Προτάσεις δώρων για τις γιορτές!

Αγοράστε κάτι όμορφο, αλλά και έξυπνο
21 Δεκεμβρίου 2016 15:03
Προτάσεις δώρων για τις γιορτές!

Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες την εποχή των περιοδικών, ήταν να ξεφυλλίζω τις προσφορές και τα περίεργα gadgets κάθε τέτοια εποχή. Μπορεί να μην είχα αρκετά χρήματα για να αγοράσω όλα εκείνα τα προϊόντα, όμως ήταν ενδιαφέρον να βλέπω τι κυκλοφορεί στον κόσμο και να βάζω στόχους. Είπα λοιπόν αυτές τις γιορτές να επαναφέρω αυτή μου τη συνήθεια και να σας την μεταδώσω. Έψαξα και βρήκα διάφορα αντικείμενα που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα και ίσως πάρετε ιδέες για δώρα, τώρα που είναι ευκολότερο να ψωνίσει κανείς μέσω του ιντερνέτ. Καλές γιορτές λοιπόν και ίσως καλές αγορές.

Nintendo Classic Mini NES - Nintendo Entertainment System

Το απόλυτο gadget των φετινών εορτών. Μια Ωδή στο παρελθόν και τα νιάτα μας. Η νέα (;) κονσόλα της Nintendo με το κλασικό και διαχρονικό σχήμα, έρχεται στην νέα εποχή. Με θύρα HDMI για να το συνδέσετε στη σύγχρονη τηλεόρασή σας, καθώς και 2 θύρες για χειριστήρια τύπου Wii – Wii U. Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα χειριστήριο τύπου NES και η κονσόλα έρχεται με 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια, από τα σημαντικότερα αυτής της βιομηχανίας. Ξαναζήστε τις πρώτες σας στιγμές στο χώρο της διασκέδασης, ή χαρίστε το σε κάποιον που ξέρετε πως θα το εκτιμήσει.

Star Wars Bluetooth Stormtrooper Speaker

Αυτός ο μήνας ανήκει δικαιωματικά στο Star Wars. Το συγκεκριμένο gadget είναι ένα Bluetooth ηχείο με το σχήμα του κράνους ενός Stormtrooper. Είναι εντυπωσιακό ακόμη και ως display item πάνω στο γραφείο σας. Μέσα του υπάρχει ένα ηχείο 5 Watt στο οποίο μπορείτε να στέλνετε τα αγαπημένα σας τραγούδια από το κινητό σας ή κάποια άλλη Bluetooth συσκευή. Έχει εσωτερική μπαταρία που επαναφορτίζει καθώς και θύρα εισόδου 3.5 mm. Η όλη συσκευή προστατεύεται από λαστιχένια ποδαράκια τα οποία την ανασηκώνουν ελαφρώς για καλύτερη απόδοση του ηχείου που βρίσκεται από κάτω.

Star Wars Force band by Sphero

Το εν λόγω gadget μου κίνησε την περιέργεια όταν το πρωτοείδα. Λανσάρεται από την εταιρία Sphero που φτιάχνει τα ασύρματα Sphero και BB-8. Ειδικά το δεύτερο είναι αξιολάτρευτο. Με το Force Band διαπίστωσα πως μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα. Καταρχάς μπορείς να κινείς το BB-8 με τον καρπό σου, χρησιμοποιώντας τη ‘δύναμη’. Επίσης μπορεί να παράγει ήχους φωτόσπαθων και όπλων που μπορεί να φανούν χρήσιμα για κάποιον cosplayer για παράδειγμα. Υπάρχει ένα Mode που ονομάζεται ‘Force training’ καθώς και ένα με το οποίο μαζεύεις ψηφιακά holocrons καθώς σε ειδοποιεί με δόνηση αν βρίσκεται κάποιο από αυτά κοντά σου. Εκτός όλων των άλλων είναι super geeky και cool!

Coaster Set Pac-man

Δεν ξέρω για εσάς, άλλα εγώ αγαπώ ότι έχει να κάνει με τα retro videogames και ιδιαίτερα τον Pac-man. Είναι μια διαχρονική φιγούρα που έρχεται με την σφραγίδα των γονιών μας μιας και είναι από τους λίγους ήρωες που γνωρίζουν καλά.  Εδώ έχουμε ένα σετ από σουβέρ για τα ποτήρια μας.  Είναι μια όμορφη πινελιά στο τραπέζι ή το γραφείο μας που θα μας θυμίζει πόσο διασκεδαστικά είναι κάποια παιχνίδια όπως αυτό. Η σχεδιαστική απλότητα όταν συνδυάζεται με την πρακτικότητα φέρνει χαμόγελα. Η προσιτή τιμή τους τα κάνει ιδανικά για δώρο σε κάποιον λάτρη των παιχνιδιών.

Pac-man Ghost Lamp (USB)

Το συγκεκριμένο αποτελεί έναν ακόμη πρωταγωνιστή των Horror Nights εδώ στους Unboxholics. Ο “πακμανάκος” όπως τον αποκαλούμε, είναι φωτιζόμενος και μπορεί να διακοσμήσει κάθε γωνιά του δωματίου. Το όμορφο εδώ είναι πως εκτός από το ότι αλλάζει χρώματα, μπορεί να αντιλαμβάνεται θορύβους και να αναβοσβήνει χρωματικά ανάλογα με αυτούς. Νομίζω πως είναι μια πολύ ζηλευτή ιδέα για δώρο αυτές τις γιορτές.

AKASO T95Z PLUS TV BOX 4K

Ζούμε επιτέλους την εποχή που φανταζόμουν πριν 5-6 χρόνια. Την εποχή των Android TV κουτιών που μπορούν να μετατρέψουν την απλή σας τηλεόραση σε Smart TV. Πλησιάζει η εποχή που όλες οι τηλεοράσεις θα είναι smart και ως εκ τούτου οι τιμές σε ετούτα εδώ τα κουτιά έχουν πέσει δραματικά. Λειτουργικό Android, 4Κ, 2GB μνήμη και 16GB εσωτερικής μνήμης συνοδεύουν τον 8πύρηνο επεξεργαστή. Επέλεξα το συγκεκριμένο γιατί έχει ιδιαίτερο σχήμα και μπορεί να δείξει και την ώρα στο μπροστινό μέρος του άλλα και γιατί έχει μια πληθώρα χαρακτηριστικών όπως dual Wi-Fi band ή Bluetooth 4.0 μεταξύ άλλων.

Monopoly Zelda

Παραλλαγές αυτού του παιχνιδιού υπάρχουν πολλές. Από Super Mario μέχρι Walking Dead. Τίποτα όμως δεν μου χτυπά καλύτερα στο μάτι από την συγκεκριμένη έκδοση. Το κλασικό παιχνίδι στρατηγικής όπου μπορεί να χωρίσει οικογένειες ή να δημιουργήσει τα επόμενα μυαλά του χρηματιστηρίου είναι ένα διαχρονικό αντικείμενο που μπορεί κανείς να δωρίσει ακόμα και…στον εαυτό του.

Xtreme Ready-To-Fly 2.4Ghz 6 Axis Gyro Aerial Quadcopter Drone with Camera

Drones υπάρχουν πολλά. Τα καλύτερα φυσικά αγγίζουν τον ουρανό και στην τιμή τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν οικονομικές εκδόσεις κάτω από τα 100 ευρώ που είναι εντυπωσιακές. Όπως το συγκεκριμένο το οποίο πέρα από το ότι έρχεται με ενσωματωμένη κάμερα, δίνει δώρο μια κάρτα μνήμης 16GB καθώς και ένα VR headset για κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς. Μπορεί κάποιος να το αγοράσει το πακέτο και να βρεθεί λοιπόν με δύο συσκευές τις οποίες θα μπορεί να δωρίσει (το drone και το VR headset). Όχι κι άσχημα.

Videogame Mug

Υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρες κούπες εκεί έξω, για κάθε βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφορεί. Οι κούπες είναι ένα διαχρονικό δώρο που εκτός από την πρακτική του φύση, μπορεί να διακοσμήσει το γραφείο ή την κουζίνα κάποιου. Απλά φανταστείτε να έχετε κρεμασμένες στην κουζίνα τις αγαπημένες σας αναμνήσεις βινεοπαιχνιδιών ή να τις έχετε συντροφιά καθώς περιηγείστε στο ιντερνέτ. Είναι προσιτές από άποψη τιμής και μπορείτε να τις βρείτε σχεδόν παντού. Εκτός από τα βιντεοπαιχνίδια θα βρείτε και κάποιες από τις αγαπημένες σας ταινίες καθώς και περίεργα σχήματα, συνήθως από κεφάλια ηρώων του χώρου.

Art of Atari book

Ένα από τα εκπληκτικότερα βιβλία που έχω συναντήσει και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Στις σελίδες του θα επιστρέψετε σε εκείνο που συντέλεσε στην κατάρρευση της βιομηχανίας τότε, τα πολύχρωμα και φανταχτερά εξώφυλλα. Είναι μια δροσιστική βουτιά στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών καθώς ξετυλίγετε το βιβλίο. Κάθε εικόνα που έχει περάσει από τα κουτιά των παιχνιδιών της Atari βρίσκεται εκεί. Είναι ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται μόνο σε συλλέκτες. Περιέχει πολλά ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες των ανθρώπων της βιομηχανίας. Πραγματικό διαμάντι για τους φίλους των βιντεοπαιχνιδιών.

Star Wars 3D Storm Trooper Deco Light

Θα βρείτε διάφορα σχέδια αυτής της σειράς όμως είπαμε πως αυτός ο μήνας ανήκει στο Star Wars. Το συγκεκριμένο ‘αυτοκόλλητο’ (διακοσμητικό τοίχου θα έλεγα καλύτερα) έχει 3D στοιχεία καθώς και φωτιζόμενα με Led σημεία που το κάνουν εντυπωσιακό. Δεν χρειάζεται καλώδια και δε ζεσταίνεται. Ιδανικό για εκείνα τα σκοτεινά σημεία του δωματίου που θέλουμε να ζωντανέψουμε με μοναδικό τρόπο.

Jellyfish Lamp

Πείτε ότι θέλετε, το λατρεύω αυτό το πραγματάκι. Οι μέδουσες είναι ένα από τα παλαιότερα και εκπληκτικότερα ζωντανά πλάσματα αυτού του πλανήτη. Κάποιοι μάλιστα λένε πως κρύβουν το μυστικό της αιωνιότητας. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως προκαλούν ηρεμία λόγω της μεθυστικής κίνησης τους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια λάμπα γραφείου που περιέχει κάποιες μέδουσες όχι αληθινές φυσικά. Είναι ιριδίζουσες και κολυμπούν μέσα σε κανονικό νερό με λίγο υγρό πιάτων. Η λάμπα διαθέτει 18 λάμπες Led και 5 είδη φωτισμού.

Ozbot Avengers

Το μικρό αυτό ρομπότ κέρδισε τo βραβείο Best Robot & Teacher 2015 και έρχεται με νέα εμφάνιση. Πλέον μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός ‘καλύμματος’ (κελύφους) όπως για παράδειγμα του Captain America. Χρησιμοποιώντας χρωματιστούς μαρκαδόρους, μπορείτε να το δείτε να διαβάζει και να καταλαβαίνει το κάθε χρώμα που αντιστοιχεί και σε μια ενέργεια, όπως για παράδειγμα να αυξάνει ταχύτητα ή να στριφογυρίζει. Είναι ένα ιδανικό δώρο για όποιον θέλει να εισέλθει στον κόσμο του προγραμματισμού ενός ρομπότ με τον εύκολο τρόπο. Είναι αρκετά προσιτό στην τιμή του και ένα μοναδικής έμπνευσης δώρο για κάποιον που αγαπά την τεχνολογία.

3Doodler Pro pen

Κάτι που αρχίζει πλέον να μπαίνει στα σπίτια μας σιγά-σιγά, είναι το 3D printing. Η δυνατότητα να τυπώνει κανείς οτιδήποτε στις τρεις διαστάσεις είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο άμεση και light έκδοση αυτής της ιδέας, ένα στυλό με τον οποίο μπορούμε να ‘ζωγραφίζουμε’ τρισδιάστατα. Δέχεται αρκετά υλικά (από ξύλο έως χαλκό) και έχει οθόνη με την οποία μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα εξόδου και άλλα πολλά. Αν πιστεύετε πως έχετε κάποιον φίλο που πρέπει να βγάλει από μέσα του το δημιουργικό του ταλέντο δωρίστε του ένα τέτοιο αντικείμενο. Αν πάλι σας αρέσει να ασχολείστε προσωπικά με περίτεχνες δημιουργίες, κάντε το δώρο στον εαυτό σας.

PS4/ Xbox One Skins

Δώστε ζωντάνια στο αγαπημένο σας μηχάνημα με τη χρήση των decals skins. Πρόκειται για αυτοκόλλητα (συνήθως βινυλίου) που μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του άλλα και την διάθεση σας κάθε φορά που το κοιτάτε. Κάντε την κονσόλα σας το κέντρο της συζήτησης και προσοχής. Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια εκεί έξω για να διαλέξετε και να δωρίσετε στους φίλους ή τον εαυτό σας.