Nintendo Classic NES Mini - Review

Αναμνήσεις στο κόκκινο!
14 Νοεμβρίου 2016 13:42
Nintendo Classic NES Mini - Review

Την ώρα που στη gaming βιομηχανία, λέξεις όπως το 4K, το VR, το HDR και το framerate μονοπωλούν το ενδιαφέρον, η Nintendo έρχεται για να μας τρελάνει όλους και μας γυρίζει σχεδόν 30 χρόνια πίσω, τότε που όλα ξεκίνησαν. Στους Unboxholics, λοιπόν, έφτασε το Classic NES Mini της Nintendo, μία συρρικνωμένη έκδοση του κλασσικού NES, με ενσωματωμένα παιχνίδια και έτοιμη για σύνδεση με τηλεοράσεις του σήμερα. Στα χέρια μου έφτασε από το OtakuStore.gr και είμαι μάλλον από τους τυχερούς, γιατί όπως ήρθε… εξαφανίστηκε από τα ράφια!

Η Nintendo ήθελε να χτυπήσει φλέβα στις αναμνήσεις, οπότε φρόντισε τα πάντα στη συσκευασία να είναι όπως τότε, τη δεκαετία του 1980. Το κουτί έρχεται με το ίδιο εικαστικό, τις ίδιες γραμματοσειρές, ακόμη και τα ίδια manuals, απλά όλα είναι σαφέστατα μικρότερα. Εδώ μέσα υπάρχει ένα ενισχυμένο HDMI καλώδιο και ένα USB που τροφοδοτεί με ρεύμα την «κονσολίτσα». Να σημειώσω πως μπορείτε να δώσετε ρεύμα στη συσκευή μέσω της USB θύρας της τηλεόρασής σας. Αν δεν υπάρχει τέτοια θα πρέπει να βρείτε έναν μετασχηματιστή για πρίζα που δέχεται USB καλώδιο, σαν και αυτόν που έχουν τα κινητά τηλέφωνα.

Το χειριστήριο του NES Mini δεν έχει τρομερές διαφορές με το αυθεντικό. Στο μέγεθος και στο feeling είναι παρόμοιο, ενώ και η διάταξη των πλήκτρων στο ίδιο ακριβώς ύφος με το original. Ας περάσω στην κονσόλα. Στρογγυλεμένα, 8 τέτοια mini, φτιάχνουν μια NES κονσόλα. Ναι είναι τόσο μικρό και γλυκό. Πρακτικά είναι ένα πιστό αντίγραφο της τότε παιχνιδομηχανής, με αλλαγές φυσικά στις θύρες πίσω και στο γεγονός ότι το tray για τις κασέτες, δεν υπάρχει. Ακόμη και τα πλήκτρα του Power και το Reset, δίνουν την ίδια αίσθηση όταν τα πατάς. Πραγματικά υπέροχη δουλειά από την Nintendo! Και πάμε στο ζουμί της υπόθεσης. Το NES mini είναι ένα tribute στο NES και εντός του έχει προεγκατεστημένα 30 από τα θρυλικότερα παιχνίδια της κονσόλας.

Εδώ μέσα θα βρείτε τους πατεράδες τεράστιων software οίκων. Τα πρώτα Super Mario, το αρχικό Metroid, το Final Fantasy, το Castlevania, το Ninja Gaiden, το Megan Man, το Super Contra και ένα σωρό ακόμη ονόματα που έχουν γράψει ή μάλλον ξεκίνησαν να γράφουν την ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Το μενού είναι εύχρηστο και γρήγορο και η εναλλαγή μεταξύ των παιχνιδιών, ακαριαία. Υπάρχει επιλογή για σώσιμο της προόδου σε κάθε παιχνίδι και μάλιστα σε διαφορετικά slots. Στο μενού των ρυθμίσεων, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφόρων ειδών απεικόνισης, ακόμη και με φίλτρο CRT για την απόλυτη retro εμπειρία. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως όλα τα παιχνίδια απεικονίζονται κρυστάλλινα.

Η ανώτερη ανάλυση που είδα εδώ είναι τα 720p, αλλά η Nintendo τα περιποιήθηκε εκπληκτικά ώστε να φαίνονται καθαρά ακόμη και σε μεγάλες τηλεοράσεις. Δε ξέρω τι άλλο πρέπει ή μπορώ να πω. Μία πανέξυπνη και πολύ ιδιαίτερη κίνηση από την εταιρία του Κιότο, που κάτι μου λέει πως είναι απλά η αρχή ενός νέου κεφαλαίου επανακυκλοφορίας, υπό τη μορφή mini, και άλλων συστημάτων της. Και τι δε θα ‘δινα για ένα SNES mini με το Super Metroid και το The Legend of Zelda A Link to the Past εντός του.

Το Classin NES mini θα το βρείτε στο OtakuStore.gr, με τιμή που ανέρχεται στα €69, με δωρεάν τα έξοδα αποστολής. Όπως προανέφερα οι πρώτες παρτίδες έχουν εξαφανιστεί, οπότε ίσως θα πρέπει να κάνετε λιγάκι υπομονή μέχρι να το αποκτήσετε. Συνολικά, τη βρίσκω ευφυέστατη κίνηση από την Nintendo. Δε νομίζω να χρειάζεται να την προτείνω στους παλιούς.

Tags: