΐου 2016 23:18
Uncharted Lore - Pt. 1

Το Uncharted 4: A Thief’s End κυκλοφορεί στη χώρα από σήμερα, 10 Μαΐου Ήδη έχουμε αναρτήσει το αναλυτικό video review μας για τον τίτλο του PS4, έχουμε πραγματοποιήσει ένα livestream και έχουμε αφιερώσει ένα UH Play επεισόδιο στον τίτλο της Naughty Dog. Φυσικά από τα χέρια μας πέρασε και η Libertalia Collector's Edition του παιχνιδιού. Μια τόσο μεγάλη κυκλοφορία δε γίνονταν να μη συνοδευτεί και από μια ανασκόπηση στην ιστορία και τα γεγονότα των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς.

Έτσι στην πορεία μερικών άρθρων θα συνοψίσουμε τα γεγενότα των τριών βασικών παιχνιδιών της σειράς, Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieves και Uncharted 3: Drake's Deception για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας πριν το τέταρτο και τελευταίο Uncharted.

 

Uncharted: Drake's Fortune

Το παιχνίδι ξεκινά στα ανοικτά των ακτών του Παναμά, με τον Nathan ‘Nate’ Drake να ανακτά το φέρετρο του Francis Drake, το οποίο και είχε θαφτεί στη θάλασσα. Ο Nathan συνοδεύεται από τη δημοσιογράφο Elena Fisher που βρίσκεται εκεί για να καταγράψει τα γεγονότα για ένα ντοκιμαντέρ. Το φέρετρο είναι άδειο και μέσα του υπάρχει μόλις ένα ημερολόγιο γραμμένο από τον Francis Drake, τον οποίο ο Nathan θεωρεί ως πρόγονο του.

Αποδεικνύοντας ότι o Drake είχε σκηνοθετήσει το θάνατό του, τα ημερολόγιο σηματοδοτεί και τη θέση του El Dorado, μιας μυθικής πόλης που είναι όλη φτιαγμένη από χρυσό. Σύντομα μετά από την ανακάλυψη αυτή, ο Nate και η Elena δυστυχώς πέφτουν στην ενέδρα μιας ομάδας πειρατών και το σκάφος τους, μαζί με το φέρετρο, καταστρέφονται. Για καλή τους τύχη, εκεί βρίσκεται ο Victor ‘Sully’ Sullivan, ο καλύτερος φίλος και μέντορας του Nate, ο οποίος τους σώζει με το υδροπλάνο του.

Φτάνοντας με ασφάλεια ακτή, ο Nate εξηγεί στον Sully τις λεπτομέρειες σχετικά με το εύρημά του. Η κακή οικονομική κατάσταση του Sully τον αναγκάζει να πείσει τον Drake να αναζητήσουν αυτήν την πόλη. Οι δύο τους αποφασίζουν να αφήσουν την Elena πίσω, καθώς φοβούνται πως η δημοσίευση του ντοκιμαντέρ θα προσελκύσει ανταγωνιστές που θα αναζητήσουν και αυτοί την πόλη του χρυσού. Από εκεί, το ταξίδι τους συνεχίζει σε μια περιοχή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, όπου βρίσκουν μόνο τα ερείπια ενός αρχαίου νοτιοαμερικανικού πολιτισμού. Ο Sully εξηγεί τη δύσκολη κατάστασή του στον Nate και για αυτό αποφασίζουν να ψάξουν περισσότερο.  Έτσι, ανακαλύπτουν ένα εγκαταλελειμμένο υποβρύχιο, στις καμπίνες του οποίου βρίσκουν μια χαμένη σελίδα του ημερολογίου. Τα νέα αυτά στοιχεία υποδηλώνουν ότι τελικά το El Dorado είναι ένα μεγάλο χρυσό άγαλμα που βρίσκεται σε μια πρώην ισπανική αποικία της Νότιας Αμερικής.

Πριν προλάβουν να φύγουν, ο Nate και ο Sully έρχονται αντιμέτωποι με τον Gabriel Roman, έναν ανταγωνιστή κυνηγό θησαυρών που είχε προσλάβει διάφορους μισθοφόρους, τους οποίους ηγούνταν ο υπολοχαγός του Roman, Atoq Navarro. Σε αυτό το σημείο μαθαίνουμε πως το χρέος του Sully είναι προς τον Roman και ο ίδιος του είχε υποσχεθεί να τον ξεπληρώσει με τον θησαυρό του El Dorado. Ωστόσο, ο Roman αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες του Sully και να βρει μόνος του τον θησαυρό. Έτσι, παίρνοντας το χάρτη από τον Nate, προετοιμάζεται να το σκοτώσει, αλλά ο Sully προσπαθεί να παρέμβει και πυροβολείται αντ 'αυτού. Ξαφνικά όμως, εκρήγνυται το υποβρύχιο εξαιτίας μιας τορπίλης που ο Nate ενεργοποίησε κατά λάθος. Ο Drake αποσπώντας έτσι άθελά του την προσοχή τους, διαφεύγει και συναντά την Elena, η οποία τον είχε ακολουθήσει από την αποβάθρα όπου την είχε εγκαταλείψει. Η Elena και ο Drake ξεφεύγουν μαζί, με το αεροπλάνο του Sully και με προορισμό το νησί, όπου πιστεύεται ότι είναι πλέον το άγαλμα.

Αφού το αεροπλάνο τους καταρρίφθηκε κοντά στο νησί και οι δύο τους χωρίζονται, ο Nate ταξιδεύει στα συντρίμμια του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με τους πειρατές που του είχαν στήσει ενέδρα νωρίτερα. Ο ίδιος ανακτά ένα χάρτη και εντοπίζει το αλεξίπτωτο της Elena να κρέμεται από ένα κοντινό φρούριο. Στο φρούριο, ο Nate συλλαμβάνεται από τους πειρατές, τους οποίους καθοδηγεί ο Eddy Raja, ένας από τα παλιούς αντιπάλους του Drake. Η Elena διασώζει τον Drake και μαζί φεύγουν από το φρούριο προς μια πλημμυρισμένη πόλη.

Εκεί ανακαλύπτουν μέσα από ένα άλλο ημερολόγιο, ότι το άγαλμα μεταφέρθηκε στην ενδοχώρα. Στη συνέχεια, η Elena καταγράφει το δήθεν νεκρό Sully να εργάζεται με τον Roman και τον Navarro, πράγμα που την κάνει να πιστέψει ότι είναι προδότης. Με τον Nate να μην έχει πειστεί, αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν σε ένα κοντινό μοναστήρι. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι και ο Sully τους εξηγεί ότι το ημερολόγιο, το οποίο του είχε δώσει ο Nate, μπλόκαρε τη σφαίρα. Από τότε, έπεισε τον Roman να τον αφήσει να βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, ο Sully απλά τον εφοδίαζε με άχρηστες πληροφορίες για να “αγοράσει” στον εαυτό του χρόνο.

Συνεχίζοντας, ο Nate και η Elena βρίσκουν μια σειρά από σήραγγες-λαβυρίνθους κάτω από το μοναστήρι. Σε αυτές τις σήραγγες, ο Nate κρυφακούει μια λογομαχία μεταξύ των Roman, Navarro, και Eddy. Έτσι, μαθαίνουμε πως ο Roman προσέλαβε τον Eddy για να συλλάβει τον Nate και να κρατήσει το νησί ασφαλές, με ανταμοιβή ένα μερίδιο του χρυσού του El Dorado. Μετά τη διαφυγή του Nate, ο Roman αμφιβάλλει για τις ικανότητες του Eddy να κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά, αγνοώντας τον ισχυρισμό του Eddy, ότι το νησί είναι καταραμένο και υπάρχει κάτι που σκοτώνει τους άνδρες του. O Roman απορρίπτει τον Eddy και το πλήρωμά του.

Από εκεί ο Nate και η Elena βρίσκουν ένα πέρασμα που οδηγεί σε ένα μεγάλο θόλο θησαυρού, στον οποίο βρίσκουν το σώμα του Francis Drake και υποθέτουν ότι πέθανε στο νησί ψάχνοντας για το θησαυρό. Πριν προχωρήσουν, συναντούν τον Eddy να τρέχει για τη ζωή του, κυνηγημένος από μεταλλαγμένους ανθρώπους που έχουν απίστευτη ταχύτητα και δύναμη. Τα πλάσματα αυτά είναι οι Ισπανοί «Απόγονοι» και ο Eddy σκοτώνεται από έναν από αυτούς. Ο Nathan και η Elena ξεφεύγουν και βρίσκουν τον εαυτό τους σε ένα εγκαταλελειμμένο γερμανικό καταφύγιο. Ο Nate εξερευνά την γύρω περιοχή, προσπαθώντας να αποκαταστήσει το ρεύμα. Στην πορεία του, ανακαλύπτει ότι οι Γερμανοί είχαν αναζητήσει το άγαλμα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και οι Ισπανοί πριν από αυτούς, αλλά το άγαλμα ήταν καταραμένο και ήταν αυτό που τους είχε μεταλλάξει. Ο Francis Drake, γνωρίζοντας την δύναμη του αγάλματος, στην πραγματικότητα προσπαθούσε να το εγκλωβίσει στο νησί, καταστρέφοντας τα όποια πλοία και πλημμυρίζοντας την πόλη, μέχρι που κι αυτός σκοτώθηκε από τους μεταλλαγμένους.

Ο Nate προσπαθεί να επιστρέψει στην Elena, αλλά μαθαίνει πως ο Roman και ο Navarro την έχουν συλλάβει. Έτσι, ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Sully έξω από το μοναστήρι και τον ενημερώνει για την κατάρα. Προχωρώντας, κάτω από το μοναστήρι, ο Nate και Sully συλλαμβάνονται και αυτοί υπό την απειλή όπλων. Τα πράγματα έχουν πάρει μια άσχημη τροπή αφού ο Roman έχει βρει το άγαλμα. Ο Navarro τον προκαλεί να το ανοίξει, μόνο και μόνο για να βρει στο εσωτερικό του, την μούμια του El Dorado. Ο Roman εισπνέει τη σκόνη από το σάπιο πτώμα και αρχίζει να μεταλλάσσεται. Ο Navarro πυροβολεί τον Roman, κάτι που είχε προγραμματιστεί εξ αρχής, για να κλέψει το άγαλμα και να πουλήσει το μεταλλαξιογόνο, ως βιολογικό όπλο. Ένα ελικόπτερο σηκώνει το άγαλμα στον αέρα, ωστόσο οι μισθοφόροι δέχονται επίθεση από τους «Απογόνους».

Ο Nate πηδά στο δίχτυ που αιωρούταν το άγαλμα και από εκεί πέφτει σε ένα κοντινό δεξαμενόπλοιο. Η Elena κλωτσά έναν μισθοφόρο έξω από το ελικόπτερο, του οποίου το όπλο σκοτώνει και τον πιλότο. Ο Nathan παλεύει στο πλοίο, σκοτώνοντας δεκάδες μισθοφόρους. Στο κατάστρωμα, ο Navarro και ο Nate παλεύουν μέχρι που ο Nate τον ρίχνει αναίσθητο. Στη συνέχεια βοηθά την τραυματισμένη Elena από το ελικόπτερο, ωστόσο ο Navarro ανακτά τις αισθήσεις του και παίρνει ένα ακόμα πιο δυνατό όπλο στα χέρια του. Πολύ γρήγορα, ο Drake σπρώχνει το ελικόπτερο εκτός του πλοίου και το σχοινί που κρατούσε το άγαλμα πιάνεται από το πόδι του Navarro και τον οδηγεί στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Elena επιστρέφει το δαχτυλίδι του Francis Drake στον Nate, που προηγουμένως το είχε ξεχάσει στο πτώμα του Francis. Αυτή και ο Nate ξεκινούν να φιλιούνται, μόνο και μόνο για να τους διακόψει ο Sully με ένα μικρό ταχύπλοο. Ο Sully είχε ξεφύγει από το νησί και σκοτώνοντας αρκετούς πειρατές είχε πάρει και διάφορους από τους θησαυρούς τους. Η Elena θυμίζει στον Nate πως έχασε τη φωτογραφική της μηχανή στην περιπέτεια τους, και έτσι αυτός εξακολουθεί να της χρωστάει μια ιστορία. Καθώς το πλοίο πλέει προς τον ορίζοντα, ο Nate την διαβεβαιώνει πως δεν θα αθετήσει την υπόσχεσή του.

Τα γεγονότα συνεχίζονται δύο χρόνια μετά στο Uncharted 2: Among Thieves.


Πηγές: wikipedia.com, uncharted.wikia.com

Tags: