LG G Flex2

Ναυαρχίδα δια της πλαγίας οδού
27 Μαΐου 2015 09:24
LG G Flex2

Το LG G Flex ήταν μία παράξενη και σίγουρα ριψοκίνδυνη κίνηση. Πέτυχε, όμως, γι' αυτό και η εταιρία έδωσε στην αγορά το διάδοχο. Το LG G Flex2, λοιπόν, έφτασε στους Unboxholics και πρακτικά αποτελεί ένα Android smartphone, με χαρακτηριστικά και τιμή ναυαρχίδας, αλλά με προθέσεις λιγότερο θορυβώδεις. Κατ' εμέ είναι ένας κρυφός άσος στο μανίκι της LG και το τηλέφωνο που χωρίς να ακούγεται παντού, βοηθάει στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της εταιρίας στο χώρο. Καταρχάς, από τη συσκευασία και μόνο, οι προθέσεις της εταιρίας για κάτι πιο προσεγμένο, είναι εμφανείς. Τo G Flex 2 έρχεται σε μία όμορφη, κόκκινη συσκευασία που στο εσωτερικό της έχει ένα καλώδιο USB, το μετασχηματιστή ρεύματος, ένα premium set ακουστικών και, φυσικά, ένα manual.

Και αυτήν τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα τηλέφωνο με κυρτό σχεδιασμό, ο οποίος περνάει και στην οθόνη. Σύμφωνα με την LG η κυρτότητα βοηθάει πολύ στη θέαση. Για να είμαι ειλικρινής, εμένα αυτό το σχήμα μου χρησίμευσε πολύ περισσότερο στο βολικότερο κράτημα της συσκευής, παρά σε κάτι άλλο. Το γεγονός, μάλιστα, του ότι αντί για 6 ίντσες, πλέον έχουμε 5.5 ίντσες οθόνη, έκανε τη χρήση και την εμπειρία μου με τη συσκευή, σαφέστατα καλύτερη. Σχεδιαστικά, δεν έγιναν ραγδαίες αλλαγές, ούτε πάρθηκαν παράξενες αποφάσεις. Έχουμε να κάνουμε με ένα απλό και λυτό σχεδιασμό, ο οποίος αγαπάει τις καμπύλες. Στο περίγραμμα δεν υπάρχουν και πολλά αξιοθέατα, πλην του IR blaster, της microUSB 2 θύρας και του audiojack στο πάνω και κάτω μέρος, αφού τα βασικά πλήκτρα βρίσκονται και σε αυτό το LG, στο πίσω μέρος. Έχει βελτιωθεί λιγάκι η υφή των πλήκτρων, αλλά σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Εδώ πίσω, λοιπόν, εκτός από το volume rocker και το power button, υπάρχει η κάμερα, το laser scanner για το autofocus, το dual flash και το ηχείο της συσκευής λίγο πιο κάτω, το οποίο είναι ένα κοινότοπο ηχείο, μετρίων επιδόσεων.

Αυτό που προσωπικά δε μου αρέσει στο G Flex2 είναι το πίσω καπάκι glossy φινιρίσματος, που αν και απαλλαγμένο αρκετά από τις δαχτυλιές, δίνει μία φθηνή υπόσταση πλαστικούρας. Για την ιστορία το καπάκι έχει δυνατότητες αυτοϊασης σε μικρογδαρσίματα και γρατσουνιές, ενώ αφαιρείται για να δώσει στο χρήστη πρόσβαση στα slot των MicroSD και Sim καρτών, αλλά όχι και στην μπαταρία, η οποία δεν αποσπάται. Στις διαστάσεις του τώρα, όπως προείπα, έχουμε οθόνη 5.5 ιντσών προστατευμένη από Gorilla Glass 3. Στο ύψος έχουμε 149.1mm, στο πλάτος 75.3mm και στο πάχος 9.4mm. Το βάρος, βρίσκεται στα 152 γραμμάρια, νούμερο αρκετά καλό για το μέγεθός του.

Στα πιο μέσα χαρακτηριστικά, το G Flex2 έρχεται με το Snapdragon 810 chipset της Qualcomm, των 8 πυρίνων που μοιράζονται σε δύο CPUs των 1.5GHz και 2GHz, με τον ισχυρό Adreno 430 να έχει αναλάβει τα γραφικά. Η μνήμη RAM βρίσκεται στα 2GB για την έκδοση των 16GB (αυτή δηλαδή που έχω στα χέρια μου) και 3GB για την έκδοση των 32GB, μία κίνηση που δεν την κατανοώ πλήρως. Υπάρχει υποστήριξη για SD κάρτα έως 128GB. Η οθόνη τώρα είναι τύπου P-OLED, έχει ανάλυση Full HD και pixel density στα 403 ppi. Ένα λιγάκι απογοητευτικό σημείο του G Flex2 είναι η μπαταρία που αν και χωρητικότητας 3000mAh, με το ζόρι βγάζει μία ημέρα απαιτητικής χρήσης. Τέλος, εννοείται πως η συσκευή υποστηρίζει τα δημοφιλέστερα 3G και 4G LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Το τηλέφωνο έρχεται με προεγκατεστημένη 5.0.1 έκδοση του Lollipop της Google, πράγμα που σημαίνει ότι κουβαλάει όλα τα θετικά και αρνητικά της εν λόγω έκδοσης. Αναμενόμενα υποστηρίζεται το Knock Code, κάτι που τείνει να γίνει μία από τις πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογίες στα smartphones και η αλήθεια είναι ότι την εκτιμώ περισσότερο από τη σάρωση δαχτύλων. Έλεγα, λοιπόν, για το Lollipop το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη, πως με αυτό το hardware προσφέρει μία πραγματικά γρήγορη χρήση. Μάλιστα, μερικές πινελιές της LG έχουν βελτιώσει πολύ την εμπειρία. Από την άλλη υπάρχουν αρκετά bugs που ταλαιπωρούν σχεδόν όλες τις συσκευές που “τρέχουν” το φρέσκο λειτουργικό της Google. Δυστυχώς το πρόβλημα της υπερθέρμανσης δεν εξαλείφθηκε ούτε στο G Flex2 και νομίζω πως η LG θα πρέπει να πάρει το θέμα λιγάκι πιο ζεστά, μεταφορικά και όχι φυσικά κυριολεκτικά.

Λατρεύω, όμως, την οθόνη του τηλεφώνου. Η OLED τεχνολογία χαρίζει πανέμορφα χρώματα, χωρίς υπερβολές, εξαιρετικά μαύρα και αξιοπρεπέστατα λευκά. Τώρα όσον αφορά το Full HD και όχι το QHD του πράγματος, συγχωρέστε με αλλά είμαι από αυτούς που δεν παρατηρούν σοβαρές διαφορές. Απεναντίας, προτιμώ την Full HD οθόνη του G Flex2, παρά την QHD οθόνη του G3. Στα της κυρτότητας, όπως προανέφερα προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αρετές κατά τη χρήση. Ίσως ένα ανεπαίσθητο 3D εφέ που και που, αλλά και πάλι δεν παρατηρώ τη χρησιμότητά της στη θέαση, παρά μόνο στο κράτημα της συσκευής.

VIDEO REVIEW

 

Στα των καμερών τώρα. Πρώτα απ' όλα η δευτερεύουσα μπροστινή κάμερα, ανάλυσης 2.1MP καταγράφει βίντεο έως και 1080p στα 30fps, αλλά με απλά υποφερτές επιδόσεις. Η βασική κάμερα των 13MP, όμως, συνεχίζει να αποτελεί ένα εξαιρετικό σημείο, σε ένα ακόμη LG. Ουσιαστικά πρόκειται για τον αισθητήρα του LG G3 -με το optical image stabilization- ο οποίος όλοι θυμόμαστε πως εντυπωσίασε με τις δυνατότητές του. Και το G Flex2, λοιπόν, δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν, τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στο βίντεο, μιας και απαθανατίζει λεπτομερείς εικόνες, με εκπληκτικό dynamic range και depth of field.

To LG G Flex2 κυκλοφορεί στη χώρα μας εδώ και λίγο καιρό με τιμή που ξεκινάει από τα €500, έχοντας, όμως, ως επίσημη τιμή λιανικής τα €769. Γενικά πρόκειται για μία πραγματικά υπέροχη συσκευή που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις πιο διάσημες ναυαρχίδες. Προσωπικά, το απόλαυσα και τις 12 ημέρες που το είχα στην κατοχή μου!

Tags: