Xiaomi Mi Mix 2S review - Ένα από τα ομορφότερα τηλέφωνα της αγοράς!

Η νέα στυλάτη πρόταση των Κινέζων
07 Αυγούστου 2018 15:40
Xiaomi Mi Mix 2S review - Ένα από τα ομορφότερα τηλέφωνα της αγοράς!

Αδιάκοπα συνεχίζει η Xiaomi το βομβαρδισμό της αγοράς των smartphones με νέες συσκευές. Γι’ αυτό άλλωστε και παραμένει πολύ ψηλά στον πίνακα κατάταξης των κατασκευαστών παγκοσμίως. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το αν είμαι υπέρ ή κατά του κατακλεισμού της αγοράς με μοντέλα που έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, για την Xiaomi όμως τουλάχιστον αυτό φαίνεται πως λειτουργεί υπέρ της. Είμαι ο Σάκης Καρπάς, βλέπετε το show των Unboxholics και σήμερα θα σας μιλήσω για το Mi Mix 2S το οποίο έφτασε στα χέρια μου από την Infoquest. Στο στούντιο επίσης έχουμε και το Mi 8 το οποίο θα σας δείξω σε επόμενο βίντεο.

Το Mi Mix 2S εκ πρώτης όψεως – και θα είμαι ευθύς – είναι ένα από τα ομορφότερα τηλέφωνα που έχω πιάσει στα χέρια μου. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο εντυπωσιακό στήσιμο της bezel-less οθόνης, αλλά και στο γενικότερο καλαίσθητο σχεδιασμό του πίσω μέρους. Έχουμε να κάνουμε με μία στιβαρή συσκευή με υψηλής ποιότητας υλικά, λιτές καμπύλες και πολύ premium αίσθηση στα χέρια. Το πίσω μέρος πλέον υιοθετεί γυαλί Gorilla Glass 4 το οποίο αντικαθιστά το κεραμικό πίσω μέρος των προηγούμενων μοντέλων της σειράς. Η κάμερα έχει έναν επίχρυσο δακτύλιο που σε συνδυασμό με τη σκουρόχρωμη καθρεπτιζόμενη επιφάνεια συνθέτουν ένα πανέμορφο σύνολο. Έχουμε θύρα type-C η οποία αναλαμβάνει και τη σύνδεση των ακουστικών με ειδικό αντάπτορα και ένα ηχείο στο κάτω μέρος το οποίο υποβοηθάται από το ακουστικό. Θα μου πείτε ότι δε βλέπετε κάποιο ακουστικό κι όμως υπάρχει και είναι κρυμμένο στη γωνία του πάνω μέρους εκεί που τελειώνει η οθόνη. Για την ιστορία η θέση του ακουστικού δεν επηρεάζει την ομιλία κατά τις κλήσεις.

Αυτό που έκανε τη σειρά Mi Mix να ξεχωρίσει και που στην πορεία ακολούθησαν και άλλες εταιρίες είναι το στήσιμο της οθόνης. Η συσκευή είναι πράγματι bezel-less, τουλάχιστον στις 3 από τις 4 πλευρές. Το μοναδικό περιθώριο που έχει είναι στο κάτω μέρος και σε αυτό είναι που τοποθετήθηκε η selfie κάμερα των 5MP. Για να είμαι ειλικρινής το να πρέπει να γυρίσεις το τηλέφωνο για να βγάλεις μία selfie δεν το βρίσκω καθόλου χρηστικό και καθόλου ασφαλές, αλλά είναι ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσει μία bezel-less συσκευή…ακόμα. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό που βλέπει ο χρήστης όταν κρατάει το τηλέφωνο στα χέρια του, δηλαδή ένα τηλέφωνο όλο οθόνη, είναι άκρως εντυπωσιακό. Η οθόνη τώρα έχει διαγώνιο 5.99 ιντσών, είναι τύπου IPS LCD, έχει ανάλυση 1080x2160 pixels και αναλογία 18:9. Στις επιδόσεις της η οθόνη δεν απογοητεύει, έχει υψηλή φωτεινότητα, μεγάλη ευκρίνεια, πλούσια χρώματα με το μοναδικό μικρό παράπονο που έχω να αφορά στα επίπεδα του μαύρου και στις γωνίες θέασης.

Στα της μπαταρίας τώρα, έχουμε 3400mAh τα οποία κρατάνε τη συσκευή σε λειτουργία μία ημέρα φυσιολογικής χρήσης, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έχουμε συνηθίσει από τις ναυαρχίδες της εταιρίας που ξεπερνούσαν με ευκολία τη μία μέρα. Σε αντιδιαστολή αυτού, υποστηρίζεται γρήγορη φόρτιση αλλά και ασύρματη.

Στο εσωτερικό του Mi Mix 2S ζει ένα Snapdragon 845 chipset της Qualcomm, το οποίο αποτελείται από έναν οκταπύρηνο  επεξεργαστή και την Adreno 630 που είναι υπεύθυνη για τα γραφικά. Στην έκδοση που έχω εγώ στα χέρια μου διαθέσιμα υπάρχουν 6GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης.

Και έφτασε η στιγμή που θα γίνω γραφικός και θα γκρινιάξω και πάλι για το  software της Xiaomi. Το MIUI 9.5 δεν είναι κακό αλλά δεν είναι και καλό. Θεωρώ ότι αν σε κάτι πρέπει να δουλέψει πολύ η Xiaomi για να μπορέσει να κοιτάει στα μάτια άλλες ναυαρχίδες, αυτό είναι το λογισμικό. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το MIUI επιτρέπει μεν ως ένα μεγάλο βαθμό την παραμετροποίηση της συσκευής, για έναν απλό χρήστη όμως που απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του, όλες αυτές οι επιλογές είναι πονοκέφαλος. Κατά τα άλλα, με το Android 8.0 Oreo και με τα specs που προανέφερα, η συσκευή δεν κολλάει πουθενά, είναι ταχύτατη, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.

Οι κάμερες στο πίσω μέρος έχουν αναβαθμιστεί από το προηγούμενο μοντέλο και έχουν πλέον διπλή διάταξη στα 12MP έκαστος. Η μία διαθέτει f/1.8 με οπτική σταθεροποίηση και dual pixel autofocus και η άλλη f/2.4 με 2x οπτικό ζουμ. Οι επιδόσεις της κάμερας είναι άκρως ικανοποιητικές, κάτι που δε με έχει συνηθίσει η Xiaomi, η οποία φαίνεται να κάνει μεγάλα βήματα βελτίωσης στον τομέα αυτό. Ειδικά οι βραδινές φωτογραφίες είναι εντυπωσιακά καθαρές και ευκρινείς χωρίς noise.

Το Mi Mix 2S κυκλοφορεί στην Ελλάδα με εγγύηση δύο ετών  και ελληνικό service στην τιμή των €499. Θα έχω και ένα link στην περιγραφή για όσους ενδιαφέρονται. Προσωπικά το κινητό μου αρέσει πάρα πολύ και θα το πρότεινα σε όποιον διαθέτει το budget μιας και έχει ιδιαίτερη αισθητική. Αυτά από εμένα, τα λέμε στο επόμενο…