Nokia Lumia 630 Dual Sim

Η budget πρόταση των Windows Phone
22 Ιουλίου 2014 08:09
Nokia Lumia 630 Dual Sim

Η Nokia, με τον αέρα της Microsoft και επίσημα πλέον, έχει ξεκινήσει το βομβαρδισμό της αγοράς από Lumia συσκευές, που η αλήθεια είναι ότι αρχίζουν και αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασε το Nokia Lumia 630 Dual Sim ένα smartphone βασισμένο στην Windows Phone πλατφόρμα του αμερικανικού κολοσσού, το οποίο από την ονομασία κιόλας, ξεχωρίζει για την ικανότητά του να δέχεται δύο κάρτες SIM ταυτοχρόνως που λειτουργούν σε stand by. Για να πω την αλήθεια, γνωρίζοντας πως πρόκειται για Lumia συσκευή, ήμουν σχεδόν σίγουρος πως η ποιότητα κατασκευής θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Δεν έπεσα και πολύ και έξω, μιας και το τηλέφωνο είναι όντως πολύ καλά κατασκευασμένο. Σε αντίθεση με αρκετά Lumia, η εν λόγω συσκευή έχει μία matte επίστρωση στο περίγραμμα και το πίσω μέρος, ενώ όσο…funky και αν σας φαίνεται το πορτοκαλί, εμένα μου αρέσει. Για την ιστορία το 630 έρχεται αρκετά ακόμη χρώματα, για όλα τα γούστα.

Στο μπροστά μέρος συναντώ το ηχείο των κλήσεων με αποδεκτές επιδόσεις και τον αισθητήρα της οθόνης, ενώ λιγάκι πιο κάτω συναντώ το μικρόφωνο. Στο κάτω μέρος βρίσκω τη microUSB θύρα της φόρτισης και της μεταφοράς δεδομένων, στο πάνω μέρος υπάρχει η audio jack θύρα των ακουστικών, ενώ στα δεξιά βρίσκονται το Power button και το πλήκτρο της αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Πίσω τώρα συναντώ την μοναδική κάμερα της συσκευής, με ανάλυση 5MP και το κύριο ηχείο πολύ τυπικών επιδόσεων. Αυτό που με ενόχλησε είναι η έλλειψη φλας για την κάμερα.

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι όλο το πίσω μέρος αφαιρείται, πράγμα που λειτουργεί ως θήκη. Βέβαια, η Nokia είναι πολύ παλιά σε αυτό το άθλημα, απλά τώρα τελευταία το είχε αφήσει. Εδώ πίσω δίνεται πρόσβαση στην μπαταρία, στα δύο slots των SIM και στο slot της SD κάρτας μνήμης. Όσον αφορά τις διαστάσεις του, το Lumia 630 έχει οθόνη με διαγώνιο 4.5 ιντσών η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Το ύψος της συσκευής φτάνει τα 129.5mm, το πλάτος τα 66.7mm και το πάχος τα 9.2mm. Το βάρος του βρίσκεται στα 134 γραμμάρια.

Το smartphone είναι βασισμένο στην Windows Phone πλατφόρμα του αμερικανικού κολοσσού, το οποίο από την ονομασία κιόλας, ξεχωρίζει για την ικανότητά του να δέχεται δύο κάρτες SIM ταυτοχρόνως που λειτουργούν σε stand by.

Το Lumia 630 στο εσωτερικό του τρέχει με το Snapdragon 400, το οποίο αποτελείται από έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.2GHz και τον Adreno 305 για τα γραφικά. Η μνήμη Ram του συστήματος βρίσκεται στα 512MB, ο αρχικός διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης φτάνει τα 8GB, ενώ υποστηρίζεται και microSD κάρτα μέχρι και 128GB. Η οθόνη του έχει ανάλυση 480x854 που στις 4.5 ίντσες χαρίζονται 218ppi στην πυκνότητα. Η μπαταρία του, σε ρεύμα, έχει χωρητικότητα 1830mAh, ενώ από αντοχή δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, μιας και έβγαλε με ευκολία δύο ημέρες φυσιολογικής χρήσης. Τέλος το smartphone δεν υποστηρίζει 4G δίκτυα παρά μόνο 3G.

Η ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ NOKIA LUMIA 630

Ως νέο Windows Phone στην αγορά, το Lumia 630 έρχεται με εγκατεστημένη την 8.1 έκδοση του λειτουργικού της Microsoft. Το έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ότι εκτιμώ ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Microsoft να βελτιώσει και να εξελίξει το λειτουργικό, αλλά συνεχίζω να θεωρώ πως χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να καταφέρει να αγγίξει τα επίπεδα των ανταγωνιστών του. Παρόλα αυτά, δε μπορώ να πω ότι έχω παράπονα και σαν γενική χρήση το 630 με άφησε ικανοποιημένο. Είναι γρήγορο, το touch τα πηγαίνει μια χαρά, ενώ κατάφερα να παίξω και μερικά σχετικά απαιτητικά παιχνίδια χωρίς προβλήματα. Φοβόμουν λιγάκι τα on screen βασικά πλήκτρα του λειτουργικού, αλλά ευτυχώς όλα κύλισαν ομαλά.

Όσον αφορά την οθόνη του, νομίζω πως πρόκειται για το πιο ελκυστικό στοιχείο του Lumia 630. Τα απίστευτα επίπεδα μαύρου και λευκού, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές γωνίες θέασης και τα όμορφα χρώματα, χαρίζουν άνετα μία premium εμπειρία στο μάτι. Τέλος, η κάμερα των 5MP απλά περνάει τη βάση. Τα videos φτάνουν μέχρι 720p στα 30fps, ενώ οι φωτογραφίες έχουν απλά αποδεκτή ποιότητα. Όπως είπα και προηγουμένως θεωρώ λάθος την έλλειψη φλας.

Το Nokia Lumia 630 Dual Sim κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες στη χώρα μας με τιμή που ξεκινάει από τα €125. Νομίζω πως πρόκειται για μία πολύ νόστιμη πρόταση από το στρατόπεδο των Windows Phone που αφενός καλύπτει τις βασικές ανάγκες, από την άλλη έχει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό στυλ, ειδικά στις εκδόσεις πιο χαρούμενων χρωμάτων. Τι λέτε εσείς; Πείτε μου στα σχόλια την άποψή σας!

Tags: